Emirates visar upp sina nya säten i affärsklass på sina B777-200LR

6. Mar 2018
by BusinessClass

Emirates har visat upp sin nya kabin i affärsklass för sin B777-200LR maskiner. För första gången kommer Emirates ha en 2-2-2 konfiguration. Det nya utförande innebär också bredare säten.

Flygbolaget har investerat mer än 150 miljoner dollar på att byta ut inredningen på tio av sina B777-200LR maskiner. Sätena har samma utförande som övriga säten ombord Emirates flygplan, fast de är ca fem centimeter bredare. Sätena, som lanseras på Emirates nyaste B777 i november, har även fått en champagnefärgad finish och har ett insytt diamantformat mönster över hela sätet och har fått ett ergonomiskt nackstöd.

De tio nyligen renoverade B777-200LR har två kabinklasser med 38 säten i affärsklass och 264 i ekonomi. Sätena i affärsklass har en så kallad ’pitch’, avstånd mellan sätena, på 72 tum (lite drygt 180 cm) och kan fällas ut till att bli helt flata. Sätet har också en fjärrkontroll med pekskärm för att styra underhållningssystemet, olika belysningsalternativ, en sekretesspanelen mellan sätena, ett utrymmer för skor, fotstöd och en personlig minibar. Skärmen till underhållningssystemet är på imponerande 23 tum. När det kommer till utförande på själva kabinen i sig så bagagehyllorna i mitten tagits bort för att ge en mer luftig känsla ombord. Förenade Arabemiratens nationella träd, Ghaf-trädet, pryder även kabinen och har blivit en signatur för Emirates nya flygplan.

Dessutom har affärsklasskabinen fått en minilounge där passagerarna kan förse sig själva med snacks och drycker under flygningen. Sätena i ekonomiklass ombord B777-200LR har blivit uppdaterade; de har fått den senaste färgpaletten med ljusa gråa och blå toner.

Den första maskinen av de tio första flygplanen att få den nya inredningen kommer tas i kommersiellt bruk den 6:e mars och kommer flyga på linjen till Fort Lauderdale. De övriga kommer gå till flera olika destinationer, inklusive Emirates senaste Santiago, Chile.  

More from BusinessClass.com