En förhandstitt på nya Sofitel City Centre - nytt hotell i Singapore

13. Sep 2017
by BusinessClass

Lite senare under månaden öppnar nya

Sofitel Singapore City Centre

sina dörrar. Lyxhotellet ligger i området 

Tanjong Pagar i centrala Singapore men ändå bara 20 minuter från flygplatsen Changi. Det nya hotellet kommer bli hotellkedjan Accors hotell nummer 800 i Asien och Stilla Havet-regionen.

Hotellet ligger omgivet av gamla hus från Singapores äldre dagar men även av moderna skyskrapor. Det kommer ha 223 rum och stilen är absolut asiatisk och "singaporiansk" men med en tydlig fransk touch. En imponerande nio meter hög kristallkrona hälsar gästerna välkomna vid ankomsten. Den heter

Singapour Je T’aime

och består av över 700 handblåsta glaskristaller. De flesta allmänna utrymmena på hotellet pryds av fina möbler och konst på väggarna - det mesta med ett botaniskt tema som genomsyrar hotellet.

Hotellets interiör har många detaljer i gyllene färger, och blomstertemat går igen - inspirerat av stadens många gröna områden.

Alla 223 rum och sviter har fönster från golv till tak, och de flesta har stora badkar med regnskogsduschar - de små gratis flaskorna med balsam och fuktkräm på badrummen kommer från franska kosmetikfirmorna Lanvon och Hermes. Minibaren på rummet fylls upp av hotellets minibarspecialist Sophie. Sophie är en robot som troget kör från rum till rum, kontrollerar hur minibarens status är och fyller på om det behovs. På rummet får du också en telefon med gratis samtal över hela världen, stora platt-TV och välljudande Bose-högtalarsystem.

Hotellet har en rad kulinariska möjligheter. Restaurangen Racines leds av duktiga kocken Jean-Charles Dubois och här får du en blandning av franska och asiatiska rätter - och restaurangen har hela fyra öppna kök du kan följa med i.

Baren ‘1864’ erbjuder goda cocktails med tyngdpunkt på olika martinidrinkar - och förstås en massa champagne eftersom man ju är ett franskt hotell. På eftermiddagarna erbjuder man High Tea och under kvällarna olika tapas och smårätter.

Om du har bokat in dig i kategorin Luxury Club Room eller har beställt en svit får du en nyckel till våningsplanet Club Millésime där du kan äta en lite mer ostörd frukost, kan njuta goda cocktails på kvällarna och använda det bibliotek och arbetsområde som finns. Du kan även boka ett konferansrum eller få hjälp av en butler att ordna en välpressad skjorta, ett paraply eller vad du nu behöver just nu.

Man har stora konferanssalar - hela 10 olika rum med olika kapacitet. Största rummet heter Wallich Ballroom och är 600 m2 stort. Nathaniel Wallich var den man som grundlade Singapores första zoo.

Ett fint gym, en stor pool och ett spacenter har man också,

Se fler bilder och beställ din nästa vistelse på hotellet här

More from BusinessClass.com