Färöarna har fått sitt första internationella hotell

23. Nov 2020
by BusinessClass

Den internationella hotellkedjan Hilton har invigt ett hotell i Färöarnas huvudstad, Tórshavn. Med öns första hälsocenter och nya kulinariska upplevelser blir detta ett välkommet tillskott.

Färöarna är en ögrupp med 18 bergiga öar, beläget mellan Island och Norge i Nordatlanten. Bland annat är öarna kända för sin otroligt vackra natur, blomstrande musikscen, en växande gastronomisk kultur - och har en stadigt växande turistindustri. Nu kommer ett efterlängtat tillskott - Hilton Garden Inn Faroe Islands – har öppnat i Färöarnas charmiga huvudstad, Tórshavn. Läget är utmärkt för turister, endast fem minuter ifrån sevärdheter, såsom det vackra vattenfallet Svartafoss och nationalmuseet. Hotellet har 130 rum, varav flera av dem erbjuder vackra utsikter över den storslagna naturen. I likhet med andra Hilton Garden Inn hotell är rummen stilrena och erbjuder alla bekvämligheter man kan önska sig, alltifrån höghastighets Wi-Fi, kylskåp och arbetsbord.

En av höjdpunkterna är matutbudet, och i detta sammanhang Hallartún, den franska bistro-restaurangen. Bistron drivs av den hyllade kocken Jakup Sumberg, som har en erfarenhet av att arbeta på flertalet prestigefyllda restauranger i både Danmark och Sverige.

Hallartún erbjuder utsikter över den vackra naturen, och erbjuder nylagade rätter med stor fokus av att använda lokalproducerade råvaror och ingredienser, samt ett rikligt utbud av färsk fisk och kött från lokala leverantörer.

  Hilton Garden Inn Faroe Islands erbjuder dessutom ett av öns första hälsocenter – med en bastu, utomhus jacuzzi och ett 24-timmars fitnesscenter. Utöver detta finns det även fem mötesrum med plats för upp till 250 deltagare.  

More from BusinessClass.com