De tio bästa ställena i världen att fira in det nya året

12. Dec 2019
by BusinessClass

Ytterligare ett år har nästan gått och snart är det 2019. För en natt kommer hela världen att fira detta ögonblick med sina nära och kära och andra.

Ingen annan natt är som nyårsafton, kan planering för denna tilldragelse vara svår och kanske stressande. Att reservera bord, skaffa biljetter, arrangera för transporter - det finns uppenbarligen inget slut på det som behöver ordnas för att logistiken ska flyta. Så, att ordna med nyårsafton ger dig huvudvärk innan du öppnar champagnen så varför inte planera att göra något annorlunda denna gång och fira det nya året längre hemifrån än vanligt? Oavsett om du dansar på Copacabana vid midnatt den 31 december eller dricker cocktails på en takbar i Hong Kong, så gör årets nedräkning till en att minnas för resten av ditt liv.

  1. Edinburgh

Förra året attraherade Edinburghs världsberömda nyårsafton, som firas i tre dagar, nästan 150 000 personer från mer än 70 länder. I år börjar festandet den 30 december med en den årliga paraden innan 'Auld Lang Syne' sjungs vid tolvslaget den följande natten. Firandet fortsätter under den nyårsdagen med musik och evenemang på gatorna i den skotska huvudstaden.

Hitta de bästa priserna på hotell i Edinburgh här.

  1. Madrid

Nyårsafton i Spanien är nog bland de bästa i världen - inte minst i huvudstaden Madrid, där gatufesterna är fyllda av dans, sång och allmän glädje. Gå med lokalbefolkningen när du äter de 12 druvor under de sista 12 sekunderna av året och du kommer ha lycka under de följande 12 månaderna.

Hitta de bästa priserna på hotell i Madrid här.

  1. Rio De Janeiro

Med högsommar på södra halvklotet är den livliga brasilianska staden Rio de Janeiro hem för en det hetaste nyårsfestandet på planeten! Gå till den episka gatan och strandfesterna på Copacabana och låt dig svepas med i samba-musiken som kommer att hålla festande deltagare igång en bra bit in på nästa år. Kom bara ihåg att ha vita kläder - det ger lycka enligt brasilianerna.

Hitta de bästa priserna på hotell i Rio de Janeiro här.

  1. Melbourne

Australiens coolaste stad, Melbourne, har ett speciellt nyårsfirande som är bland de bästa. Med två dramatiska fyrverkerier vid midnatt som ger en fantastisk show och över en halv miljon människor, Melbourne den 31:a december är ett spektakel att minnas.

Hitta de bästa priserna på hotell i Melbourne här.

  1. New York

Det stora glittrande klotet som sänks i Times Square har varit den ikoniska nedräkningen till det nya året i mer än ett sekel vid det här laget. Och festen som pågår på torget har bara blivit bättre och bättre. I år kommer mer än en miljon människor att vara där!

Hitta de bästa priserna på hotell i New York här.

  1. Berlin

Tysklands huvudstad är känd för att vara en feststad, och därför är stadens nyårsfirande ytterligare ett tillfälle att festa loss. Börja natten på den 2 km långa sträckan mellan Brandenburger Tor och segermonumentet (Siegessäule) där en rad barer, matbodar och levande musik kommer att lyfta atmosfären. Senare, efter de imponerande fyrverkerierna vid midnatt, går du till en av Berlins berömda klubbar och festar fram till soluppgången och kanske längre …

Hitta de bästa priserna på hotell i Berlin här.

  1. Hong Kong

En spektakulär stad i sig, så är Hong Kong hem för ett ännu mer spektakulärt nyårsfestande varje år. Ta din plats i en av stadens takbarer i världsklass och titta på fyrverkeriet över stadens ikoniska hamn.

Hitta de bästa priserna på hotell i Hong Kong här.

  1. Amsterdam

En annan berömd europeisk feststad; Amsterdam, ringer in det nya året på typiskt holländskt vis - med mycket sprit, sång, dans och färger. Officiella fester hålls på platser som Rembrandtplein, Nieumarkt, Museumplein och Dam-torget, medan improviserade gatufester hjälper till att upprätthålla den glada stämningen i hela staden.

Hitta de bästa priserna på hotell i Amsterdam här.

  1. Sydney

Var en av de första att fira in det nya året och upplev en av världens mest ikoniska fyrverkerier i Sydney, Australien. Om nyårsafton i solen och värmen låter tilltalande, kan det inte bli mycket bättre än i Sydney Harbour, där strandbarerna erbjuder plats på första parkett till det bländande skådespel som pågår ovanför.

Hitta de bästa priserna på hotell i Sydney här.

  1. London

Inte att förglömma; den brittiska huvudstaden London när du överväger de bästa platserna på jorden för att fira nyåret. Faktum är att London erbjuder mycket att göra oavsett vad just du vill ha. Från stilfulla fester på ett antal olika restauranger, barer och nattklubbar i världsklass, till gatufester längs Themsen, så är nyårsafton i London en händelse av stora mått som inte kommer att glömmas i första taget.

Hitta de bästa priserna på hotell i London här.

More from BusinessClass.com