Finnair blandar nya spännande asiatiska och finska smaker på business class

6. Apr 2016
by BusinessClass

Finnair berättar i ett pressmeddelande att man uppdaterar sin Business Class Signature Menu tillsammans med kockarna Steven Liu från Kina och Sasu Laukkonen från Finland. Man ska också börja servera finsk ekologisk glass från firman Jymy på business class på samtliga internationella avgångar från Helsingfors. "Med dom här nya partnerskapen ser vi till att få spännande smaker både från väst och öst in i business class-kabinen" säger Juha Järvinen som är kommerciell chef hos flygbolaget. "Vi tycker det är roligt och spännande att för första gången kunna arbeta med en kock i världsklass från Kina.  Samarbetet med Steven Liu betyder att vi kan erbjuda en nordisk matupplevelse med en asiatisk twist".

En av Steven Lius menyer Steven Liu har tidigare huserat bland annat på restauranger på hotell som The Savoy och The Dorchester i London. Resande med Finnair från Helsingfors kommer från denna vecka att kunna avnjuta hans måltider på rutterna till Beijing och Shanghai, och fler kinesiska destinationer kommer senare. Menyn heter "When East Meets West" och "kombinerar smaker från väst och öst i ett nytt format" skriver Finnair till pressen.

Steven Lius revbensstek av oxkött

Sasu Laukkonens vårmeny Finnairs menysamarbete med Sasu Laukkonen skall erbjuda "det bästa från det nordiska köket" till resande på långdistansrutter från Helsingfors.

Laukkonen har mer än 15 år bakom sig i branschen och är i dag delägare och kökschef på restaurangen Chef & Sommelier i Helsingfors. Restaurangen har två Michelinstjärnor. Från och med i dag serverar dessutom Finnair ekologisk glass från finska firman Jymy.  Den kan man njuta av när man flyger på business class på långdistansrutterna från Helsingfors. Glassen är gjord av ekologisk mjölk och färska bär.

More from BusinessClass.com