Fem underskattade resmål i Södra Sverige

18. May 2020
by Dag Christian Holm

Upptäck Sverige den här sommaren! Det finns många spännande resmål – från norr till söder. Vi har tagit fram ett urval av dem i Södra Sverige.

Besök en svensk vingård – Ästad Vingård.

Sverige blev ett godkänt vinland år 1999 och det finns flertalet vingårdar i landet. Ästad Vingård, ett av Sveriges största, ligger vacker beläget i hjärtat av Halland. Här erbjuds det bland annat vinguidning, vinprovning och vingårdsvandringar. Dessutom finns det ett hotell och spa – perfekt för vinentusiasten.

Foto: Jerker Andersson

 

En bit av Kina i Skåne - Yangtorp.

Detta 12.000 kvm stora qigong-templet ligger i landsbygden i Sydöstra Skåne. Med sin kinesiska arkitektur och trädgård fylld av buddhistiska statyer tar du dig tillbaka till Kina. Det är en plats för dem som önskar att lära sig mer om den forntida och andliga träningsmetoden Qigong, spa eller bara koppla av.

Foto: Yangtorp

Nordeuropas största naturskyddade ädellövskog - Söderåsens Nationalpark

Söderåsens nationalpark ligger öster om Helsingborg. Med sin omväxlande natur och lummiga lövskogar bjuder naturparken på strömmande vattendrag, höga klippor och fantastiska utsikter över det vackra skånska landskapet.

Foto: Johnér / Matton Collection

Engelskinspirerad slott - Tjolöholms Slott

Detta mäktiga slott ligger söder om Göteborg, på en vidsträckt halvö. Slottet är uppförd i engelskinspirerad tudorstil och stod klart år 1904. Den vackra slottsträdgården har promenadstigar bland ekskogar och längs strandängar. Det erbjuds slottsvisningar, och det finns restauranger och kaféer med fokus på närproducerade råvaror. Önskar man att bli en slottsherre för en natt går det att boka boende.

Foto: Will Rose

Ett av Europas bäst bevarade trästäder - Eksjö

Eksjö uppstod som stad på 1400-talet, och klarade sig staden undan rivningsvågen i Sverige efter andra världskriget. Ta en vandring i Eksjös idylliska stadskärna. Här finns över 50 kulturminnesmärkta trähus, mysiga caféer, restauranger och småbutiker.

Foto: Göran Assner   Har vi missat någon plats på vår lista? Dela gärna med dig i kommentarfältet!

More from BusinessClass.com