En sväng till Kalifornien

13. Nov 2019
by BusinessClass

AV: Johan Gott Min syster skulle få uppleva hur det var att flyga i premiumkabin för första gången. Vi började med Lufthansa Business

ARN

-FRA flight 807. Hon blev nöjd och glad. Jag konstaterade att gardinen var öppen men att maten smakade mycket bra. Ombordpersonalen bad om ursäkt för den begränsade måltidsservicen pga personalbrist på LSG Skychefs. Smaken på de tre smårätterna var det som sagt inget fel på. Efterrätten som jag tror var en pannacotta var mindre bra. Edit: Foton tillagda

Efter en hotellnatt i Frankfurt tog vi taxi till First Class Terminal. Riktigt trevligt att anlända på detta sätt istället för att komma gående som jag gjort tidigare. Frukost var första prioritet så vi slog oss ner i restaurangdelen. Vi hade ca 3 h till vår flight Lufthansa 442 till Detroit. Tiden gick fort men en dusch och några glas Bollinger hanns med. Efter en alldeles för kort Porsche-tur var vi ombord på vår A340 som skulle ta oss över Atlanten. Vi var totalt 5 passagerare i first. Ombordpersonalen längst fram i planet bestod av en man och en kvinna. Kvinnan var lite osäker ibland och kändes emellanåt lite ny på jobbet. Hennes engagemang och vilja att ge bra service var det dock inget fel på. Mannen var mer rutinerad och utförde sitt jobb på ett fantastiskt sätt. Har gjorde vår upplevelse minnesvärd och gav min syster en utomordentlig first first. Han hade platsat på Singapore Airlines. Syrran fick dessutom presenter i form av 2 större tuber med krämer från La Praire och en flaska av det vin hon druckit till en av rätterna. Hon hade berömt vinet under måltiden och ombordpersonalen hade noterat det. Frukostmeny i FCT

FCT

FCT

FCT

Amuse-bouche

Kaviar

Lamm men gnocchi

Efterrätter + ost

Skaldjurssoppa

Lax med rösti

Apfelstrudel

Inflygning

Finansankan

Amenity kit

och

Precis som på flera av mina tidigare awardresor blandas ekonomi med first och business. Efter vår trevliga upplevelse FRA-DTW väntade övernattning i Detroit för vidare färd dagen efter. Vi flög DTW-ORD-SFO i United ekonomi. Det blev två helt ok flygningar tack vare trevlig ombordpersonal och mittensätet ledigt mellan min syster och mig.

Som vanligt är jag jättedålig på att fotografera i ekonomi, så ni får nöja er med en vinge.

En Ford Fusion hämtades ut på AVIS. Helt ok bil som passade våra behov utmärkt. Snabb och smidig utlämning på SFO och trevlig personal.

Efter två dagar i San Francisco med NHL (Sharks-Sabres) och lite sightseeing drog vi söderut längs Highway 1.

En av resans höjdpunkter var besöket i Sequoia National Park. Efter ett antal mil längs Highway 1 styrde vi inåt i landet för att bland annat titta på världens största träd (volymmässigt).

General Sherman

The President

Resan avslutades i LA där vi hyrde en lägenhet precis i anslutning till Venice beach. Läget var optimalt och lägenhetens standard relativt enkel. För våra behov passade det väldigt bra.

Utsikt från takterrassen på boendet Venice suites

Efter ca 200 mil i bilen och många naturupplevelser var det dags att utnyttja SAS direktlinje LAX-

ARN

innan den försvinner. Vi testade inte Uniteds nya Polarislounge i terminal 7 pga den långa promenaden utan åt lunch i Star Alliance-loungen i Tom Bradley-terminalen. En väldigt trevlig lounge med gott om bra sittytor både för att slappna av och att äta och dricka. Uteplatsen var riktigt trevlig med utsikt över delar av en rullbana. Maten bestod av buffé och det fanns en bemannad bar.

SAS-flighten hem till ARN tänkte jag inte recensera i detalj pga allt som redan finns skrivet om den produkten på forumet. Men jag kan konstatera några saker:

- Luftkudden i stolen levde sitt eget liv och blåste upp sig för att sedan tömma sig flera gånger utan förvarning. -Maten var överlag väldigt god -Personalen mycket trevlig. Vi blev i huvudsak servade av en äldre norska och en yngre svenska som båda tog hand om oss på bästa sätt!

Luftig snittyta i loungen

Behaglig uteplats i loungen

Lugnt TV-rum

Nästan mitt vin

Jag hade gärna flugit denna hem

Vår A330 gjorde jobbet den också

Champagne och amenity kit i stol 1A

Nevada

Mikkelleröl och varma nötter

Lax, surdegsbröd och sallad

Olja

Rödvin från Kalifornien

Revbensspjäll

Ost, glass och portvin

Soluppgång

Frukost

Menyn

More from BusinessClass.com