Fem frågor till Christian Deresjö, Qatar Airways Skandinavienchef

9. Jun 2015
by Martin Björnström

Qatar Airways har blivit alltmer populärt att diskutera i BusinessClass forum tack vare medlemskapet i oneworld Alliansen och upprepade 2-för-1 kampanjer i just Business Class. Flygbolaget flyger till Stockholm, Oslo och Köpenhamn med nya Boeing 787 Dreamliner flygplan som många skrivit positiva recensioner av.

Idag har BusinessClass hela 180 forumdiskussioner om flygbolaget och vi ser en trend att intresset ökat så vi har nyligen lanserat ett eget Qatar Airways forum. Vi ställde fem frågor till Christian Deresjö som är Skandinavienchef för Qatar Airways:

BusinessClass.se bedömer att intresset för Qatar Airways ökat senaste 24 månaderna när vi tittar på aktiviteten i våra forum med reseberättelser och bokningar. Folk är dessutom väldigt nöjda generellt sett. Hur ser ni på detta?

Christian: Vi är förstås väldigt stolta och glada att det finns ett sådant stort intresse för Qatar Airways bland Businessclass.se medlemmar. Vi strävar alltid efter att erbjuda våra passagerare vår 5-stjärniga service, både på marken och i luften. Vi flyger med en av de modernaste flottorna som finns idag på marknaden och vi känner oss mycket priviligerade att våra passagerare upskattar detta.

Hur har inträdet i oneworld påverkat försäljningen och bemötandet mot Skandinaviska affärsresenärer?

Christian: Sedan vi gick med i oneworld 2013 kan vi erbjuda våra affärsresenärer ett ännu större nätverk av nästan 1000 destinationer i 150 länder världen över. Dessutom utökar vi våra codeshare partnerskap med andra oneworld bolag konstant. Privilege Club kunder kan njuta av speciella förmåner som till exempel att samla och spendera miles på andra oneworld flygbolag. Medlemmar med högre status kan även få tillgång till över 600 Premium flygplatslounger.

Upplever ni en fördel av att endast använda nya flygplansmodeller till Skandinavien när ni konkurrerar om affärsresenärer?

Christian: Genomsnittsåldern på Qatar Airways flotta är idag ca 5 år, och nya flygplan levereras på löpande band. Just nu framförallt A350, där vi är launch carrier, Boeing 787 Dreamliner och superjumbon A380. Jag är själv mycket nöjd med vår Dreamliner som trafikerar Arlanda 10 gånger i veckan eftersom den ger en flygupplevelse utöver det vanliga, både i Business och Economy Class.

Qatar Airways kampanjer för BusinessClass 2-for-1 är väldigt uppmärksammade på BusinessClass.se. Samtidigt frågar många sig hur ni har möjlighet att erbjuda priser som detta, påverkar det inte försäljningen till affärsresenärer till mer normala priser?

Vi är nöjda med att ibland kunna erbjuda våra kunder vår förmånliga 2-for-1 kampanj i Business Class för att prova på vår 5-stjärniga service. Framförallt då det är semesterresernärer som reser med en vän eller familj och som verkligen vill ha en upplevelse utöver det vanliga. Business Classen kombinerar komfort, rymlighet, teknologi och service i världsklass. Den har dessutom fått utmärkelsen “Världens Bästa Business Class” två år i rad, både 2013 och 2014. Till skillnad från semesterresenären har tjänstresenären andra behov när det gäller bokning, ombokning och avbokning av biljetter.

Berätta mer om Privilege Club och hur populärt programmet är i Skandinavien. Planerar ni aktiviteter för era medlemmar i Skandinavien?

Privilege Club är vårt sätt att säga tack för att du reser med Qatar Airways. Vi har fyra statusnivåer, Burgundy, Silver, Gold och Platinum och alla har sina fördelar. I Skandinavien ser vi ett ökat interesse för Privilege Club, vi har ett stort antal som är Gold eller Platinum medlemmar. Vi gör många aktiviteter för våra medlemmar som t.ex. vår Globetrotter kampanj, exklusiva rabatter. Varje månad har vi ”Easy Deals” där vi erbjuder resor till nya destinationer som kostar mindre Qmiles än vanligt. Sedan har vi även Bonus Qmiles kampanjer, där fokus ligger bland annat på att hjälpa medlemmarna så att de kan komma upp i statusnivå. Det som är så speciell med Privilege Club: - Vi har Qcredits för Gold och Platinum som man kan använda för t ex uppgraderingar eller betala extra baggage. - Gold och Platinum får 5% rabatt, när de gör sina award biljettbokningar online - Silvermedlemmar har tillgång till loungerna och våra Gold/Platinummedlemmar kan dessutom bjuda med en gäst respektive två gäster på Hamad International Airport i Doha. - Utöver detta har vi loungepass till gäster: Som Silver/Gold/Platinummedlem kan man ge loungpass till en, fyra respektive fem gäster som kan följa med in i loungen.

BusinessClass tackar för intervjun och hälsar alla läsare välkomna till vårt nya

Qatar Airways forum

More from BusinessClass.com