Den legendariska kocken Alain Roux öppnar en ny restaurang i The Balmoral

22. Jun 2018
by BusinessClass

Familjenamnet Roux är synonymt med kvalitet. Fadern, Michel, är känd för att ha etablerat fransk ”fine dining” i och med öppnandet av Le Gavroche 1967 i London. Fem år senare öppnades Watersida Inn i byn Bray-on-Thame. Sonen, Alain, har varit chefskock på restaurangen i Bray sedan 2002 och fortsätter hålla fanan högt med sina höga ambitioner. Detta har även uppmärksammats av Michelin som resulterat i tre stjärnor.

Med detta sagt så är det med en viss uppmärksamhet som familjen Roux öppnar en ny restaurang i ett av de finaste hotellen Skottland. Brasserie Prince lanserades den 11:e juni på The Balmoral, ett Rocco Forte hotell i Edinburgh. Där serveras det allra bästa av vad Skottland erbjuder av råvaror med klassisk fransk kokkonst.

  Belägen på markplanet i det femstjärniga hotellet så har den nya restaurangen ersatt den tidigare Hadrian’s Brasserie och The Balmoral Bar. Restaurangen är ett samarbete mellan Alain Roux och hans far, Michel, O.B.E (Order of the British Empire). Med en färgglad interiör presenterar Brasserie Prince "sensationell" fransk matlagning inspirerad av de skotska ingredienserna. När han talar om lanseringen säger Alain Roux: "Detta spännande nya brasserie kommer att definieras av en säsongsmässig meny som är rotad i franska bistrorätter, oemotståndligt enkel, utsökt mat.

Vi kommer att inspireras av det fantastiska utbudet av skotska råvaror och smaker och i tillägg med vackra skaldjur och läckra rätter som kan delas mellan flera i baren. Jag vill servera rätter som jag älskar att laga åt mig själv hemma eller något som jag dela med familj och vänner när vi går ut för att äta. Det kommer att bli en meny influerad av mitt franska arv men helt inspirerad av Skottland." Restaurangen och baren kommer ha plats för 210 gäster för frukost, lunch och middag. Det kommer även erbjudas lättare rätter i baren och skaldjur från baren med färska skaldjur. Gästerna kan förvänta sig en säsongsbetonad meny med rätter av högkvalitativa råvaror, exempelvis skotsk côte de boeuf och skaldjursplatåer.

Middagsgästerna kommer kunna välja från ‘Grand-Mère’s Specials’ som fokuserar på denna unika kombination i matlagningen. Bland dessa dagliga erbjudanden hittas bland annat boudin noir aux deux pommes, en mustig svart pudding med karamelliserat äpple och potatispuré och côtelettes d'agneu, lammkoteletter med couscous, ängsyra och mintsås.

Använd vårat unika sökverktyg för att hitta de allra bästa priset för en vistelse på The Balmoral

här

.

 

More from BusinessClass.com