Ekolyx-hotellet 1 Hotel Brooklyn Bridge öppnar i New York

14. Mar 2017
by BusinessClass

Ett av de hotell många har väntat på

ska öppna i år

har nu öppnat i New York.

Ultramoderna 1 Hotel Brooklyn Bridge ligger precis söder om ikoniska Brooklyn Bridge. Det här är ett hotell man kan kalla för "ekolyxigt" eftersom det absolut håller högsta klass men har många miljövänliga inslag och till stor del är byggt av återvunna material - och så håller man en grön profil.

100% av den elektricitet man använder kommer exempelvis från vindkraft, och det passar som hand i handske med ägaren Barry Sternlichts filosofi: "Världen runt omkring oss är så vacker. Vi vill gärna att det ska förbli på det sättet". På hotellet har man också en grön vägg i lobbyn bestående av ett metallnät med klätterväxter som med tiden kommer bilda en liten djungel och om du känner för att åka på en utflykt med bil är det med en elektrisk Tesla du gör det - och det kostar ingenting.

Typiskt rum på 1 Hotel Brooklyn Bridge

Foto: 1 Hotels

Det finns 194 rum på hotellet varav 29 är sviter med två till hela sex sovrum. Den största sviten heter The Riverhouse Presidential Suite. Alla rum och sviter är inredda med återvunnet trä från mestadels nedrivna hus i New York-området, man använder stål för att skapa den rätta råa men hemtrevliga looken och madrasserna kommer från firman Keetsa och är gjorda av hampa. Alla sängkläder är av ekologisk bomull. Från många rum har man en härlig utsikt över East River, Brooklyn Bridge och New Yorks skyline genom de stora fönstren. Andra inredningsdetaljer är borden som liknar sten men är gjorda av hårdpressat trä, läderfåtöljer och även lampskärmar i läder. En hel del av inredningsdetaljerna kommer från lokala New York-designers som exempelvis den snygga garderoben med kombinerat förvaringsutrymme du kan se lite längre ner på sidan.

Brooklyn Bridge utanför hotellfönstret

Foto: 1 Hotels

Man kallar sig för ett "next-generation hotel" och har de moderna faciliteter som passar in i stilen som ett välutrustat fitnesscenter och en avdelning för yoga och pilates. Det finns två restauranger och en shop i lobbyn som säljer frukt, nötter och müsli. På tionde våningen ligger hotellets lounge och det finns en biograf med 50 sittplatser. Om du trots allt känner för en cocktail efter din yoga och din fruktsallad - ja så kan man också få det i lobbybaren. I juni öppnar hotellets spa Bamford Haybarn Spa och det blir stort lovar man. Lite tidigare i maj öppnar man sin takterrass med tillhörande pool där man se staden breda ut sig, äta och dricka. Det kommer finnas grillar uppe på taket, men man planerar också en lite mer formell restaurang på taket under sommaren, och man säger att kocken som ska leda företagandet är känd - vem det är är hemligt än så länge.

Snygga möbler på 1 Hotel Brooklyn Bridge

Foto: 1 Hotels

Man gör faktiskt en hel del för att vara ett "ekolyxigt" eller "grönt" hotell. Man samlar regnvatten, alla glödlampor och ljuskällor är av lågenergitypen och på rummen finns inte bara en vanlig papperskorg men ett helt litet återvinningssystem. Så nästa gång du ska övernatta i New York - kanske är det här i Brooklyn du ska bo? Så kommer du i alla fall uppleva något nytt och åtminstone törs vi lova dig ett sprillans nytt hotell med omisskänlig funky New York-atmosfär.

More from BusinessClass.com