Etihad Airways öppnar ny lounge på JFK

8. Dec 2015
by BusinessClass

Förra veckan öppnade Etihad Airways översta chef James Hogan officiellt flygbolagets nya First and Business Class Lounge på JFK-flygplatsen i New York. Den nya loungen är bolagets andra i USA efter loungen i Washington, och är det senaste tillskottet til bolagets lounger i Abu Dhabi, Frankfurt, London Heathrow, Manchester, Dublin, Paris och Sydney.

Etihad Airways översta chef James Hogan klipper bandet i New York                       Foto: Etihad Loungen ligger nära gaterna efter säkerhetskontrollen i terminal 4, och bolaget utlovar "ett unikt reseuniversum som reflekterar nutidens modernism från Abu Dhabi i kombination med höga nivåer av lyx och komfort för krävande resande. En miljö för dom som är vana vid det bästa och förväntar det" skriver bolaget i ett pressmeddelande. Loungen har blivit designad i enlighet med bolagets koncept "intryck från Abu Dhabi" och består av bolagets välkända geometriska design och med färger som återspeglar landets färger.

Det man kan äta och dricka inkluderar en spektakulär bar med ett stort urval av cocktails och mocktails (drinkar utan alkohol) och möjlighet för att äta middag privat a-la-carte eller från en stor buffet. Loungen har olika bordskombinationer så att man kan välja hur man vill sitta, mer privat eller mer gemensamt med andra gäster. Det finns toaletter och badrum med duschar i loungen med tillhörande omklädningsrum, rituella tvättrum och bönerum för män och kvinnor, ett bibliotek och möjlighet för att förvara sitt bagage.

Etihad Airways nya First and Business Class Lounge på JFK i New York         Foto: Etihad Airways

Loungen är öppen för passagerare som har bokat biljett till bolagets The Residence, för förstaklass-passagerare och för businessclass-passagerare. Det finns dessutom en speciell lounge bara för dom som har beställt den ultralyxiga The Residence. Öppnandet av loungen kommer kort tid efter att bolaget har börjat flyga med en av sina nya A380 mellan JFK och Abu Dhabi.

More from BusinessClass.com