En första titt på British Airways nya lyxiga lounge i Rom

23. Apr 2018
by BusinessClass

British Airways har lanserat en ny lyxig lounge på Fiumicino Airport i Rom.

Den nya loungen är en del i flygbolagets investeringsprogram som syftar till att införa förbättringar för sina kunder. Det första som märks av detta är modernisering av bolagets lounger.

Loungen har ett nytt designkoncept som BA beskriver som "det allra bästa av brittisk och europeisk design och ger ett lyxigt och modernt utseende".

Nästan 140 personer får plats i den 460 kvadratmeter stora loungen. Den är också uppdelad i olika zoner för att skapa separata utrymmen för de som vill arbeta eller koppla av innan flygningen.

Mittpunkten i loungen är baren med en bardisk i granit, specialbyggd belysning och bekväma låga barstolar. När det är som flest med passagerare i loungen bemannas baren av an mixolog. Under lugnare perioder så är det självservering med ett stort utbud av drycker att välja på.

Loungen har höga fönster för att låta naturligt ljus flöda in och samtidigt ge en bra utsikt över plattan. Fönstren har också ’smarta’ elektroniska gardiner som är programmerade att reagera på mängden ljus och värme så att loungen alltid har en bekväm miljö.

Loungen har bord i marmor, strukturerade väggdekorationer och konst ur flygbolagets egna samlingar. Varav majoriteten av denna konst är av den brittiska konstnären Patrick Caulfield. Det finns också el- och USB-uttag i hela loungen och möjligheten att skriva ut trådlöst.

Nästa lounge som lanseras med den nya utformningen är den på New York JFK Terminal 7. En ny lounge kommer även öppnas i Aberdeen senare i år. Efter det följer Genève, San Francisco, Johannesburg och Chicago enligt planen.

More from BusinessClass.com