Fem av de mest underskattade resmålen du borde besöka under 2018

5. Jan 2018
by BusinessClass

  • Varthän går nästa resa? Det är en viktig fråga för oss som älskar att resa. Och det är inte lätt att bestämma sig fyra eller fem alternativ av destinationer som kommer in på listan av måste-göra under 2018.

Trender kommer och går. Ett par veckor på Santorini kan ha varit din drömsemester för några år sedan, men i år vill du verkligen trängas med selfiebesatta på stränderna? Inte särskilt kul, eller hur?

Detta är året för unika resor, fyllt av autentiska upplevelser och erfarenheter som motsvarar en resa som är meningsfull för dig personligen, inte bara din armé av hängivna följare på sociala medier. Och det betyder att man åker till platser som de flesta inte ens kan peka ut på på en karta, än mindre besökt. För att hjälpa dig att planera ditt kommande resår har vi sammanställt en lista över de 10 mest undervärderade destinationerna som du borde besöka under 2018. Vi hoppas att det ger dig inspiration och lite extra motivation att avvika från de gamla hjulspåren och verkligen upptäcka något för dig nytt i världen.

  1. Puglia, Italien

Puglia är den södra regionen i Italien som utgör hälen i ”stöveln”. Ofta förbises denna del av Italien till förmån för mer kända italienska destinationer som Amalfikusten eller det evigt populära Toscana. Puglia är rustikt och genuint och mer vana resenärer har lagt till Puglia till sina ’bucket lists’ de senaste åren.

Var ska man bo? Det charmiga 5-stjärniga La Sommita Relais i Ostuni är perfekt för en romantisk och lyxig semester.

Hitta de bästa priserna på hotell genom att nyttja tjänsten för att jämföra dessa med endast en sökning. De bästa erbjudandena och pris för hotell i Puglia hittar du här.

  1. Lofoten, Norge

Känt för sitt dramatiska och vilda landskap är detta orörda och otämjda paradis, precis som den orädda resenären lockas av. Du kan åka skidor och vandra av hjärtans lust, blicka ut över de norska fjordarna och deras mystik, eller, om du kommer i rätt tid, njut av norrskenet, det naturliga skådespel som bör upplevas åtminstone någon gång i livet. Efter att du har utforskat det unika skandinaviska landskapet så åk ut till havs och öluffa i skärgården, spana in flockarna av späckhuggare som har börjat komma tillbaka de senaste åren.

Var ska man bo? Anker Brygge Hotel Vagan är ett traditionellt hotell med en underbar bastu för uppvärmning av kyliga tår efter en dag av utsatthet från elementen, medan takterrassen erbjuder den perfekta utsiktsplatsen för att titta på norrskenet.

Hitta de bästa priserna på hotell genom att nyttja tjänsten för att jämföra dessa med endast en sökning. De bästa erbjudandena och pris för hotell i Lofoten hittar du här.

  1. Jordanien

Strategiskt beläget vid korsvägen mellan Asien, Afrika och Europa. Jordanien är ett mystiskt land som lockat besökare med sitt fascinerande ökenlandskap och fängslande historia. Den bäst bevarade hemligheten i Jordanien är Wadi Rum, även känd som ”Måndalen”, där den röda öknen rinner upp i sju pelare med imponerande sandsten och granit. Och ingen lyxsemester till Jordanien är komplett utan ett besök i staden Petra, ofta beskrivet som det åttonde underverket från antiken.

Var ska man bo? För att bo någonstans nära de idylliska stränderna vid Röda havet i Jordanien, bo då på Kempinski Hotel Aqaba Red Sea. I huvudstaden Amman finns det inget hotell bättre än Four Seasons.

Hitta de bästa priserna på hotell genom att nyttja tjänsten för att jämföra dessa med endast en sökning. De bästa erbjudandena och pris för hotell i Jordanien hittar du här

.

  1. Kambodja

Inbäddat mellan Thailand och Vietnam, är Kambodja mest känd för Angkor Wats stora och kusligt vackra tempel. Medan denna förundransvärda historiska plats är verkligen värt ett besök om du inte har varit där. Men, det finns det mycket mer i Kambodja för den kräsna resenären. Och med nya lyxiga hotell som öppnas i några av de mindre kända regionerna - som exempelv Six Senses på Krabey Island, Alila Villas på Koh Russey och Rosewoods nya hotell i Phnom Penh - 2018 är det perfekta året för att upptäcka Kambodja.

Var ska man bo? I Siem Reap måste det vara Belmond La Residence d'Angkor, medan Raffles Hotel Le Royal i Phnom Penh också är ett utmärkt val.

Hitta de bästa priserna på hotell genom att nyttja tjänsten för att jämföra dessa med endast en sökning. De bästa erbjudandena och pris för hotell i Kambodja hittar du här.

  1. Bolivia

Som ett av Sydamerikas mest omväxlande och spännande länder har Bolivia spelat andra fiolen till grannlandet Peru och det förtrollade Machu Picchu alldeles för länge. Men nu får äntligen det steniga landet lite av en revansch som det förtjänar tack vare dess speciella och nästan lite utomjordiska natur - som saltöknen Salar de Uyunis - och en växande kulturell och gastronomisk scen. Kulturhuvudstaden, La Paz, är världens åttonde högst belägna stad, så det är lite av en överraskning att staden för närvarande har blivit en av de hetaste foodie-huvudstäderna i världen.

Var ska man bo? The Stannum Boutique Hotel i La Paz är ett trevligt ställe att bo på.

Hitta de bästa priserna på hotell genom att nyttja tjänsten för att jämföra dessa med endast en sökning. De bästa erbjudandena och pris för hotell i Bolovia hittar du här.

More from BusinessClass.com