Fantastiska platser att uppleva solnedgången

19. Mar 2020
by BusinessClass

Det är inget som är slår känslan av att uppleva en storslagen soluppgång eller solnedgång. Vi har valt ut en handfull destinationer där övergången mellan dag och natt är speciellt exceptionellt.

En vacker solnedgång är trollförbindande att titta på, men på vissa platser är den visuellt extraordinär. I denna artikel har vi samlat några destinationer som i sig själv är väl värda ett besök, och inte minst de några av de allra bästa hotellen i området!

Santorini, Grekland

Santorini är och förblir magisk. Den vulkaniska ön i södra Egeiska havet, som är en del av ögruppen och prefekturen Kykladerna, är ikonisk för sina vita byggnader som närmast klamrar sig fast vid de branta bergssidorna. Utsikten är otrolig – och även det gäller solnedgången. Upplevelsen när solen försvinner i horisonten medans de vita byggnaderna färgas i rosa, orange och rött är magiskt.

Se våra bästa hotell på Santorini här.

Grand Canyon, USA

Nationalparken Grand Canyon är fantastisk med sina hisnande dalar, platåer och floder som sträcker sig genom ett område på nästan 5.000 km2. Under årens lopp har Colorado-floden skapat den unika terrängen. Grand Canyon finns för övrigt listad på UNESCOs världsarvlista, och är definitivt värd ett besök med eller utan solnedgångupplevelsen.

Se våra bästa hotell i närheten av Grand Canyon här.

Madeira, Portugal

Den frodiga ön Madeira, i Atlanthavet, beläget en bit norr om Kanarieöarna erbjuder ett behagligt klimat året runt. Den vulkaniska ön bjuder på en storslagen och dramatisk natur. Det är brant och finns ett flertal hotell och utsiktspunkter som är väl lämpade för att uppleva solnedgången vid havet.

Här är några av våra bästa hotellet på den fina ön.

Uluru, Australien

I nationalparken Uluru-Kata Tjuta ligger det karaktäristiska berget, Uluru. Tusentals människor från alla världens hörn vallfärdar hit varje år för att antingen klättra eller att titta på Uluru, vilket är det aboriginska namnet på det berg som även är känt som Ayers Rock. Den enorma sandstenen ändrar färg under hela dagen i takt med att solen rör sig, och det är precis vid solnedgången som den får en magisk röd glödande färg.

Se våra bästa hotell i närheten av Ayers Rock här.

Masai Mara, Kenya

Nationalparken Masai Mara i Kenya erbjuder flertalet otroliga upplevelser. Bland annat finns det spännande djur och bo-upplevelser olikt något annat du har tidigare sett.

Ta en titt på våra absoluta favorit safari-lodger, som är en bra utgångspunkt för att uppleva både solnedgången och djurlivet som vaknar till liv före nattens jakt.

Lofoten, Norge

Lofoten är en fantastiskt utgångspunkt för naturupplevelser. Här är naturen vild och genuin, samt så kan man uppleva sagolika solnedgångar i oberörd natur.

Se våra bästa hotell i Lofoten här.

Angkor Wat, Kambodja

Det buddhistiska templet i ruinstaden Angkor lockar sig många besökande årligen. Platsen är beläget precis norr om staden Siem Reap i Kambodja. Det finns flertalet platser som passar sig utmärkt för att njuta av solnedgången, vi rekommenderar den magiska soluppgången vid Angkor Wat och solnedgången vid Pre Rup Templet.

Se våra bästa hotell i närheten av Angkor Wat här.

Borobudur, Java, Indonesien

På den indonesiska ön, Java, finns ett majestätiskt tempel som liknar Angkor Wat. Detta buddhistiska klosteranläggningen är det största i världen. Och självfallet är soluppgången och solnedgången helt otrolig här också.

Se våra bästa hotell i närheten av Borobudur här

 

More from BusinessClass.com