De 10 bästa amenity kit i lyxklassen

10. Mar 2017
by BusinessClass

Flygbolagen går åt två håll: på economy tar man bort mer och mer men premiumgästerna får desto mer.

Det här gäller speciellt för gästerna på första klass som man kämpar om. Man ser till att installera nya bekväma stolar, man uppgraderar champagnen till toppklass och det investeras som aldrig förr i fina tallrikar och bestick, i mästerkockar och i kvaliteten på första klass-loungerna. En ytterligare detalj man har börjat intressera sig för är necessärerna eller amenity kit på engelska. Vi kommer använda det svenska ordet i resten av artikeln. Konceptet blev uppfunnet under 50-talet men vi har kommit långt från de dagar när det man fick endast var en tandborste, kanske en rakhyvel och en mask att ha framför ögonen för att kunna sova ombord. Dagens necessärer känns som en del av en modeuppvisning och innehåller lyxiga hudvårdsprodukter från märken som Bulgari och La Prarire. Många har börjat samla på de olika necessärerna, både för att använda på andra resor eller kanske hemma. Låt oss titta på hur det ser ut!

1. Air France

Från och med februari i år erbjuds resande i klassen La Première helt nya necessärer som flygbolaget har tagit fram tillsammans med franska hudvårdsmärket Carita. Necessären delas ut på långdistansrutter och det finns två varianter i ljusblått och orange. På fodralet syns logotypen för La Première och symbolen för den bevingade sjöhäst som Air France har använt i sin kommunikation sedan man startade bolaget 1933. Den nya necessären ersätter den populära variant man hittills har använt från franska modehuset Givenchy.

Den necessär du får i La Première Förutom öronproppar innehåller asken följande: en ansiktskräm från Lagoon, rynkkräm till ögonpartiet, en handkräm, läppbalsam, en ansiktsmask, kam och en penna och ett erbjudande från Carita om att komma och få en hårbehandling i en av firmans salonger eller en "styling session".

2. British Airways

I starten av året presenterade bolaget sina nya necessärer som är gjorda i samarbete med varuhuset Liberty of London - som har existerat i Londons West End i över 140 år.

Liberty of London har designat dessa fina necessärer för British Airways First Class De första nya modellerna (det kommer fler varianter under det kommande året) är en svart variant för herrarna och en blomsterprydd för damerna. Inuti hittar man olika produkter från firman Aromatherapy Associates och om vi räknar upp vad de kvinnliga gästerna hittar ser listan ut som följer: ansiktsvatten med doft av rosor för att känna sig fräschare, fuktighetskräm också med rosendoft, handkräm med apelsindoft, läppbalsam, deodorant, tandkräm och en tandborste, en borste, öronproppar, ögonmask, ett par mjuka strumpor och en penna.

3. Cathay Pacific

Cathay Pacifics version av necessär på första klass Cathay Pacific erbjuder sine passagerare på första klass en hel liten "goodie bag" kan man nästan säga. Kosmetiken kommer från australiska hudvårdsmärket Aesop och necessären finns i två varianter: mörkgrå till herrarna och sandfärgad till damerna. Vi lyfter på locket och hittar: ansiktskräm, läppbalsam med rosendoft, hudkräm, tandborste och tandkräm, munvatten, öronproppar, ansiktsmask, en duk till att tvätta av skärmen framför sätet med och en träkam. Man får dessutom en bekväm pyjamas att sova i av märket PYE och ett par tofflor så man slipper ta på sig skorna om man vil lämna sin plats för att exempelvis gå på toaletten.

4. Emirates

Under januari i år startade flygbolaget sitt necessär-samarbete med italienska lyxfirman Bulgari och resultatet kan du se här. De nya eleganta necessärerna innehåller Bulgaris nya unisexdoften Eau Parfumée au thé noir och ett urval av hudvårdsprodukter förutom en liten resespegel från Bulgari. Damerna kan se fram till att kunna vårda ansiktshuden med  "Bulgari Face Emulsion for Women" och herrarna får en Bulgari After Shave som de kan använda efter att ha rakat sig med den rakhyvel från Taylor’s of Old Bond Street som medföljer. Det är inte en engångsrakhyvel - bladet kan bytas ut. Necessärerna är gjorda av läder och finns i åtta olika varianter: grått för herrarna  och en ljusgrå pastell till damerna.

Bulgaris nya necessärer för Emirates First Class När du beställer en biljett i First Class och ska sova ombord kan du se fram mot att sova i världens första

fuktgivande

pyjamas

. Den kommer från tillverkaren Matrix och använder en teknologi man beskriver som "Hydra Active Microcapsule Technology" som ska motverka uttorkning av huden och därigenom kroppen under flygresan. Teknologin är patenterad och man använder miljoner av små kapslar, invävda i tyget och som avger

fuktgivande

substanser till användaren. Den viktigaste ingrediensen är vanliga alger, men i detta fall den slags alger som kommer från de norra delarna av Atlanten. Man får förstås

pyjamasen

med hem och den

fuktgivande

effekten fungerar i upp till tio tvättar av

pyjamasen

. Tillsammans med

pyjamasen

får man matchande tofflor och en ögonmask.

5. Lufthansa

Lufthansa samarbetar med kända tyska firman Rimowa som man annars mest förknippar med robusta resväskor av aluminium och stål bland annat. De eleganta necessärerna finns i fyra varianter: en mörkröd, en mörkgrön, en svart och en grå variant. Färgerna är könsneutrala och innehåller ett skohorn, ögonmask, öronproppar, privata små kuddar till hörlurarna ombord, ett tandvårdsset, ett par strumpor, en mintpastill och inte minst en rad fina produkter från schweiziska lyxmärket La Prairie som exempelvis läppbalsam, handkräm och ansiktskräm.

6. Etihad

Etihad har inlett samarbeten med två olika kända varumärken inom mode och skönhet och det är den här necessären som står högt på många samlares lista. Den kommer från modehuset Christian Lacroix och innehåller hudvårdsproukter från ungerska Omorovicza. Det finns två färger: en purpurfärgad variant för damerna och en grå för herrarna. Senare under året kommer även bordeauxfärgade och svarta varianter.

Etihads snygga necessärer Damerna kan använda necessären efter man har flugit som en "smart liten clutch" om man önskar det, och herrarna kanske kommer använda den som ett skydd för sin iPad eller liknande - det finns plats för det. Och vad innehåller den? Jo, fyra krämer och hudvårdsprodukter, läppbalsam, öronproppar, en kam, bomullsrondeller, tops, en nagelfil, tandborste och tandkräm, strumpor och en ögonmask, förutom ett litet "relax pack" med en avslappnande doftolja och en väldoftande spray. Herrarna får också en rakhyvel, rakkräm och en after shave-kräm.

7. Japan Airlines

JAL har lite olika varianter på sina necessärer beroende på åt vilket håll du flyger och vilken tid på året det är. Man har många olika varianter men de är alla designade av spanska lyxfirman LOEWE. Det man kan förvänta sig att hitta i sin necessär är tandborste och tandkräm, munvatten, öronproppar, ögonmask, en liten handduk, läppbalsam, en hårborste, en näsduk, en fuktgivande ansiktsmask och en speciell kräm för läpparna. Man får också en pyjamas på första klass med "antitranspirerande egenskaper".

8. Qantas

Martin Grant står bakom detta till damerna hos Qantas Qantas jobbar tillsammans med Parisdesignern och kreatören Martin Grant vad gäller necessärerna - och han har även bestämt hur bolagets uniformer ska se ut. Det man får när man reser på första klass är ett set i en mörkblå inpackning och innehållet är fina hudvårdsprodukter från ASPAR by Aurora Spa med bland annat handkräm, läppbalsam och ansiktskräm. Man får också ett par strumpor och en mörkblå ögonmask, ett tandvårdsset, öronproppar och en deodorant. När det är dags att sova byter man om till den fina pyjamasen som är gjord av 100% bomull och sticker in fötterna i de matchande tofflorna. God natt!

9. Qatar Airways

Qatar erbjuder sina resande på första klass en rad olika necessärer beroende på vilken rutt du flyger. Den variant du troligen stöter på om du flyger långdistans med Qatar är dock den man lanserade under slutet av 2016. Den är resultatet av ett samarbete mellan BRIC'S som gör resväskor och italienska hudvårdsfirman Castello Monte Vibiano Vecchio. Det finns fyra varianter: svarta och gråa till herrarna och vita och bordeauxfärgade till damerna. Det innehåll som Castello Monte har packat ner i dom är bland annat läppbalsam, en fuktgivande ansiktsspray, ansiktskräm och en nattkräm. Värt att notera är att den italienska kosmetikfirman har som slogan "the environmentally friendly olive oil company" så vi gissar att olivolja ingår.

Qatars necessär för herrarna som den ser ut på de flesta avgångar Qatars mest lyxiga variant finns ibland på utvalda avgångar där du flyger med en av de A380 bolaget använder - det kan vara på avgångar till Paris, London, Bangkok, Guangzhou eller till Sydney. Här kommer necessären från Giorgio Armani och har förstås Armanis kända svarta nyans tillsammans med produkter och detaljer i främst gyllene nyanser. Vi är säkra på att många använder necessären efter resan hemma eller på en annan resa.

Qatar Airways samarbete med Giorgio Armani

10. Singapore Airlines

Singapore Airlines lyxiga set från Salvatore Ferragamo Singapore Airlines nuvarande necessär kommer från italienska Salvatore Ferragamo. Damerna får en elegant necessär i svart och vitt och med matchande innehåll från firmans kosmetikserie Signoria. Herrarnas necessär är svart och innehåller artiklar från likaledes Salvatore Ferragamo. Serien av produkter heter ACQUA Essenziale och man får bland annat en cologne, en handkräm och läppbalsam.

More from BusinessClass.com