De bästa kabinerna på First Class i Airbus A380

16. Nov 2017
by BusinessClass

Airbus A380 började användas för 10 år sedan, och Singapore Airlines var det flygbolag som var först att använda flyget i luften med betalande passagerare. Nu är det många flygbolag som använder detta jättelika flygplan, och man har inrett det på lite olika sätt. A380 har verkligen flyttat en hel del gränser inom branschen!

Förra veckan presenterade just Singapore Airlines sin nya A380-produkt, och utan tvivel har man uppnått något av det bästa vi har sett - speciellt på First Class. Vi har sammanställt de efter vår smak tio bästa First Class-kabiner som finns på First Class. Vi börjar från plats nummer tio och arbetar oss uppåt...

  1. 10. Thai Airways

Thai Airways Royal First Class är ingen dålig produkt. Servicen och uppmärksamheten från personalen är jättebra, och stolen omvandlas till en säng som blir hela 210 centimeter lång och 67 centimeter bred i horisontell position. När man flyger First Class med Thai Airways har man tillgång till ganska stora toaletter - det är bra när man ska byta om till pyjamas. Interiören är mild vad gäller färgvalet, och stilen är loungeaktig.

  1. 9. Air France

Air France erbjuder klassen La Première också i sina A380, men jämfört med vad du får om du skulle råka flyga med ett av bolagets Boeing 777 är det inte lika attraktivt. Boeingvarianten betyder nämligen en avskild avdelning, en svit. Men visst: First Class i en A380 betyder att du sitter i en av bara nio stolar i kabinen, så det känns luftigt. Om tre år kommer en ny First Class-kabin hos Air France i alla flyg lovar man.

  1. 8. Qantas

Qantas var också tidigt ute med att använda A380. Det gjorde man från 2008 och samma år lanserade man sin First Suite. Även om produkten nu snart är tio år gammal har den klarat tidens tand ganska bra. First Class består av 14 stolar som man har placerat på nedre plan i flyget, och de halvöppna sviterna förvandlas till bra sängar när de fälls ner. Qantas har alltid satsat mycket på bra sängkläder och komfort, och just nu kan man sova gott i en pyjamas från australiska modedesignern Martin Grant.

  1. 7. British Airways

Ombord på British Airways exemplar av A380 är First Class också på nedre plan. Kabinen är snygg och stolarna har fin komfort. Servicen kan man absolut inte klaga på heller. Kabinen består av 14 avskilda sviter i en 1-2-1 konfiguration. När stolen läggs ner får man en säng på 198 centimeter, och både madrasser och sängkläder hållet måttet. Om du bokar in dig på First Class hos British Airways och du ska flyga med en Boeing 787-9 Dreamliner är produkten dock lite vassare tycker vi.

  1. 6. Qatar Airways

Qatar Airways har totalt bara åtta stolar på First Class i sina A380, och de ligger på övre plan i flyget. De mycket breda stolarna har också en liten vägg som kan fällas upp mellan stolarna i mitten eller mellan stolarna vid fönstrena och gången. Sängarna är ytterst komfortabla med bra längd och bredd, En kul grej är att man på First Class kan mingla i baren - som också är öppen för resande på Business Class. Mat, dryck och service generellt håller yppersta världsklass hos Qatar Airways på First Class.

  1. 5. Lufthansa

I typisk tysk stil är First Class hos Lufthansa stilig, lite stram och kylig men enligt redaktionen lite undervärderad. Stolarnas placering och utformning ger en mycket luftig atmosfär, och det finns bara åtta First Class-stolar hos Lufthansas A380-flyg. Man sitter, ligger och sover bra här. Det finns massor av plats för att stuva undan saker, och med tysk effektivitet och känsla för detaljer är detta en mycket bra produkt.

4

. Singapore Airlines (en produkt på väg ut)

Innan Singapore Airlines förra veckan visade upp sin nya A380-kabin på First Class hade man inte något att skämmas över- det man har använt var designat av den franske yachtdesigner Jean-Jacques Coste, och de sviter man har använt i beige och brunt var de första riktiga sviter på First Class i branschen. De erbjuder massor av plats och en dörr som kan stängas när man vill ha lugn och ro. Sängen är fin och urvalet av toalettartiklar exklusivt. Även om Singapore Airlines kommer uppgradera alla sina A380 (man har 19 av dom) med den nya produkt som har lanserats kommer den lite äldre vara i trafik under många år framåt. Och det gör ingenting.

  1. 3. Emirates

Emirates sviter hos bolagets A380 erbjuder en hög grad avskildhet. Allt andas lyx och servicen är i toppklass, De färger och material man har valt kanske inte faller alla på läppen, men smaken är ju som bekant...Här får du också dörrar som kan stängas, egen minibar, garderob osv. I avdelningen finns både dusch och ett rum där du kan byta om.

  1. 2. Etihad Airways

Etihads näst bästa premiumprodukt heter First Apartments. Det finns hos bolagets A380 och hos en del Boeing 777. Här får du en fåtölj i mjukt läder, en 208 centimeter lång säng och din egen minibar. Den här produkten är lite billigare än bolagets topprodukt The Residence.

  1. 1. Singapore Airlines (en produkt på väg in)

Singapore Airlines nya First Class-produkt heter First Suites - som är 40% större än den gamla lösningen. Det finns bara sex sviter jämfört med tolv tidigare. Tack vare bra takhöjd och skjutdörr får man en ytterst avskild och behaglig flygresa. Om man reser tillsammans med en partner kan en del av sviterna göras om så att man får en stor dubbelsäng. Sviterna har också en fåtölj som kan snurra runt och lutas bakåt - läcker detalj!  Det finns massor av plats för att stuva undan bagage och kläder, och man har fått plats med en ny stor garderob. Toalettartiklarna kommer från Lalique. Här på redaktionen tycker vi att Singapore Airlines erbjuder marknadens bästa First Class-produkt just nu.

More from BusinessClass.com