Emirates uppgraderar alla A380 kabinklasser

30. Dec 2020
by Dag Christian Holm

Tidigare skrev vi om att Emirates lanserade Premium Economy ombord på sina kommande Airbus A380. Idag följer vi upp med att berätta om deras uppgradering i övriga kabinklasser.

Även om flertalet flygbolag tar bort sina Airbus A380, är det fortfarande ett flyg som kommer att vara i trafik i många år framöver. För Emirates är A380 en viktig hörnsten i flygplansflottan. Flygbolaget är världens största användare av flygplansmodellen och har beställt sex nya flyg som ska sättas in i drift i löpet av de kommande två åren.

Tidigare skrev vi om deras nya Premium Economy, men deras övriga kabinklasser har också fått sig en uppgradering.

First Class erbjuder som tidigare 14 exklusiva sviter, men nu är dörrarna både högre och bredare – vilket ger betydligt bättre avskildhet. I tillägg är det lite ändringar på ytan i kabinen, såsom dekorationen på trappan.

Deras exklusiva badrum har fått sig en uppfräschning.

I Business Class är sätena detsamma som tidigare, men ytan är ny med nytt skinn och mycket mer mjukare färger som stämmer överens med kabinprodukterna på flygbolagets Boeing B777-300ER «Gamechanger» flyg. Säteskonfigurationen är fortfarande 1 – 2 - 1 för det totalt 76 sätena.

Den samma färgpaletten återspeglar sig i flygets exklusiva bar område, som passagerare i First och Business Class får tillgång till.

I Economy Class har alla de 338 sätena blivit utbytta med ett nytt material, som är lättare och mer bekväm. Nackstödet är av skinn och kan vikas in vid sidorna vilket ger bekvämt stöd. I likhet med tidigare erbjuds det 13,3 tums underhållningsskärmar i Economy Class.

More from BusinessClass.com