De 10 bästa hotellen i Vancouver

24. Oct 2019
by BusinessClass

Vancouver ligger högt på många skandinavers topplistor över de städer i USA och Canada man gillar bäst.

Och det är lätt att förstå varför! Här finns massor av natur inte långt från centrum, här är ypperliga kulturella erbjudanden och stadens läge mellan höga berg och glittrande vatten är magnifikt. Vancouver känns som en framtidsstad, här finns optimism och kreativitet. Många turister letar sig ned till distriktet Gastown för att äta middag eller ta en öl, kanske efter att ha sett hemmalaget Vancouver Canucks tvåla till motståndarna inne på Rogers Arena. Vi pratar förstås om ishockey, Kanadas nationalsport nummer 1. Klimatet är vänligt med ganska milda vintrar och inte för varm sommar - men det kan komma köldknäppar på vintern med dagstemperaturer under noll grader i några dagar eller i en vecka. Vancouver har en levande musikscen, tiotusentals små trevliga restauranger och många trevliga barer. Och förstås massor av hotell - här är 10 av de bästa!

 1. Loden Hotel Vancouver 9.8

Detta är ett läckert lyxhotell bara några få meter från hamnen och ett par kvarter från downtown. Hotellet ingår inte i någon kedja och kan bäst beskrivas som ett hotell för "hipstergenerationen", fullt av energi och med fokus på wellness.

Lobbyn på Loden HotelMan har 77 inbjudande och trevliga rum men fråga gärna efter ett rum i avdelningen Garden Terrace så får du nämligen utsikt över den fina trädgården med dammen och det lilla vattenfallet. Men om du bor i ett av de andra rummen kan du njuta av utsikten över North Shore-bergen eller Vancouvers skyline och det är ju heller inte illa. Om du mot alla odds skulle resa tillsammans med din hund eller katt är ditt djur välkommet på detta vänliga hotell.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

 1. Rosewood Hotel Georgia 9.8

Historiska Hotel Georgia öppnade för första gången i maj 1927 men blev restaurerat tillbaka till sin ursprungliga glans för sex år sedan när man blev en del av Rosewoodkedjan. Här får du klassisk lyx med stora rum, en fin lounge på taket och generellt väldigt bra service.

Superior room på Rosewood Hotel GeorgiaBadrummen är väldigt trevliga med uppvärmda marmorgolv, stora duschkabiner där det finns plats att duscha tillsammans utan problem och många av rummen har också stora badkar. Hotellet har dessutom en uppvärmd inomhus pool och en restaurang som heter Hawksworth med fokus på det nordamerikanska köket.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

 

 1. Wedgewood Hotel & Spa 9.3

Wedgewood ligger i downtown Vancouver och är ett av Kanadas mest kända lyxhotell. Här får du exempelvis din egen balkong på rummet. Hotellet har 83 rum och sviter, det finns ett erkänt bra spa och man bjuder på sofistikerade möjligheter för mat och dryck. Om du vill vara helt säker på att få en lyxig hotellupplevelse i Vancouver är Wedgewood ett säkert val.

En Penthouse Suite på Wedgewood Hotel & SpaBacchus Restaurant & Lounge är inte det billigste stället i Vancouver att äta middag men fint är det. Restaurangen liknar en herrklubb med sina mörka väggpanaler, den stora baren och pianot i hörnet. Maten har generellt en fransk touch.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

 1. Fairmont Pacific Rim 9.6

Fairmont Pacific Rims atmosfär om man skulle beskriva den i ett ord? "Glamour" passar ganska bra. Hotellet ligger i ett 48 våningar hög byggnad precis vid Coal Harbour och nära downtown Vancouver. Ett perfekt läge.

Owners Suite på Fairmont Pacific Rim   Om du känner dig stadd vid kassa kanske du bokar in dig i en Owners Suite? Så bor du antagligen i ett av de häftigaste hotellrummen i hela Vancouver. Utsikten är oslagbar med både hav och berg utanför fönstret och vi skall inte trötta ut dig med långa beskrivningar av alla faciliteter du får här, men nöjer oss med att konstatera att nivån är hög och att det mesta kan beställas och kontrolleras via den iPad som finns på rummet, från hur ljuset ska dimmas till när du önskar en spabehandling. Ett superhotell.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

 1. Shangri La Hotel Vancouver 9.3

Om du väljer Shangri La kommer du bo nära några av downtowns bästa (och dyraste) butiker och mest exklusiva restauranger. En modern hotelloas av högsta klass.

Restaurangen Market på Shangri La Hotel Vancouver   Interiören är modern men inte vräkig eller stel. Man blandar asiatiska element med traditionell hotellyx och det gäller både lobbyn, restaurangen och förstås rummen och sviterna. Eleganta restaurangen Market är i händerna på Michelinkocken Jean-Georges Vongerichten som har fokus på lokala råvaror - man är speciellt känd för sina utsökta fiskrätter och hur man använder skaldjur i rätterna.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

 

 1. Pan Pacific Vancouver 9.1

Pan Pacific ligger bara två minuter från Waterfront Station som är den station du kommer till om du tar tåget från Vancouvers internationella flygplats. Hotellet liknar ett skepp med sina segel på toppen och här får du ett riktigt trevligt hotell med formidabel utsikt över vattnet från nästan alla rum.

Pan Pacific VancouverDen stora lobbyn har generös takhöjd, eleganta asieninspirerade designlinjer och massor av glasdetaljer som skapar rymd och luft. Rummen håller samma fina standard och missa för guds skull inte den uppvärmda poolen och bubbelpoolen uppe på taket - det perfekta stället att vila sig och ladda upp igen efter en lång dag ute på äventyr i Vancouver.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

Four Seasons Hotel Vancouver 9.0

Four Seasons reser sig 30 våningar över shoppingcentret Pacific Centre och här får du den välkända höga Four Seasons-kvaliteten kombinerat med ett perfekt läge i staden.

Delucxe Executive Suite på Four Seasons Vancouver   Här kan du uppleva Vancouvers kanske trevligaste hotellpool: en så kallad "swin-out" pool där du startar inne på hotellet men kan simma ut i friska luften där du plötsligt befinner dig i en grön och lummig trädgård. Man har även ett fint fitnesscenter, en trevlig lounge och restaurangen YEW som serverar fisk och skaldjur - men bara fisk och skaldjur som tagits upp inom noga kontrollerade kanadensiska kvotsystem.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

 1. Sutton Place Hotel Vancouver 8.8

Här får du en blandning av europeisk charm och nordamerikansk service. Sutton Place ligger i downtown Vancouver och man attraherar både turister och affärsresande. Rummen är eleganta och innehåller allt vad man kan önska sig.

Delucxe Executive Suite på Sutton Place Vancouver   Men det bästa med hotellet är nog de trevliga faciliteterna. Här får du nämligen en uppvärmd inomhuspool, en terrass utomhus där man kan sitta och njuta av en kopp kaffe eller en kall öl, ett fint spa med många olika behandlingar och så har man The French Bakery där det doftar ljuvligt av nybakade croissanter och frestande bakelser ligger klara till upphämtning. Boulevard Kitchen & Oyster Bar heter hotellets restaurang och här kan du bland annat beställa stora färska ostron.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

 

 1. Granville House B&B 9.1

Detta är egentligen bara ett Bed & Breakfast-hotell men läget är speciellt i området Shaughnessy - som är Kanadas rikaste bostadsområde om man ska tro på vad Wikipedia hävdar. Här får du en känsla av ett bo på ett litet intimt lyxhotell och personalen är erkänt duktig, vänlig och hjälpsam.

Enkelt men trevligt: Granville House B&BHotellet är mest för vuxna så det passar perfekt om det är en romantisk helg du planerar. Hotellets frukost är precis så god, omfattande och trevlig som du tror den är.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

 

 1. L'Hermitage Hotel

  9.6

Hotellet ligger på våningarna 5, 6 och 7 i ett annars ganska vanligt bostadshus i hjärtat av Vancouvers shopping och nöjen. L'Hermitage Hotel har många gånger fått fina utmärkelser i den kategori man kan kalla "boutique hotel" i Vancouver. Man öppnade 2008. .  

L'Hermitage Hotel - inte superlyxigt men hemtrevligtMan har 60 inte superlyxiga men dock hemtrevliga rum och sviter. Det finns även ett mindre antal lägenheter med upp till två separata sovrum, och i lägenheterna finns även kompletta kök installerade. På femte våningen ligger loungen L’Orangerie, och hotellet erbjuder även en solterrass och en pool med saltvatten.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

More from BusinessClass.com