Engelskt mousserande vin ombord British Airways

7. Jun 2019
by BusinessClass

British Airways firar sitt hundraåriga år med stil genom att lansera sitt eget engelska mousserande vin. Resande med British Airways kommer kunna njuta av detta bubbel från de prisbelönta Hattingley Valley från och med den första juli och fira flygbolagets hundraårsdag.

British Airways team av vinkännare har samarbetat med vinmakarna från Hattingley Valleyför att skapa en Blanc de Noir 2015 som kommer att vara exklusivt tillgänglig för passagerare från och med i sommar. Vinet är en blandning med pinot noir som dominerande druvsort. Druvorna har skördats för hand och har pressats på Hattingley Valley:s vingård i Hampshire. Kelly Stevenson, British Airways vin- och dryckeschef, säger: "Det finns inget bättre eller mer brittiskt sätt att fira vårt hundraårsjubileum än med ett engelskt mousserande vin. Vi har verkligen uppskattat att få samarbeta med Hattingley Valley för att skapa något speciellt för våra resenärer i förstaklass och det blir första gången vi någonsin serverar ett engelsk mousserande Blanc de Noirs ombord. Denna blandning kommer att utmärka sig på hög höjd och med toner av röda äpplen och ljusröda frukter kommer väl till sin rätt. " Detta vin kommer endast serveras till de som reser i förstaklass och i The Concorde Room i Terminal 5 på Heathrow från och med den första juli. Du kan få ett smakprov på detta mousserande vin i vingårdens

Mad Hattingley Tea Party

popup-stånd på TASTE i Regents Park, Lonod, mellan den 19:e och den 23:e juni. Emma Rice, Hattingley Valley förste vinmakare och Årets Vinproducent 2014 och 2016 säger: "Engelskt mousserande vin är nu oerhört populärt runt om i världen, så vi är stolta över att ha samarbetat med British Airways för att skapa ett exceptionellt vin som kan njutas på marken och i luften i deras linjenät. " Grundat 2008 är familjeägda Hattingley Valley specialiserat på att göra  mousserande viner med tydliga och fylliga smaker. Ett kännetecken för deras stil när de producerar vin är att ta en liten andel av varje års vin och jäsa det på ekfat, vilket skapar prisbelönta viner som Classic Reserve, Rose och Blanc de Blancs. British Airways har släppt en serie av olika utgåvor av produkter inför sitt hundraårsfirande i partnerskap med brittiska varumärken. Flygbolaget har samarbetat med det skotska hantverksbryggeriet BrewDog, som skapade en transatlantisk IPA för passagerare. InchDairnie, ett Fife-baserat destilleri, har skapat en whisky i begränsad upplaga. British Airways har också samarbetat med Marmite, som har skapat en märkesburk. Eftersom Marmite är det mest konfiskerade varumärket vid säkerhetskontrollerna på flygplatserna är den resårformade burken anpassad för den tillåtna mängden vätska som får tas med ombord.

More from BusinessClass.com