Emirates är färdiga med sin nya business class-lounge i Dubai

24. Oct 2016
by BusinessClass

Från och med nu kanske ett par timmars väntan i Dubai inte gör så mycket: följ med in i flygbolagets nya business class-lounge. Vare sig du känner för att smutta på ett glas årgångschampagne, ladda upp batterierne med en smoothie eller njuta av en god kopp kaffe, kan den nya Emiratesloungen tillfredställa dina önskningar. Den ligger i avdelning B på Dubai International. Renoveringen har tagit två år och har kostat nästan ofattbara 100 miljoner kronor (enligt Emirates själva) och den redan stora loungen har utökats med tre nya områden för mat och dryck: en Moët & Chandon champagnelounge, en lite mer hälsoinriktad avdelning kallad Health Hub som man gör i samarbete med Voss (dyrt mineralvatten från Vatneström i Norge) och så har man också installerat en kaffelounge i samarbete med Costa Coffee. Moët & Chandon har länge varit en fast del av flygbolagets champagneurval, men sortimentet är nu antagligen det största någonsin. I avdelningen (som har utrustats med en elegant bar och små sittgrupper) kan man njuta av exempelvis Moët Impérial, Moët Rosé Impérial, Moët & Chandon Grand Vintage och Moët Nectar Impérial.

Champagne-loungen

Photo: Emirates

Det serveras små canapéer och snittar till champagnen. Tilltuggen kommer variera och bytas ut varje månad skriver flygbolaget till oss i ett pressmeddelande, och det man kan förvänta sig är små munsbitar som canapéer med getost eller Emmentaler, tunna skivor anka på en bädd av sushiris och hoisinsås, eller kyckling med en kryddig tomat- och mangosås.

Health hub: här serveras norskt mineralvatten och hälsomedvetna smårätter

Photo: Emirates

Det är ofta svårt att äta mat som inte är för söt, fet eller som inte har speciellt högt näringsinnehåll på flygplatser. Nya hälsohörnet Health Hub gör något åt detta, där man serverar norskt Vossvatten tillsammans med frukt, smoothies, juicer och ett urval av sandwiches, wraps och sallader.

Costa Coffee är en ny partner i Emirates nya business class lounge i Dubai

Photo: Emirates

Ännu en nyhet är samarbetet med Costa Coffee, som är en engelsk kaffekedja, dock grundlagd av två italienare för 45 år sedan. Här kommer finnas baristas som gör kaffet efter smak och behag. Annat i loungen inkluderar ett lekhörn för dig som reser med barn, en avdelning där samtal och mobilsamtal är bannlysta, det finns fortfarande ett spa (Timeless Spa) och man har inte ändrat på serveringen av mat, där man kan beställa a la carte. En stor bar finns också, för dig som har lust till en öl eller kanske en gin och tonic i stället för champagne.  

Emirates business class lounge

Photo: Emirates

Så snart du är innanför är förstås allt vad du kan önska dig utan extra kostnad i loungen, men det kräver att du reser på business eller first class, eller så ska du ha Emirates Skywards Platinum, Gold- eller Silverstatus. Flygbolaget har stora planer för sina allt i alt sex lounger i Dubai, som alla kommer förändras under de kommande åren, skriver man. Man planerar också att öppna en sportbar och en separat cocktailbar i Dubai. Om du kommer förbi loungen, kan du inte ta egna bilder och skriva en liten rapport? Det publicerar vi hjärtans gärna.

More from BusinessClass.com