Detta är anledningen till att Istanbul Airport är en 5-stjärnig flygplats

28. Dec 2020
by BusinessClass

Skytrax har officiellt nämnt Istanbul Airport till en 5-stjärnig flygplats - detta är orsaken till toppklassificeringen och vad du kan förvänta dig utav flygplatsen.

Istanbul Airport har blivit en av åtta stora navflygplatser i världen med en 5-stjärnig Skytrax klassificering. Denna ärofyllda klassificering delas med välkända flygplatser såsom Singapore Changi Airport och Munich Airport.

 

Skytrax genomförde en detaljerad granskning av flygplatsen och använde hundratals kriterier, från alla skeden av passagerarresan till shoppingen, lounger, restaurangutbudet och tillgängligheten - detta är några utav anledningarna till varför flygplatsen är 5-stjärnig.

Tillgänglighet och Service

Trots sin storlek erbjuder terminalen ett effektivt flöde för resenärer, bra tillgång för säkerhets- och immigrationstjänster och ett köhanteringssystem som övervakar antalet resenärer och kommunicerar väntetider – vilket gör livet lättare för transitpassagerare.

Foto: Skytrax

Dessutom finns ett omfattande nätverk av kontaktpunkter för kundservice, vilket omfattar bland annat information och turistinformationsdiskar samt flerspråkiga anställda som är tränade enligt de

«

fem pelarna av turkisk gästfrihet

»

. För resenärer med funktionshinder erbjuds ett varierande utbud av anpassade faciliteter, såsom hinderfria vägar att ta sig runt och talteknologi för synskadade. Familjeresenärer kan njuta av fördelar såsom reserverade parkeringsplatser nära terminalen, barnvänliga köer, gratis barnvagnar och privata familjerum runtomkring flygplatsen.

Bekvämligheter och Faciliteter

Flygplatsen har ett brett utbud av tjänster och faciliteter som täcker viktiga områden – såsom särskilda viloutrymmen, arbetsutrymmen, bekväma sittplatser, laddningsstationer, lekområden för barn, duschplatser, gratis Wi-Fi med fler. Dessutom är toaletterna aldrig mer än 60 meter ifrån resenärerna i terminalen.

Foto: Skytrax

För passagerare som har tid så finns det allt som man kan önska sig från spa, frisörer, brett utbud av shopping för alla plånböcker och aktiviteter! Bland annat ett 1000 m2 IGA Museum, samt historie-, konst- och kulturutställningar runtomkring terminalen, och levande konsertföreställningar vid gateområden.

Foto: Skytrax

Dessutom kan flygplatsen att stoltsera med att nästa år erbjuda över 150 mat- och dryckes ställen, från lokala rätter från det turkiska gastronomiska köket till internationella alternativ i alla prisklasser! Skytrax noterade även flygplatsens framtida planer nästa år, vilket inkluderar ett gym, e-sports anläggning och utomhus terrass – vilket gör att det finns ännu mer att se fram emot! Vid sidan om att vara en 5-stjärnig flygplats har Istanbul Airport även uppnått en COVID-19-klassificering med fem stjärnor, vilket gör flygplatsen till en av två flygplatser i världen att erhålla bägge klassificeringar.

More from BusinessClass.com