Det här är listan över världens 5-stjärniga flygbolag 2020

4. Jan 2021
by BusinessClass

Sedan 1999 har Skytrax listat världens främsta flygbolag. Deras 5-stjärniga klassificering har blivit något utav ett globalt riktmärke för utomordentliga flygbolag – det här är förra årets 5-stjärniga flygbolag.

Årligen inspekterar, utvärderar och bedömer Skytrax flygbolag och deras flygplatser, produkter, tjänster och standard ombord. På grund av pandemin, så förlängs flygbolagens tidigare status till 2021 – det här är listan över världens fem-stjärniga flygbolag år 2020.

All Nippon Airways (ANA)

Japans största nationella flygbolag, ANA, grundades 1952 och har två hubbar i Tokyo (Tokyo-Narita och Tokyo-Haneda). Detta är åttonde året i rad som flygbolaget erhåller fem stjärnor. ANA prisas för sin oklanderliga, jämna och överlägsna service både ombord och på flygplatsen, samt sitt ständiga åtagande av att förbättra passagerarnas reseupplevelse. Ett exempel är ANAs nya stilrena Business (se bild nedanför) och First Class kabiner i Boeing 777-300ER – inspirerad av japansk och västerländsk design.

Asiana Airlines

Detta sydkoreanska flygbolaget grundades år 1988 och blev i 2020 förvärvat av sin konkurrent, Korean Air. Flygbolaget beröms för sin mer personliga anpassning till kundnöjdhet och sin överlägsna produkt samt service. Flygbolaget har tidigare vunnit titeln «världens bästa flygbolag» och «världens bästa kabinpersonal». Asianas flaggskeppsprodukt i Business Class kallas «Business Smartium» och finns bland annat i deras A350 och A380.

Cathay Pacific

Detta ikoniska flygbolag kommer ifrån Hong Kong och grundades 1946. Cathay är dessutom en av grundarna i den stora Oneworld alliansen. Flygbolaget får utmärkelse för sin konsekventa höga servicenivå hos de anställda, samt för sin utomordentliga produktstandard både ombord och vid deras hemmabas i Hong Kong. Se nedan bild ifrån Cathay Pacifics fantastiska First Class.

Eva Air

Eva Air grundades år 1991 och flyger idag med en av de modernaste flyg flottorna i världen. Ifrån deras hemmabas i Taipei och runtomkring i världen kan man se deras kända färgglada Hello Kitty- målade plan. Eva Air prisas för sin fantastiska in flight- produkt, och den enastående servicen ombord på både planet och flygplatsen. Bland annat deras kabinbesättningen blivit utsedd bland «världens 5 främsta kabinpersonal» i 2019. Se bild nedan på EVA Airs Premium Laurel Class.

Garuda Indonesia

Indonesiens nationella flygbolag genomförde ett stort omvandlingsprogram 2005 - och deras hårda arbete belönades till slut. Sedan 2014 har flygbolaget nått toppkvalificeringen och utmärker sig för sin  utomordentliga standard på produkterna ombord och för sin exceptionella kabinpersonal, som även i många år blivit utsedd som en av «världens bästa kabinpersonal». Se bild nedan på Garudas nya First Class kabin.

Hainan Airlines

Hainan Airlines är det enda fastlandskinesiska flygbolaget att erhålla fem stjärnor. Flygbolaget grundades 1993 och har sin största bas i Haikou Meilan International Airport, med hubbar i flertalet andra kinesiska städer. Flygbolaget ständiga åtagande att erbjuda den konsekvent högsta kvalitén av service, tillsammans med sin produktutveckling som väl matchar det globala främsta skicket gjorde att flygbolaget kvalade in. Se nedan en bild på Hainan Airlines moderna Business Class ombord B787-9.

Japan Airlines

Det andra japanska flygbolaget att platsa in i listan, Japan Airlines, har fyra hubbar i Japan (Tokyo, Osaka, Nagoya och Okinawa). Japan Airlines nådde statusen i 2018 och får lovord för sin höga standard av service både på flygplatsen och ombord, samt att standarden på sätes och underhållningssystemet är otroligt hög i alla kabinklasser. Se bild nedan på JALs fantastiska First Class.

Korean Air

Det andra koreanska flygbolaget att nå fem stjärnor, Korean Air, flög för första gången 1969 och är en av grundarna av flygalliansen, Skyteam. Korean Air är det senaste flygbolaget på listan och nådde nivån i år. Deras genomgående höga servicenivå och utomordentliga produkter i alla kabinklasser, samt effektiva och vänliga service lovordas av Skytrax. Se bild nedanför på Korean Airs tidsenliga »Prestige Suites».

Lufthansa

Det tyska flygbolaget är det enda europeiska att platsa in på listan. Lufthansa har erhållit statusen sedan 2017 och prisas för sin jämna kvalité av service, sitt förbättringsarbete de senaste åren och för deras kommande, Business Class kabin i Boeing 777-9 (se bild nedan).

Qatar Airways

Det nationella flygbolaget i Qatar är en trendsättare inom in-flight produkter och flyger med en av de modernaste flygplanen i världen. Qatar Airways prisas för sin höga standard i alla kabinklasser, däribland är deras säten, måltider, underhållningssystem och servicenivå bland de bästa, oavsett vilken klass du reser i. Flygbolaget kan stoltsera av att bli utsedd som «världens bästa flygbolag» och «världens bästa Business Class produkt».

Singapore Airlines

Det Singaporianska flygbolaget grundades 1972 och deras signum av att erbjuda den mest enastående service, upplevelser, rymliga och moderna kabiner har gett resultat. Singapores «Singapore Girl» är en ambassadör av flygbolaget och en symbol för den asiatiska gästfriheten. Flygbolagets utmärkta och jämna standard av både produkten och servicen gör att flygbolaget utöver att nå titeln, har blivit utsedd som «världens bästa flygbolag» och «världens bästa kabinpersonal». Se bild nedan på Singapore Airlines  A380 First Class.

More from BusinessClass.com