Denna femstjärniga resort i de schweiziska Alperna är det perfekta stället för bättre hälsa

3. Jan 2018
by BusinessClass

Schweizarna är ett smart folk. Alla känner till detta faktum. De är också väldigt friska, så det är inte så konstigt att landet nu huserar ett helt nytt femstjärnigt hälsocenter - i tid för att du ska kunna infria dina nyårslöften!

Waldhotel Health & Medical Excellence ligger i de schweiziska Alperna, och ingår i Bürgenstock Resort Lake Lucerne, som också omfattar det femstjärniga Bürgenstock Hotel & Alpine Spa -

ett av de bästa lyxhotellen som öppnades under förra året

- tillsammans med ytterligare två hotell, 12 restauranger, lounger och barer, 67 privata bostadssviter, ett 107 000 kvadratmeter stort SPA i Bürgenstock Hotel, tre tennisbanor i Davis Cup-klass, en nio-håls alpin golfbana och knappt 70 kilometer vandrings- och cykelleder.

Beläget på en avsats ovanför Lucernesjön nära berget Bürgenstock, har hotellet byggts med natursten och trä från omgivningarna, vilket gör att det passar väl in i det alpina landskapet. Detta lyxiga "skogshotell", ritat av arkitekten Matteo Thun, har 160 rum och sviter, en medicinsk behandlingsanläggning på ca 4200 kvadratmeter och ett spa på lite drygt 1300 kvadratmeter.

Det finns också tre pooler, en restaurang som serverar hälsosam mat i medelhavsstil, skolkök, ett bibliotek, två privata matsalar och en trädgård med 30 olika örter. Alla rum och sviter har terrasser med en underbar utsikt över Alperna.

Hotellet är idealiskt för s.k. medicinska turister, entusiaster i välbefinnande och idrottare. Gästerna erbjuds en möjlighet att få tillgång till det senaste inom medicinsk teknik och till några av de bästa läkarna i världen. Som ett ackrediterat sjukhus erbjuder Waldhotel även tjänster som hälsokontroller, fysioterapi, rehabilitering, idrottsmedicin, tandvård, estetiska och kosmetiska operationer, näringsrekommendationer, viktminskning, postoperativ konvalescens, mentalvård och olika hälsoprogram.

Vid ankomst görs en bedömning av hälsotillståndet för varje gäst - som omfattar fastställande av biometrisk- och kroppssammansättning, lungfunktion, ultraljudsundersökning av buken, EKG och HRV (Heart Rate Variability), hörsel- och ögontester och en mätning av energimetabolismen. Detta används sedan för att skapa ett personligt program för varje gäst med medicinska och olika andra behandlingar för välbefinnandet, som får hjälp av de hälsobefrämjande effekterna av den alpina luften och den specialistgourmetmat som serveras.

Om re-vitalisering är det du vill ha eller behöver är Waldhotel SPA det perfekta stället med sitt isrum, saltgrotta, finsk bastu, behandlingsrum och pooler. Det omfattande SPA:et erbjuder allt från en ansiktsbehandling, med en infusion av kollagen, till kropps- och ansiktsföryngring.

Hitta de bästa priserna på hotell genom att nyttja tjänsten för att jämföra dessa med endast en sökning. De bästa erbjudandena och pris för Bürgenstock Resort hittar du här.

 

More from BusinessClass.com