En första titt på SAS nya necessärer

11. Dec 2018
by Dag Christian Holm

Denna vecka introducerar SAS sin nya necessärer som delas ut till de som reser i affärsklass. Vi har fått ett exemplar till redaktionen som vi tittat närmare på.

De nya necessärerna kommer i tre olika kulörer, men innehållet är samma i alla. Redaktionen fick ett blått exemplar, men de finns också i en beige och svart variant. Själva necessären är utformad av Filippa K. Det framgår inte från utsida att necessären är från SAS, men när den öppnas så finns det en diskret text som upplyser om att det är SAS som står för den. Necessären har en dragkedja och är lätt vadderad, den går att användas för annat efter resan och skyddar innehållet mot stötar.

I necessären finns en liten broschyr som informerar om de svenska leverantörerna av produkterna i den: Filippa K, Verso, Swedish stockings, The Humble Co. och Swedsafe. Det genomgående temat är hållbarhet. Alla märkena framhålls med sin hållbara produktion av öronproppar, tandborste, strumpor, hudvårdsprodukter och tandkräm.

Tydligast märks hållbarhetstemat när det kommer till tandborsten från The Humble Co. som är gjord av majsstärkelse och ger ett väldigt solitt intryck. Den medföljande tandkrämstuben på 10 ml är från samma företag och innehållet har en smak av mint och har tillsatt flour.

Från det Stockholmsbaserade Verso kommer en tub på 10 ml med fuktgivande hudkräm och en tub läppbalsam på 3 ml. Båda är tänkta att ge lindring under långflygningar då luften ombord kan torka ut huden.

Från Swedish stockings kommer ett par bekväma grå-svarta strumpor. Företaget har funnits i sex år och grundades av att man tröttnat på att strumpor gjorda av nylon har så kort livslängd och att miljontals av dem slängs årligen.

  Förutom att ha utformad necessärenså har Filippa K även utformat ögonmasken. Den är nästan helt ljustät – åtminstone ombord på ett flygplan. Vi har testat den en natt och provat den mot en molnfri himmel, och det varit inte mycket ljus som släpptes igenom. Den verkar mer genomtänkt är den utgående produkten. Dessutom skaver den inte någonstans. Det faktum att SAS själva inte satt sitt varumärke på necessären eller någon av produkterna i den ger den en annan positiv exponering av producenterna. Hur som helst så tycker vi att den den är en klar förbättring från den tidigare necessären.

 

More from BusinessClass.com