Imperiale Piano Nobile, en recension av ett venetianskt palazzo

31. Dec 2019
by Jason

Vi älskar verkligen Venedig, eller för att kalla staden vid dess namn på italienska: Venezia. Vi åker it mest varje år, och vi har bott på de mest legendariska och luxuösa hotellen i staden, som

The Gritti Palace

,

Belmond Hotel Cipriani

och

The Danieli

. Hotell som erbjuder unika upplevelser, service i världsklass och en komfort som kan matcha Venedigs storslagna glans.

En dröm sedan länge går i uppfyllelse

Först tänkte vi att hyra ett palazzo (palats), var helt utanför det vi kunde tänka oss. Men, det har alltid funnits på våran bucket list. Och, med mer plånboksvänliga priser och lågsäsongserbjudanden så tog vi tillfället i akt. Och, skulle det visa sig, vilken uppgradering! Efter lite research om vilka palazzo´er som fanns att hyra så föll valet på ett palazzo med bra läge, Imperiale Piano Nobile. Det ligger precis bredvid The Gritti Palace. Enligt oss är det en ideal adress med en kort promenad till Markusplatsen. Från balkongen går det att passa på att få lite sol eller se gondolerna som glider förbi på Gran Canale. Vanligtvis stannar vi två nätter i Venedig. Men nu när vi passade på att uppleva en av våra drömmar, så fick det bli ytterligare en natt. Vi ville verkligen komma till ro och få en genuin palazzo upplevelse.

Bilderna gör inte Imperiale Piano Nobile rättvisa. Prakten, takhöjden, interiören, möblemanget, takkronorna, vi var tvungna att fråga oss själva om det inte var så att vi fortfarande drömde! Och, efter att ha bott på flera av de stora sviterna på hotellen nämnda ovan, så var det uppenbart att det här är i en helt annan division.

Oöverträffad lyx

Palazzo´et har tills nyligen bebotts av psykologen Cesare Musatti, även känd som den italienske Sigmund Freud. Men interiören lämnar inga spår av ett geni med ett oroligt sinne. Snarare hade den goda psykoanalytikern den inre "teatro" i tanken och hur omgivningarna, som exempelvis att gå till teatern eller operan, påverkar sinnet och förståelsen av en själv. Det fungerar i vilket som helst fall på oss. Pastellfärgerna fick oss att känna oss tillfreds och med detaljer överallt, som att betrakta en vacker målning.

Det stora sovrummet, med sin himmelssäng, är väldigt speciellt och har ett fantastiskt tak.

Room service servering med "Michelinstjärna"

Matsalen kan vi konstatera att det är nog den vackraste matsalen vi någonsin har varit i. Och den skulle vara vår i tre hela nätter. Vi bestämde oss för att dra full nytta av upplevelsen och vi anlitade några duktiga kockar. En specialiserad på skaldjur, en annan på kött. Alla tre kväller hade vi utsökta menyer med fyra rätter, anpassade till våra önskemål. Bland dessa var att få uppleva några venetianska klassiker. En sann gourmetupplevelse mitt i vår egen historiska matsal. Det kan inte jämföras med några av världens bästa restauranger, som exempelvis

Osteria Francescana

eller

Enoteka Pinchiorri

. Men med atmosfären i beaktande slår detta nästan allt vi gjort tidigare.

När man ser ljuskronorna, de gamla vackra speglarna, märker man de ursprungliga väggdekorationer med musikinstrument. Detta var förmodligen ursprungligen "sala di musica" för Imperiale Piano Nobile.

Musikupplevelsen

När vi talar om musik så leder det oss till nästa rum, som för oss blev musikrummet under vistelsen. Inte bara för att finns en Steinway flygel men eftersom vi valde att fylla det speciella rummet med den mest magnifika musikupplevelsen. Under den första kvällen tog oss den venetianska sångaren Sara Bardino med vänner. (pianist och fiol) igenom en spännande repertoar och det blev en härlig kväll.

Den sista kvällen kom två kända operasångare in på scenen och framförda många legendariska verk. Sara Pretegiani och Giovanni Battista Palmieri, kända som Sara och Gio, har uppträtt inför 40.000 personer. Den här kvällen var det bara för oss! Vi blev djupt rörda.

Efter starka intryck i detta magnifika palazzo, var det tyvärr dags att åka hem till verkligheten igen. Taxibåten hämtade oss vid det närliggande The Gritti Palace. Värt att nämna; restaurangerna på hotellet är utmärkta alternativ för en härlig frukost eller lunch, helst på Riva-terrassen med utsikt ut mot Grand Canal. Att ha detta legendariska hotell som vår närmaste granne var för oss ett stort plus.

Kolla vår film fra suiten.

Mer information om palatset finner du

här

.

Använd gärna vår sökfunktion för att titta bra hotell till bra priser i Venedig.

 

More from BusinessClass.com