De 10 fantastiska hotellen i San Francisco

12. Oct 2019
by BusinessClass

San Francisco är berömt för många saker: Golden Gatebron, spårvagnar, hissnande biljakter längs branta gator i olika filmer och Chinatown - bara för att nämna några ingredienser i denna smältdegel av en stad.

Staden är väldigt blandad, minst lika mycket som New York och inte minst en av världens dyraste städer när det gäller att köpa en bostad. Internetmiljarderna strömmar in i närliggande Silicon Valley och företag som Google och Facebook kör egna busslinjer till och från San Francisco så de anställda kan jobba redan under transporten - med blixtsnabb wi-fi i bussen förstås. San Francisco erbjuder det mesta från gastronomi i världsklass, shopping förstås och massor av kultur. Det finns också en massa trevliga hotell: här är tio av de bästa!

St Regis San Francisco 9.1

 (Talet står för det genomsnittliga betyg hotellet har fått från gästerna och kommer från vår hotellsektion)

Sedan man öppnade sina dörrar år 2005 har St. Regis San Francisco varit ett av stadens mest lyxiga hotell. Läget är i trendiga stadsdelen SoMa (South of Market) och här får man som gäst stora rum, fina omgivningar och förstås service i toppklass.

Receptionen på St. Regis San Francisco

Foto: St. Regis

Hotellet ligger i ett höghus och har 306 rum och sviter. Alla rum har lyxiga badrum med bland annat "regnskogsdusch" och platt-TV så man kan följa med i aktiekurserna eller nyheterna också när man borstar tänder. En av stadens bästa restauranger ligger på hotellet: Michelinstjärneprydda Ame som serverar "New American Cuisine". Utan tvekan ett av San Franciscos mest imponerande hotell.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

Fairmont San Francisco 9.0

När du går in genom ingången till hotellet slås du av storheten og den pompösa stil som härskar på Fairmont San Francisco. Hotellets stora lobby är imponerande med stora kristallkronor hängande från taket och välpolerade marmorgolv. Alla amerikanska presidenter sedan William Taft (president i perioden 1909-1913) har bott här.

Ett imponerande hotell: Fairmont San Francisco

Foto: Fairmont

The Fairmont är en ikonisk byggnad i San Francisco och läget är också optimalt: på toppen av backen Nob Hill med utsikt över halva staden. Stora komfortabla rum med väldigt bra utsikt kan du nästan alltid räkna med och även om hotellet ser lite "tungt" ut utifrån är interiören fräsch, bland annat efter en omfattande renovering av hotellet för två år sedan. Även om du inte har tänkt dig att bo på The Fairmont rekommenderar vi promenaden uppför backen bara för att se den fina byggnaden och njuta av utsikten.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

Fairmont Heritage Place Ghirardelli Square 9.2

Hotellet ligger vid Ghirardelli Square väster om Fisherman´s Wharf i en gammal chokladfabrik från slutet av 1800-talet. Fairmont Heritage Place Ghirardelli Square är hotellets fullständiga namn och här kan du inte boka ett rum: hotellet har bara sviter.

Suite på Fairmont Heritage Place Ghirardelli Square

Foto: Fairmont

Välj mellan sviter i olika storlekar och prisklasser med ett, två eller tre separata sovrum. Stilen är modern och lyxig och i de större sviterna får du också eget kök eller öppen spis. Hotellet riktar sig till en publik med ganska välfyllda plånböcker och erbjuder bland annat Maseratitransfer. Eller boka in en tid hos din personliga shoppingassistent? Du kan bara ringa till din butler och beställa - han är vaken dygnet runt. Ett ytterst elegant hotell och ett "home away from home" i lyxklassen.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

Loews Regency San Francisco Hotel 9.2

Hotellet ligger i en av San Franciscos högsta skyskrapor. Loews Regency San Francisco är hotellet för dig som vill ha bra utsikt från rummet och ultralyxiga omgivningar.

Utsikt från Loews Regency San Francisco

Foto: Loews Hotels

Det bästa med det här hotellet är rummen: utsikten har vi nämnt men låt oss också berätta om de fina badrrummen med italiensk marmor och stora badkar, fint sänglinne i egyptisk bomull och hotellets läckra spa. Om du vill träna under din vistelse är gymmet öppet dygnet runt - och det är businesscentret också om du behöver kopiera den viktiga rapporten till det kommande mötet klockan halv sex på morgonen. Fem stjärnor in i minsta detalj.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

Palace Hotel a Luxury Collection Hotel San Francisco 8.8

Det här hotellet kan du promenera till från Union Square. Ett stort och klassiskt lyxhotell med dyra möbler, mycket marmor och imponerande pelare i stora hallen The Garden Court.

Palace Hotel San Francisco

Foto: Palace Hotel

På ett hotell i den här klassen serverar man förstås afternoon tea i koppar av fint och dyrt porslin under kristallkronorna i The Garden Court. Man har också en restaurang. Den heter Pied Piper och serverar "traditional American cuisine" vilket vi förmodar betyder stora stekar, Caesarsallad och cheesecake. Andra faciliteter på hotellet är ett fitnesscenter med uppvärmd pool, conciergeservice och ett business center.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

Taj Campton Place 9.0

Diskret lyx är vad du får på det här hotellet. Taj Campton Place ligger vid själva Union Square och har 110 rum och stilen kan bäst beskrivas som "boutiquehotell i lyxklassen". Fasaden gör inte innehållet rättvisa när du ser hotellet utifrån men du kommer ändra mening när du kommer in och låter dig imponeras av stilen och hur konsekvent den är genomförd på hotellet.

Campton Place

Foto: Taj Hotels

Väldigt fina rum och sviter möblerade med mestadels europeiska möbler och så ska du titta forbi hotellets fitness center. Här tränar du ute i friska luften och får samtidigt en fantastisk utsikt över staden. Hotellets restaurang heter Campton Place - en titt på menyn avslöjar en blandning av amerikanska och indiska maträtter: vi är ju på ett hotell som tillhör Taj-gruppen. Om du vill ha ett gott glas vin frågar du bara din duktiga sommelier vilken av de 1.500 olika flaskorna man har på lager han rekommenderar just nu.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

Four Seasons Hotel San Francisco 9.0

Hotellet ligger från femte til sjuttonde våningen i en av skyskraporna i SoMa-kvarteret. Four Seasons Hotel San Francisco är utan tvivel ett av stadens bästa hotell och här kan du räkna med att få ett stort rum - hotellet har några av de största rummen bland San Franciscos lyxhotell.

Utsikt från badrummet på Four Seasons Hotel San Francisco

Foto: Four Seasons

Hotellet erbjuder 24-timmars room service och om du behöver ha hjälp med att få biljetter till en teaterföreställning eller något annat kan du få hjälp dygnet runt: hotellets conciergeservice är alltid vaken. Man har ett fint fitness center (Equinox Sports Club) med pool och du ska inte missa restaurangen MKT. Starta måltiden med en välskakad cocktail och låt dig väl smaka av den "californian cuisine" man har specialiserat sig i.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

Ritz-Carlton San Francisco 8.8

Hotellet ligger i ett ytterst elegant hus från 1909 i det dyra området vid Nob Hill. Om du vill åka en tur med en av de historiska spårvagnarna går en linje precis utanför dörren

The Ritz-Carlton San Francisco: lyxhotell vid Nob Hill

Foto: Ritz-Carlton

Ingången gör heller inte här innehållet rättvisa. Rummen är nämligen ovanligt stora med exklusiva sängar, soffor och andra möbler och badrummen har marmorgolv. Klassisk lyx är mantrat på detta hotell och här finns bland annat ett spa med både pool och bubbelpool. Hotellets restaurang heter The Dining Room.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

Hotel Drisco 9.8

Här har vi gått en stjärna ner i klass. Hotel Drisco hanterar dock sina fyra stjärnor på bästa sätt och läget är väldigt bra: högst upp i en backe i kvarteret Pacific Heights. Stilen är åt det engelska hållet.

Hotel Drisco i Pacific Heights-kvarteret

Foto: Hotel Drisco

I närheten av hotellet ligger en hel del trevliga restauranger och (dyra) butiker. Man har bara 48 rum så atmosfären är familjär. Frukosten är fin och på kvällarna serverar man gärna goda viner och läckert tilltugg för sina gäster.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

Omni San Francisco Hotel 9.2

Också detta hotell har fyra stjärnor. Omni San Francisco Hotel ligger i en gammal bank och det kan man se när man kommer in på hotellet. Lobbyn är stor och med kristallkronor i taket, träpaneler på väggarna och en trappa i italiensk marmor.

Omni San Francisco Hotel

Foto: Omni Hotels

Omnis 362 rum och sviter är luftiga och ofta är det högt i tak på rummen. Möblerna är oftast i mörka träsorter men resten av innehållet är fräscht och modernt med nya platt-TV och dockingstation för din iPhone. Sugen på en saftig stek? Titta förbi hotellets restaurang Bob’s Steak & Chop House!

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

More from BusinessClass.com