Delta Airlines tillbaka på Arlanda med linje till New York

12. Jun 2014
by BusinessClass

Även denna sommar kommer det amerikanska flygbolaget Delta Airlines till Stockholm med en direktlinje till New York. Den 2 juni gick den första avgången och detta år pågår trafiken till den 20 september. Under perioden 2 juni-23 juni trafikeras linjen med fem avgångar per vecka, från Stockholm innebär det samtliga dagar förutom fredagar och söndagar. Därefter blir det fyra avgångar per vecka. Från Stockholm avgår flyget kl 13.15 med ankomst New York kl 15.47. I motsatt riktning går flyget kl 21.25 med ankomst Stockholm kl 11.35. Linjen trafikeras med en Boeing 757-200 med plats för 170 passagerare, i New York är det JFK-flygplatsen som används.

- Det är väldigt roligt att få hälsa Delta Air Lines tillbaka till Stockholm Arlanda Airport igen. Ytterligare en direktlinje till New York bidrar till att möta den stora efterfrågan på goda förbindelser med USA, och att Arlanda och Stockholm stärker positionen som ett nav för kommunikationen i Skandinavien, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör Stockholm Arlanda Airport.

Sommaren 2014 kommer hela fyra flygbolag trafikera linjen Stockholm-New York - SAS, United, Delta Airlines och Norwegian. Totalt innebär det 23 avgångar per vecka att välja mellan. 

New York är även den destination från Arlanda som under 2014 ökat mest, räknat i antal passagerare.

Foto: Joakim Knutsson

More from BusinessClass.com