De tio säkraste flygbolagen i världen

14. Feb 2018
by BusinessClass

2017 var det hittills säkraste året i flygets historia

Tack och lov inträffade det inga olyckor med dödlig utgång med kommersiella flygplan under förra året. Detta är i linje med den globala nedgången i olycksstatistiken under de senaste 30 åren. Detta mycket tack vare striktare regleringar och rigorösa processer. Förutom detta så är det några flygbolag som sticker ut något med en ännu bättre statistik än övriga. Nedan så kan du läsa om de tio bolagen med oklanderlig statistik och inte haft någon krasch i modern tid. De är inte listade in någon speciell ordning nedan.

  1. Virgin Atlantic

Grundat av den excentriske entreprenören Sir Richard Branson för 33 år sedan. Bolaget har inte haft något olycka sedan de började flyga 1984.

  1. Qantas

Det berömda australiensiska flygbolaget Qantas är det tredje största flygbolaget i världen, som också har utmärkt statistik sedan de började sin verksamhet 1920 i Queensland.

3. Finnair

Med sin hubb i Helsingfors Vanda Airport så är Finnair en av världen äldsta flygbolag då det startade sin verksamhet 1923. Även om det har vuxit ordentligt sedan dess så rankas det ändå som ett av de säkraste bolagen i världen, utan nån krasch i modern tid.

4. Hawaiian Airlines

Under 86 år av flygverksamhet har Hawaiis största flygbolag aldrig haft en olycka med dödlig utgång eller någon förlust av något flygplan vilket gör det till ett av världens säkraste flygbolag.

5. EVA Air

Baserat på Taoyuan International Airport nära Taipei är EVA Air Taiwans näst största flygbolag efter China Airlines. Trots att det grundades 1989, för knappt 29 år sedan, så har detta fem stjärniga bolag inte haft någon olycka är något flygplan förstörts eller haft någon dödlig utgång.

6. Southwest Airlines

Det största inrikesbolaget i USA, Southwest Airlines, är också väldigt säkert. Även om en olycka med bolaget orsakade ett dödsfall när en av deras B737 kanade av banan i Chicago och slog in i en bil, så har inga passagerare blivit drabbade.

7. Qatar Airways

En av världens mest ansedda flygbolag, Qatar Airways, är också ett av de säkraste. Sedan starten 1997 så har flygbolaget inte varit drabbat av någon olycka med dödlig utgång.

8. Ryanair

Det irländska lågkostnadsbolaget Ryanair är det största bolaget i Europa räknat i antalet transporterade passagerare har också en exemplarisk olycksstatistik under de 32 år som bolaget varit aktivt och flugit passagerare.

9. Etihad Airways

Förenade Arabemiratens nationella flygbolag hare n oklanderlig olycksstatistik sedan de börja kommersiella flygningar 2003. Baserat på Abu Dhabi International Airport så har Etihad mer än 1000 flygningar per vecka till över 120 olika destinationer världen över.

10. Jetblue

Detta lågkostnadsbolag, baserat på John F Kennedy International Airport i New York, har flugit utan större incidenter sedan starten 1999.

More from BusinessClass.com