Exklusiv lyx vid blå lagunen på Island

31. Mar 2017
by BusinessClass

Blå lagunen på Island är som bekant en av öns största attraktioner och tusentals människor besöker anläggningen varje år. De varma källorna, det fantastiska norrskenet man kan uppleva om man har tur och den trevliga spaanläggningen är alla stora dragplåster. Det finns rykten om att Microsofts Bill Gates för några år sedan hyrde hela blå lagunen till sig själv för att kunna få ett privat midnattsdopp. Under den kommande hösten öppnar ett nytt, lyxigt hotell med tillhörande spaanläggning vid lagunens steniga stränder och om du checkar in här sitter du förstås på första parkett och kan njuta av lagunens varma vatten när och hur mycket du vill.

Den blå lagunen nära Reykjavik är en av Islands mest populära attraktioner

Det nya hotellet kommer ligga mitt i det dramatiska lavalandskap som skapades vid ett vulkanutbrott för nästan 800 år sedan på halvön Reykjanes. Förutom att vara varmt och avslappnande har också lagunvattnet terapeutiska egenskaper och kan hjälpa på olika skavanker.

Det nya hotellet heter The Moss Hotel and Lava Cove Spa och man har hämtat inspiration från det omkringliggande landskapet när man designade både rummen och byggnaden. Själva hotellet är en "privat förlängning" av lagunen och den del där hotellet ligger kallas för "lavalaguns-området".

Hotellets 60 rum kommer bli stora och man satsar på detaljer som stora fönster från golv till tak, lyxiga badkar med utsikt som du kan se på bilden och om du beställer ett rum på bottenvåningen kan du kliva direkt ner i lagunen från din terrass. Om du bor på första våningen måste du gå en trappa ned men får som kompensation en fin balkong med utsikt över lagunen. Moss Restaurant kommer fokusera på traditionella isländska rätter och man kommer bland annat kunna beställa en sjurätters avsmakningsmeny. Tillsammans med den fina utsikten och den stora samling av goda viner man har samlet i vinkällaren som ligger under hotellet, tror vi detta kan bli en väldigt trevlig matupplevelse. Vinkällaren har man installerat genom att hugga och borra sig ned i den 800 år gamla lavan. Efter middagen kanske du går ut till baren på terrassen där en eldstad hjälper till att hålla temperaturen uppe.

Spaet kommer ligga under själva hotellet och där kan du uppleva en ångbastu där värmen och ångan kommer från fortfarande varm lava laångt under hotellet. Det kommer också finnas en mer normal bastu och olika behandlingar att beställa. Om du vill ha en ännu mer eksklusiv upplevelse kan du beställa ditt egna privata spa. Det heter Hidden Cove och här får du dessutom din egen butler, en kock som står klar att servera det du önskar att äta och en massör - och en avskild del av lagunen för dig själv. The Moss Hotel and Lava Cove Spa öppnar som sagt under hösten och räkna med priser per natt från 8.000:-. Sviten kommer kosta från 23.000:-

Vi har massor av bra hotell på Island till bra priser. Se dom här

.

More from BusinessClass.com