En British Airways Boeing 747 omvandlas till en biograf och museum

20. Nov 2020
by BusinessClass

En pensionerad Boeing B747-flyg ifrån British Airways kommer att omvandlas till en bio-, konferens- och utbildningsanläggning i Gloucestershire.

Flygplanet, som hade registrering G-CIVB, sattes in i British Airways flygflotta den 15 februari 1994 och har haft totalt 13 398 flygningar, innan dess sista flygning från Miami till Heathrow den 6 April 2020. Så sent som förra året var flygplanet en av fyra som målades i en ikonisk British Airways Negus- livery, som prydde British Airways flygplan på 1970- och 1980-talet, som en del av flygbolagets 100-årsjubileum.

Foto: British Airways Nu kommer den pensionerade ikoniska jumbojeten att permanent stationeras vid Cotswold flygplats, nära byn Kemble i Gloucestershire. Enligt British Airways omvandlar flygplatsen jumbojeten till en unik konferenslokal, biograf för lokalbefolkningen och en utbildningsanläggning för skolresor. Tanken är att flygplanet kommer att öppnas för allmänheten från våren 2021. En del av intäkterna kommer att användas för att stödja Cotswolds flygplats stipendieprogram och välgörenhetsorganisationer. Där många av de studenter som tilldelats stipendiet gått vidare i karriärer inom både marinkåren och flygvapnet.

Foto: British Airways Detta är den andra British Airways B747 som har hittat ett permanent hem efter pensionering – tidigare har flygbolaget meddelat att flygplanet med registrering G-CIVW kommer att användas som TV- och filmuppsättning vid Dunsfold Aerodrome.

 

More from BusinessClass.com