Emirates lanserar Premium Economy

29. Dec 2020
by Dag Christian Holm

Det har länge varit känt att Emirates planerade att lansera en fjärde kabinklass ombord på sina Airbus A380, nämligen Premium Economy. Äntligen har detaljerna – och bilderna släppts.

Med Premium Economy fyller Emirates det relativt stora gapet mellan deras Economy Class och Business Class. I förra veckan tog Emirates emot den första leveransen av totalt sex nya Airbus A380 som de närmaste två åren ska in i deras flygplansflotta. I nuläget är det endast ett flyg som har den nyaste kabinprodukten, men ytterligare fem flyg kommer att fortlöpande levereras.

Emirates har valt att placera Premium Economy i den bakre delen av flygplanets huvudtrappa, mellan de två våningarna.

Det finns totalt 56 säten i en 2 – 4 – 2 konfiguration. Alla säten erbjuder generöst avstånd mellan raderna på 40 tum – vilket är mer än till exempelvis Singapore Airlines motsvarande produkt i samma flygplanstyp. Bredden är 19,5 tum. Ryggstödet kan vinklas 8 grader bakåt och man har självfallet ett justerbart fotstöd och i tillägg ett extra stöd för låret.

Det finns dessutom en sexvägsjustering av nackstödet, en 13,3-tums underhållningsskärm, laddningsuttag, cocktailbord och ett extra stort och justerbart bord.

Passagerare i Premium Economy har därutöver tre dedikerade toaletter. Emirates har tidigare informerat att de överväger om att införa Premium Economy på hela A380 flottan, men detta beslutet tas inte förrän i senare av 2021. Premium Economy kommer också att finnas hos deras Boeing B777X, som planeras att vara i drift i 2023.

 

More from BusinessClass.com