Ett palats i Venedig som blev till hotell - och vilket hotell det blev.

6. Sep 2017
by Dag Christian Holm

Du  har antagligen redan lagt märke till att vi här på redaktionen har en förkärlek för Italien och inte minst Venedig?

Vi har bott både på Hotel Danieli

och

Gritti Palace

för inte så länge sedan och staden och dess urval av lyxhotell har imponerat på oss.

Men det är vi inte ensamma om att tycka. Två och en halv miljon turister besöker Venedig varje år men även om behovet av hotell är enormt har man strikta regler för vad man får använda de gamla husen i staden till och hur mycket man får bygga om. Därför är det både svårt och dyrt att öppna ett nytt hotell i Venedig - och det betyder att priserna på dom som finns blir ganska höga. En annan effekt av omständigheterna blir att de hotell som finns (och speciellt lyxhotellen) hamnar i en evig spiral om att kunna erbjuda högre och högre standard för att på så sätt kunna motivera de ännu högre priserna. Och när man så för en gångs skull kan öppna ett nytt hotell, ja så skall det vara något extra extravagant för att kunna konkurrera med de redan existerande hotellen. Och det är precis vad som hände när

Palazzo Venart Luxury Hotel

 öppnade förra året med ett fantastiskt läge, precis vid Canal Grande mitt i Venedigs historiska centrum. Detta är ett flamboyant hotell som från början var ett palats byggt under 1600-talet. Ombyggnaden tog inte mer än två år men resultatet blev fantastiskt. Följ med in på ett Venedigs mest fantastiska hotell!

När du checkar in på Palazzo Venart är det oftast genom att anlöpa hotellets egen kajplats. En vattentaxi är snabbaste sättet att ta sig fram, men om det ska vara lite extra romantiskt kan du också komma guppandes i en gondol. En välansad trädgård är det första intrycket och snart tronar hotellet upp sig framför med sin svagt ljusröda fasad. Man har använt en hel del pengar på att olika detaljer på fasaden ska vara rätt så att huset inte skulle kännas överrenoverat.

En del av lobbyområdet: blankpolerade marmorgolv, en imponerande trappa (också i marmor) och på väggarna ser du handmålade fresker.

Marmortrappan leder upp till en elegant lounge. Här finns ett antikt handmålat piano, en soffa att vila benen i och diverse antikviteter och konst att vila ögonen på.

Men har 18 rum. En del har utsikt till Canal Grande och som du ser är stilen pompös och extravagant. Rummen har namn som Casanova, Titian, Dandolo, Lord Byron, Murano och Carnevale.

Badrummen är i marmor och av modernt snitt.

Om du beställer ett av rummen högst upp får du en egen liten utkiksterrass komplett med bekväma soffor och stolar.

Man har förstås en restaurang på hotellet så om det skulle regna kan du sitta inne och äta. Men vi tycker nog att den avskärmade och rofyllda trädgården bredvid är den perfekta platsen att äta frukost eller middag på. Kocken på hotellet heter Enrico Bartolini och han har Michelinstjärnor på axlarna som kommer från restauranger han arbetat på tidigare. Palazzo Venart kan inte helt matcha Gritti Palace - hotellet som de flesta nog anser vara Venedig bästa hotell. Men ett fantastiskt hotell är det utan tvekan.

Se fler bilder och beställ ett rum på hotellet här

More from BusinessClass.com