Fem lyxhotell för musikälskare

22. Jun 2019
by BusinessClass

Har du någon drömt om att parta som en rockstjärna eller bli bortklemad som en popidol?

Följande hotell sätter musiken i centrum samtidigt som de skruvar upp lyxen för att du ska känna dig som en VIP. Vare sig du gillar jazz, klassisk musik eller rock, så har dessa fem hotell något som kommer få dig att lägga på smilbanden och kanske få dig att ta några extra danssteg.

Jaz Amsterdam, Nederländerna

Utformat av musikentusiaster för musikaliska visionärer, Jaz Amsterdam, är hotellet med puls i centrala Amsterdam. Ett stenkast från stadens stora konsertsalar – exempelvis Amsterdam ArenA, Ziggo Dome och inom gångavstånd till Heiniken Muskic Hall.

Jaz Amsterdam – nära till stadens konsertsalar

Foto: Jaz Hotels

Men, det tilltalar inte främst musikentusiaster tack vare sitt utmärkta läge, utan hotellet erbjuder en en eklektiskmix av mat , musik och konst. Fotografier och affischer med kända musiker pryder väggarna. Musik- och ljudutrustning har använts till utsmyckning och möblemang. I Rhythms Bar & Kitchen bjuds det på smakfulla rätter och goda drinkar, förutom jyssta beats.

Se fler bilder på Jaz Amsterdam och hitta bokningar till bästa pris här.

Aria Hotel Budapest, Ungern

Aria Hotel i Budapest är ett överdådigt designhotell inspirerat av fyra musikgenrer: Jazz, klassiskt, opera och nutida musik. Det musikaliska konceptet är komplimenterat med en utsökt design av den lokale designerna Zoltan Varro. Atmosfären är varm och välkomnande, precis som systerhotellet i Prag.

Matta i ett mönste rav pianotangenter Aria Hotel Budapest

Foto: Aria Hotels

Det fullständigt restaurerade byggnaden från 1870-talet har fyra flyglar, var och en dedikerad till de fyra musikaliska genrer som inspirerat till skapandet av hotellet. Lyxiga rum och sviter är tillägnade världens musikaliska legender som Maria Callas, Count Basie, Bob Dylan, James Brown och Ungerns egen Franz Liszt. Temat är också närvarande i alla offentliga utrymmen; en lång matta med ett mönster i pianotangenter går genom lobbyn, med musikinspirerade konstinstallationer och ett sällsynt Boganiyi-piano har fått en central plats.

Se fler bilder på Aria Budapest och hitta bokningar till bästa pris här.

W Bali-Seminyak, Indonesien

W Bali-Seminyak i Indonesien är det första hotellet i världen att erbjuda en inspelningsstudio i en av sina överdådiga sviter. Stor nog för hela ditt entourage, den ljudisolerade Sound Suite är tillgänglig för alla, inte bara professionella musiker, och är utrustad med professionell utrustning från bland annat Pioneer och Moog, samt en privat sångstudio med utsikt över en tropisk trädgård.

Wonderful Garden View Retreat, W Bali-Seminyak

Foto: W Hotels

Resten av det 5-stjärniga hotellet har en typisk "W" -stil med djärva färger, livlig atmosfär och 229 eleganta rum, sviter och villor. Ett paradisiskt poolområde, modernt gym och spa, och restauranger och barer i världsklass gör W Bali-Seminyak till ett av de hetaste hotellen, särskilt om du är en musikfanatiker.

Se fler bilder på W Bali-Seminyak och hitta bokningar till bästa pris här.

Nhow Hotel Berlin, Tyskland

Nhow Hotel Berlin betraktas som Europas första "musikhotell", och erbjuder en oslagbar vistelse nära kvarteret Artsy / punk Rock Kreuzberg. Hotellet lockar musikstjärnor och wannabes tack vare sina två imponerande inspelningsstudior på plats. Och om du är en stjärna på väg upp så ligger Universal Music huvudkontor på lagom avstånd. Dessutom kan gästerna få festen påbörjad i sina rum genom att beställa en elektrisk gitarr eller ett DJ-bås med hjälp av rumsservice.

Europas första ‘musikhotell’ – Nhow Hotel Berlin

Foto: Nhow Hotels

Det pedantiskt utformade hotellet har även andra tjänster och faciliteter; ett förföriskt spa med bastu och turkiskt ångbad, ett konstgalleri, en mycket bra restaurang, en elegant bar och en underbar terrass med utsikt över floden Spree.

Se fler bilder på Nhow Hotel Berlin och hitta bokningar till bästa pris här.

Fontainebleau Miami Beach, Florida, USA

Fontainebleau Miami Beach har utsikt över Atlanten i hjärtat av Millionaire Row, och är stället för Miamis glamorösa societet. Ett arkitektoniskt mästerverk, det historiska hotellet är hem för några av Miamis populäraste nattklubbar och barer, samt den månatliga Bleaulive-konserten. Där har artister som Pharrell, Timbaland, Blondie, Pitbull och Tegan och Sara uppträtt.

Svit på Fontainebleau Miami Beach med utsikt över Atlanten

Foto: Fontainebleau Miami

Faktum är så hjälpte superstjärnan Justin Bieber 2017 till på Fontainebleaus nyårsafton med en upplevelse vid poolen tillsammans med DJ Skrillex. Det lyxiga hotellet rymmer också ett exceptionellt spa och gym, ett antal bra restauranger och ett av de häftigaste  poolområdena i Miami.

Se fler bilder på Fontainebleau Miami Beach och hitta bokningar till bästa pris här.

More from BusinessClass.com