De tio bästa hotellen i Paris

7. Dec 2016
by BusinessClass

Världens kanske mest romantiska och stilmedvetna stad kräver nästan att man bokar in sig på ett extra trevligt hotell, eller hur? Paris har allt vad man kan önska sig av fin shopping, gastronomi i världsklass, ett oändligt utbud av kultur och sevärdheter och så förstås den där speciella Pariskänslan som bara finns i den här staden. Det finns väldigt många hotell i Paris så även många väldigt bra. Här är tio hotell som har fått toppbetyg av de som har bott på dom - några av stadens allra bästa och mest lyxiga är det också.

Four Seasons Hotel George V 10.0

 (Betyget avspeglar det betyg hotellet har i vår hotellsektion. Toppbetyget är 10)

Four Seasons Hotel George V ligger i ett hus byggt 1928 på Avenue George V bara ett stenkast från Champs-Elysées. Hotellet är själva symbolen på parisisk lyx med sina 244 mycket eleganta rum, den stora samlingen konst och hotellets gastronomi som ligger på en mycket hög nivå.

Lyxigt i Paris: Four Seasons Hotel George V

Foto: Four Seasons

Le Cinq heter hotellets huvudrestaurang. Här huserar kocken Christian Le Squer som under 2016 kunde notera restaurangens tredje Michelinstjärna. Baren heter helt enkelt Le Bar och här kan du beställa riktigt välskakade cocktails. På hotellet finns även ett spa med tillhörande pool.

Se flera bilder från hotellet och beställ ditt rum här

Hotel Le Bristol 10.0

Sedan 1925 har Le Bristol Paris varit som en magnet för besökare i staden på jakt efter ett lyxigt hotell i det område av Paris som historiskt har haft många verksamma inom konst och mode  - i det åttonde arrondissementet. Här får du förstås service i superklassen och eleganta omgivningar i typisk parisisk högborgerlig stil. Hotellet har också totalt fyra Michelinstjärnor att bjuda på.

Epicure: restaurangen med tre Michelinstjärnor på Le Bristol

Foto: Hotel Le Bristol

Le Bristol är för dig som verkligen vill känna dig som en del av det bättre borgerskapet och omgivningarna är mycket franska i klassisk stil. Hotellet har 188 rum och sviter i delvis moderniserad 1700-talsstil, det finns en lyxig spaavdelning och en pool på översta våningen med härlig utsikt över stadens takryggar. Epicure heter restaurangen med tre Michelinstjärnor på hotellet men man har också restaurangen 114 Faubourg som har en stjärna. Om det inte räcker till finns dessutom två fina caféer och eleganta baren Bar du Bristol.

Se flera bilder från hotellet och beställ ditt rum här

Mandarin Oriental Paris 9.7

Läget är mitt i stadens dyrare delar: på Rue Saint-Honoré nära Place Vendômé och Louvren. Mandarin Oriental är ett av Paris lyxigaste hotell och trés chic. Femstjärnig service, smakrumma rum, två gourmetrestauranger, ett spa, en trevlig bar och en privat innergård med möbler där man kan sitta och njuta ett glas rött på kvällen.

Mandarin Oriental Paris: trés chic!

Foto: Mandarin Oriental

Hotellet har 138 rum och 39 sviter. Av faciliteter kan nämnas den fina spaanläggningen och Sur Mesure par Thierry Marx, hotellets trestjärniga restaurang. Om du önskar en lite mer casual middag kan den ätas i likaledes trevliga restaurangen Camélia.

Se flera bilder från hotellet och beställ ditt rum här

Le Royal Monceau-Raffles Paris 9.6

Le Royal Monceau ligger också i det åttonde arrondissementet men har inte helt samma stil som de andra lyxhotellen i området. Det här känns lite mer glittrigt och kanske till och med fräckt - inte lika tradtionsbundet. Du kommer in på hotellet via en röd matta och en liten armé av välklädda dörrvakter, och redan i lobbyn känner du att det här är annorlunda. Mycket av inredningen är i art deco-stil från tjugotalet, och om man skulle sätta tre epitet på hotellet skulle de kunna vara lyx, drama och parisisk elegans.

Le Royal Monceau: förförande elegant hotell

Foto: Le Royal Monceau

Rummen känns moderna och erbjuder en elegant urban tillflyktsort med genomtänkta lösningar. Många av möblerna är handgjorda, walk-garderoberna är stora och generellt är rummen stora. Det finns två restauranger på hotellet: Il Carpaccio (som också den har en stjärna i Guide Michelin) och Matsuhisa Paris ledd av kocken Nobu Matsuhisa. Två barer finns det också varav den ena endast är öppen för hotellgäster. Spa? Självklart och dessutom med infinity-pool. Och en egen biograf med 96 säten där man serverar gourmet-popcorn - biografbesöket kan kombineras med hotellets brunch på söndagar om du skulle vara i närheten. Brunch plus film plus popcorn kostar 150 euro per person.

Läs vår recension av Le Royal Monceau.

Se flera bilder från hotellet och beställ ditt rum här

Hotel Plaza Athenee 9.8

Många tycker att det här hotellet på Avenue Montaigne är stadens bästa hotelladress - speciellt om man är intresserad av mode i de högsta kategorierna eller som fransmännen beskriver det "Haute Couture". Hotellet ligger nämligen nära dyr shopping i kvarteren runt Champs-Élysées och från en del rum har man utsikt till Eiffeltornet.

Plaza Athenee vid Champs-Élysées

Foto: Hotel Plaza Athenee

Man öppnade sina dörrar första gången 1913 och har de senaste 103 åren varit ett "hem långt borta från hemmet" för kungligheter, kändisar och andra som kunnat betala för den lyx och atmosfär man får här. På vintern kan man åka skridskor nere i innergården som förvandlas till ett sagolandskap komplett med granar och vinterdekorationer. På sommaren används innergården som en plats där man kan äta al fresco och njuta den ljumma kvällsluften. Det finns hela fem restauranger på hotellet - en av dom heter Alain Ducasse au Plaza Athénée och har även den en stjärna i Guide Michelin. Bar och spa finns det också. Rummen är möblerade i klassisk fransk stil med en hel del antika möbler.

Se flera bilder från hotellet och beställ ditt rum här

Hotel Marquis Faubourg Saint-Honore 9.5

Om du beställer ett rum på det här hotellet bor du nära Elyseepalatset och i gåavstånd till Louvren och Place De La Concorde. Hotellet är inrett i ett palats från 1700-talet som tidigare bland annat användes som privatbostad av Marquis de Lafayette som var en av franska revolutionens arkitekter och dessutom nära vän med George Washington. Läs gärna om hans liv på Wikipedia här

https://sv.wikipedia.org/wiki/Gilbert_du_Motier,_markis_av_Lafayette

Hotel Marquis Faubourg Saint-Honore

Foto: Marquis Faubourg Saint-Honore

Rummen på The Marquis har både klassiska och moderna möbler och detaljer. Men elegant är det och inte minst badrummen är mycket påkostade i marmor. Och vad finns på hotellet då? Spa och ett litet gym (bara öppet för hotellgäster) och så erbjuder man limousineservice. På andra våningen finner du hotellets lounge - det är här du njuter din goda frukost eller middag. Förvänta dig service ändå ut i fingerspetsarna på det här hotellet.

Se flera bilder från hotellet och beställ ditt rum här

The Peninsula Paris 9.4

Peninsula Paris är ännu ett av Paris bästa hotell. Adressen är på Avenue Kleber och om du har kartan framför dig i huvudet vet du att vi är i exklusiva området mellan metrostationen Victor Hugo och Triumfbågen.

Trapporna upp till Peninsula Paris

Foto: Peninsula

Här finns förstås allt du kan önska dig av ett hotell i den här prisklassen, men låt oss bara nämna den ytterst eleganta spaavdelningen med sin turkiska ångbastu, fitnesscentret med poolen och de eleganta rummen. Din frukost äter du med utsikt i restaurangen L’Oiseau Blanc (L’Oiseau Blanc var ett flygplan som försvann 1927 när det försökte att flyga över Atlanten) men utsikten är kanske ännu mer spektakulär på kvällen från terrassen på La Terrace Kleber. Ett av stadens lyxigaste hotell.

Se flera bilder från hotellet och beställ ditt rum här

Shangri-La Hotel Paris 9.2

Hotellet var tidigare privatbostad för Napoleon Bonapartes syskonbarn Roland Bonaparte. Detta 5-stjärniga hotell har några av huvudstadens häftigaste utsiktsmöjligheter: en del av rummen har utsikt rakt över till Eiffeltornet - från badkaret!

Shangri-La Hotel Paris

Foto: Shangri-La

Hotellet ligger nära Avenue Montaigne och Avenue George. Här får du både spa, pool och en fin bar, mycket uppmärksam personal och en känsla av gamla tiders sätt att handskas med hotellutrymmen, här finns många magnifika rum och stora salar. Hungrig? Tvåstjärniga restaurangenL’Abeille och Frankrikes enda kinesiska restaurang med en stjärna (Shang Palace) i Guide Michelin välkomnar dig gärna.

Se flera bilder från hotellet och beställ ditt rum här

http://hotell.businessclass.se/Hotel/Shangri_La_Hotel_Paris.htm

Hotel le Meurice, Paris 9.1

Detta extravaganta palats från 1700-talet ligger precis vid Tuileriträdgården - Jardin des Tuileries. Klassisk fransk lyx blandas med moderna designelement och hotellet har varit en favorit hos många kändisar, kungliga och folk med tjocka plånböcker sedan det öppnade 1815. En av dom som älskade att bo här var Salvador Dali - det är därför hotellets restaurang heter just Restaurant Le Dali.

Restaurant le Meurice

Foto: Hotel le Meurice

Hotellet har renoverats under 2016. Läget är i berömda Rue de Rivoli, och Hotel Le Meurice i Paris har hela tre Michelin-stjärnor. Två av dem sitter på Le Meurice, som kökschefen Alain Ducasse leder - kanske Paris bästa hotellkock.  I Bar 228 kan man både dricka en god cocktail og smaka på kokken

Yannick

Allénos kreativa snacks.

Se flera bilder från hotellet och beställ ditt rum här

La Reserve Paris 10.0

 

h

Med utsikt till Le Grand Palais,  Eiffeltornet och Pantheon erbjuder La Reserve en intim oas i stadens hjärta. Nertonad lyx är vad du får här i detta hus från 1800-talet.

La Reserve Paris: nertonad lyx

Photo: La Reserve Paris

Hotellet har en diskret atmosfär och servicen är ytterst personlig. Rummen är modernt indredda och de flesta gäster beskriver dom som lätta och luftiga att bo i. På hotellet finns också ett bibliotek, en cigarrlounge, en stor 16 meters pool, fin spaavdelning och en trevlig innergård. Du får din egen vinkällare om du beställer en suite.

Se flera bilder från hotellet och beställ ditt rum här

Vilket er ditt favorithotell i Paris?

More from BusinessClass.com