De högsta femstjärniga hotellen i Europa

11. Oct 2017
by BusinessClass

Du behöver inte resa till

Dubai eller Kina för att kunna bo på hotell med storslagen utsikt.

De flesta riktigt höga hotell ligger ju i Asien eller Mellanöstern, men det finns också en del imponerande höga hotell i Europa. Här får du sex hotell där utsikten imponerar på de flesta. Be gärna om ett rum högt uppe, och be också om bra väder så du kan se långt bort!

  1. 1. Radisson Royal Hotel, Moskva, 198 meter högt

Hotellet ligger precis bredvid Moskvafloden och är Europas högsta hotell med sina 198 meter. Det öppnade 1957 och var en del av Stalins storstilade byggnadsplaner för den sovjetiska huvudstaden - den statliga universitetsbyggnaden åar ett annat välkänt eksempel. Hotellet heter faktiskt fortfarande också Hotel Ukraina även om Rezidorgruppen har hand om driften sedan 2009. Fram till 1976 när

Westin Peachtree Plaza Hotel

öppnade i Atlanta var det västra hemisfärens högsta hotell.

  1. 2. Shangri La Hotel At The Shard London, 190 meter högt

The Shangri-La Hotel at The Shard i London befinner sig på våningarna 34 till 52 i huset som har 95 våningar i allt. London Eye är 135 meter högt bara som en jämförelse.

  1. 3. InterContinental Warsaw, 164 meter högt

När man öppnade i november 2003 blev man med sina 414 rum Polens högsta hotell och det tredje högsta i Europa. Bättre utsikt över Warszawa får du inte.

  1. 4.Swissotel Krasnye Holmy, Moskva, 162 meter högt

34 våningar högt är detta Moskvahotell som öppnade 2005. Läget är i den sydöstra delen av centrala Moskva och som alltid hos Swissotel får du här bra service och man har också en erkänt bra restaurang på hotellet.

  1. 5. Hotel Arts Barcelona, 154 meter högt

Här ser du både Medelhavet och stadsdelen Port Olimpic från hotellet. Stilen är modern och du står inför ett svårt val när du väljer rum: vill du titta ut över havet eller metropolen Barcelona?

  1. 6. Ritz Carlton Istanbul, 153 meter högt

Som du kan se på bilden är utsikten formidabel över Bosporen och här ser du både Europa och Asien på en gång. The Ritz-Carlton är ett av Istanbuls absolut bästa hotell, och det ska mycket till för att vara det - här finns många fantastiska hotell att välja mellan. Starta eller avsluta dagen med ett dopp i bubbelbadet uppe på terrassen.

More from BusinessClass.com