De bästa stolarna på business class när man reser tillsammans

20. Jan 2017
by BusinessClass

Att kunna få en placering i kabinen som ger mest avskildhet brukar vara något av det viktigaste när man reser ensam och har beställt en business class-biljett. Men det finns ju tillfällen när man vill ha kontakt med sin granne, kanske för att kunna hålla sin partner i handen eller for att kunna prata eller jobba tillsammans med en kollega. Att ha ögonkontakt gör jobbet mycket enklare och trevligare så här kan det faktiskt vara viktigt att kunna se varandra om ni ska gå igenom ett kontrakt eller gemensamt skriva en text.

Men som vi alla vet är inte alla business class-produkter och kabiner lika. Både stolar och hur man väljer att konfigurera dom är olika inte bara hos de olika flygbolagen men också efter hur det ser ut i olika flygplanstyper. Vi har tittat på hur det ser ut hos några flygbolag - här är de bästa stolarna på business class när man reser tillsammans med någon.

  1. 1. Lufthansa

  2. Lufthansas stolar i en lätt vinkel mot varandra

    Foto: Lufthansa

  3. Lufthansas nya stolar på business class var installerade på alla bolagets långdistansflyg under 2015. Det betyder att samtliga Airbus A330, A340, A380 och Boeing 747-8 har just dom här stolarna. Vi tycker att det är en perfekt lösning när man reser tillsammans med sin partner eller kollega. Alla stolar står parvis och lätt vinklade mot varandra och det betyder att man inte måste vrida på huvudet speciellt mycket för att kunna konversera eller visa något på en skärm.

2. British Airways

  1. Ansikte mot ansikte kan du sitta här hos British Airways Club World - om du inte drar upp väggen mellan stolarna

  2. Foto: British Airways

  3. Även om konfigurationen varierar en smula mellan olika flygplanstyper är British Airways Club World ett attraktivt val om du reser tillsammans med någon du vill kunna ha kontakt med. Konfigurationen är oftast 2-3-2 eller 2-4-2 beroende på vilket slags flyg du sitter i.

3. Etihad

Etihads Business Class-kabin har ställts upp i 1-2-1 vilket betyder att stolarna i mitten (E och F) ofta kallas för "smekmånadsplatserna". Mycket bättre än så här kan det nästan inte bli om man vill ha kontakt under flygresan.

"Smekmånadsplatserna" hos Etihad

Foto: Etihad

Båda stolarna är ställda med näsan framåt i kabinen och "skyddas" lite mot den trafik är i gångarna genom kraftiga sidor med inbyggd lampa. Det känns som att krypa in i ett gemensamt utrymme. Om du ska jobba tillsammans med din kollega eller äta en romantisk middag i luften med flick/pojkvännen finns alla förutsättningar för ett bra resultat här. När ni har jobbat klart och din kollega vill se en film medan du vill sova - ja så kan man dra upp en tunn vägg mellan stolarna.

4. Qatar Airways

Qatar har också konfigurationen 1-2-1 på sina Airbus A380, A350 och Boeing 787, och en 2-2-2 konfiguration på sina Boeing 777. Också här är det platserna E och F som är bäst för ändamålet. Stolarna är vinklade mot varandra på samma sätt som hos Lufthansa.

Qatar Airways Business Class som det kan se ut i en Airbus A350

Vi rekommenderar dig att inte välja en av de stolsrader som ligger nära baren och det område där folk brukar stå och prata. Det betyder raderna 6 och 7 när du flyger med en Airbus A350 och raderna 5 och 6 om det är en Boeing 787 du ska flyga med. Om du ska flyga med en Airbus A380 ska du undvika rad 10 vid toaletterna längst fram, och undvik också rad 22 som också ligger vid toaletter och baren. Så om du vil ha lugn och ro på resan vet du nu vilka rader du ska undvika. Qatar har börjat snickra på produkten “Super Business Class” med en ny stol som ska installeras på bolagets Boeing 777 och Airbus A350-maskiner. Man har ännu inte bekräftat om den "svit-liknande" lösningen kommer att komma också till de Airbus A380 man förfogar över men vi tror man kommer berätta om det vid stora resemässan ITG Berlin Travel Trade Show som öppnar sina dörrar den 8 mars. Det finns rykten i luften om ett "Business Class-sovrum". Vi har också hört rykten om nya business class-stolar i Boeing 787 Dreamlinerflygen hos Qatar. Spännande!

  1. 5. Emirates

Emirates har ju generellt en imponerande business class-kabin på sina Airbus A380 med stolarna i 1-2-1. I ett flyg som är så stort betyder det mycket luft och en rymlig känsla. Även här är det de två stolarna i mitten som är bäst om du vill ha kontakt med din granne. Men du ska beställa platser som ligger på udda stolsrader!

Emirates Airbus A380 Business Class

Foto: Emirates

På Emirates Boeing 777-300ER-flyg är det annorlunda. Den i våra ögon lite omoderna kabinen kommer bli uppgraderad men så länge man använder den gamla uppsättningen kan det vara bra att veta att man sitter i 2-3-2. Det betyder att om man vill ha kontakt till grannen är det platserna vid fönstret som är de bästa - det vill säga antingen A och B eller F och G. Men en liten varning: välj inte 7A eller 7K - där finns inga fönster.

6. Singapore Airlines

Business Class hos Singapore Airlines

Foto: Singapore Airlines

Singapore Airlines är inget bra eksempel på "smekmånadsplatser" eftersom man måste böja sig fram och vrida nacken i en vinkel som kan ge dig anledning till att beställa tid hos din kiropraktor för att kunna prata med sin granne. Bolagets Airbus A380 och Boeing 777-300ER är konfigurerade enligt 1-2-1. Dock måste vi medge att stolarna är stora. De är imponerande breda och även om bredden kan variera en del mellan olika flygplanstyper får man generellt mycket plats att breda ut sig på.

7. Asiana

Asianas Business Class i en Airbus A380

Foto: Asiana

Asianas nya Business Class-produkt kan du uppleva om du flyger med ett av bolagets Airbus A380-flyg och på några få Boeing 777-200ER. Stolarna är i 1-2-1 men inte i vinkelrätta rader som du kan se på bilden. Bästa platserna för att kunna hålla sin partner i handen är i stolsrader med udda nummer. Om du flyger med Asiana i en Boeing 777 är det raderna 5 och 7 som är lätt vinklade mot varandra.

More from BusinessClass.com