En första titt i Regus Express nya business lounge och kontorshotell på Köpenhamn Kastrup flygplats

13. Mar 2015
by Christian

Regus Express nya business lounge och kontorshotell på Köpenhamn Kastrup öppnar officiellt först nästa vecka, tisdag 17 mars, men BusinessClass fick möjlighet till en smygtitt. Utöver de normala faciliteterna som arbetsplatser och mötesrum rymmer denna även duschrum, och på morgonen erbjuds frukost. Detta blir i praktiken Kastrups första ankomstlounge.

Regus driver idag kontorshotell på över 2000 platser i 100 länder och snart öppnar nr 17 i Danmark - i terminal 3 på Kastrups flygplats utanför Köpenhamn. Kontorshotellet är som i de flesta andra inredd med reception, arbetsplatser och möteslokaler. Regus Express-konceptet betyder dock att det också finns det man valt att kalla en "business lounge".

Regus Express mötesrum Konceptet med kontorshotell och en drop-in business lounge är i sig ingen nyhet, konceptet finns redan på flera platser i Köpenhamn. När man trots detta valt att kalla faciliteten på Kastrup ett "flaggskepp" är det för att man tagit konceptet ytterligare ett steg och nu också inkluderar duschrum. Regus Express är således inte bara ett kontorshotell utan också Kastrups första ankomstlounge. Konceptet bygger på erfarenheter från Regus på flygplatsen London Gatwick där man haft stor framgång med att erbjuda dessa faciliteter till affärsresenärer. Hela konceptet med businesslounger, möteslokaler och kontor bygger på ett medlemskap i Regus. Medlemsskapet finns i olika nivåer från Blue till Platinum Plus och är uppbyggt så att man som (gratis) Bluemedlem bara betalar för det man använder - exempelvis två timmar i businessloungen. På de högre nivåerna är fler saker inkluderade, som Guldmedlem har man som exempel gratis tillgång till Regus Express businesslounger och som Platinum Plus är man garanterad en riktig arbetsplats.

Regus Express business lounge Loungekonceptet är vad man kallar drop-in och det är möjligt att få en sittplats och en internetuppkoppling i en lugn miljö. Det finns också tillgång till scanner, skrivare, kopiator, toaletter samt en reception som kan hjälpa till med försändelser och andra serviceärenden. I loungen kommer man bland annat erbjuda frukost med croissanter, bröd och pålägg. Det kommer också alltid att finnas vatten, juice, te och Nespressokaffe. Regus Express på Kastrup erbjuder det man kallar "ankomstpaket". Paketet inkluderar tillgång till duschrum, frukost och två timmar i loungen. Ankomstpaketet kostar från 250 DKK. Vill man enbart besöka businessloungen kostar det 80 DKK per timme. Som ny kund har man möjlighet att få ett gratis dagspass till Regus Express businesslounge: 

regus.dk/express

More from BusinessClass.com