De 10 bästa 5-stjärniga hotellen i Rom

12. Sep 2019
by BusinessClass

Rom har ungefär 3000 års historia att titta tillbaka på. När Stockholm 1436 fick stadsprivilegier hade Rom redan varit en stad i nästan 2000 år.

I Rom finns en oändlig lista av saker att se, uppleva och smaka på. Forum Romanum, Vatikanen, Colosseum och alla andra monument och museer som staden kryllar av ska man ha sett, men kanske är det inne på restaurangerna, hos slaktaren eller inne i den lilla butik som säljer lokalt Frascativin att man kommer närmast Roms själ. Om du eller din partner gillar mode och shopping finns det också massor av möjligheter att spendera mycket pengar här. Man kan också använda sina pengar på att bo bra i Rom. Här är 10 fina hotell som alla har fått extra fina recensioner av gästerna.

  1. Gran Melia Rome 9.1

Gran Melia ligger nere vid floden Tibern och byggnaden var till att börja med ett kloster. Checka in här om du vill bo på ett ganska intimt lyxhotell inom gångavstånd från Vatikanen och Peterskyrkan (eller på italienska Basilica di San Pietro in Vaticano). Servicen är utsökt bra och hotellet känns avslappnat och tidlöst i stilen. Man har en fin samling konst på väggarna. .

Hotellet är utformat lite som en privat villa och läget är optimalt. Från de flesta rummen har man fin utsikt och även om sommaren i Rom kan vara väldigt varm är det här hotellet lever upp: trädgården prunkar och poolen erbjuder svalka och avslappning. Eftersom vi är på ett lyxhotell i en av de städer i världen som tar mat mycket allvarligt har man förstås en riktigt bra restaurant - den heter VivaVoce där Michelinstjärneprydde kocken Alfonso står bakom hur anrättningarna ska se ut.

Se fler bilder och beställ ditt rum här

  1. Hotel Hassler 9.0

Hassler har du säkert sett i många filmer utan att lägga märke till det: det ligger nämligen vid Spanska Trappan. Här bor du nära det mesta: Colosseum, Fontana di Trevi, Piazza di Spagna och allt annat som ligger i centrum. Interiören är klassisk hotellyx men med en del art deco-detaljer. På sjätte våningen ligger restaurangen Imago som erbjuder fin utsikt över en del av stadens takryggar.

Hassler är ett historiskt hotell med modernt innehåll. En klassisk detalj man har sparat är den imponerande conciergepult som står i lobbyn. Här kan man få hjälp med det mesta som att beställa bord på en restaurang eller få tag på en privat guide till nästa dag. Man har en trevlig bar också - den heter Forties.

Se fler bilder och beställ ditt rum här

  1. Villa Spalletti Trivelli 9.0

Villa Spalletti Trivelli är ett intimt boutiquehotell, inrymt i ett hus eller ska vi säga palats som tidigare ägdes av en italiensk greve. Stämningen är hemtrevlig med massor av antikviteter, ett bibliotek och generellt bara trevlig utan allt för många andra gäster runt omkring - man har nämligen bara 12 rum.

Rummen är dock ganska stora och och fint inredda med klassiska italienska möbler. På sommaren har många beskrivit hur man efter en lång dag ute i Roms myller av folk och upplevelser träder in på hotellet och slår sig ner i trädgården och njuter av lugnet. Många tycker också att baren uppe på taket och det lilla spa hotellet har är bra skäl att boka just det här hotellet i Rom.

Se fler bilder och beställ ditt rum här

Hotel De Russie 9.0

"En bro mellan historien och nuet" är det en gäst på hotellet som har beskrivit det. Hotel De Russie ligger på Via Del Babuino nära Spanska Trappan och från hotellet har man utsikt över Piazza del Popolo. Hotellet har alltid varit populärt hos folk inom modeindustrin, artister och andra kreativa själar. Hotellets mest kända varumärke är den undangömda och lite hemliga trädgård där hotellets fina restaurang och cocktailbar ligger.

Detta palats från 1800-talet har renoverats ett antal gånger under åren och det är absolut ett av Roms allra bästa hotell. Man har 122 rum och sviter in mot den centrala innergården men be gärna om ett rum där du kan se den trevliga trädgården. Man har också ett litet spa om det skulle fresta.

Se fler bilder och beställ ditt rum här

J K Place Roma 10.0

Ett av Roms ska vi säga kanske mest svulstiga hotell där allt andas lyx och genomtänkt stil. Läget är bara några minuter från Spanska Trappan och här får du avslappnad lyx med utsökt inredning och generellt både rum och allmänna utrymmen med generös takhöjd. .

Rummen på JK Place är verkligen trevliga och det känns både ombonat och lite kungligt att sova i en himmelsäng som är så pompös. Som gäst kan man styra rummets bekvämligheter och beställa roomservice och annat genom den pekplatta men hittar på rummet. Hotellets restaurang heter J.K Café och här äter man både den goda frukosten, sätter tänderna i en saftig hamburgare eller smuttar på ett glas vin.

Se fler bilder och beställ ditt rum här

  1. The First Luxury Art Hotel 9.3

Om du gillar konst är det kanske här du ska bo i Rom. Det känns som en blanding av ett konstgalleri och ett hotell. Läget är i centrum och stämningen är avslappnad och intim. Alla rum har olika konst på väggarna.

Servicen beskrivs av gästerna som riktigt bra och stilen är modern men ändå hemtrevlig. När skymningen sänker sig över Rom ska du gå upp och beställa ett glas prosecco uppe i den bar som ligger på taket. Hotellet har två restauranger: den ena ligger vid lobbyn och har fokus på rätter från Medelhavet och den som ligger tillsammans med baren på taket är mer enkel och serverar mest smårätter och snacks.

Se fler bilder och beställ ditt rum här

  1. Hotel Raphael - Relais & Chateaux 9.0

Hotellet ligger i en lugn sidogata till pulserande Piazza Navona. Hotel Raphael ligger perfekt till för dig som vill kunna promenera direkt från ditt hotell och ut i stadens alla små och stora äventyr. Man har en värdefull samling keramik gjord av Pablo Picasso och så har man en av Roms mest berömda takbarer. Utsikten är formidabel - ja se själv på bilden.

Du kan välja mellan två olika typer av rum: modern eller klassisk stil, men alla rum känns stora, luftiga och ljusa. Om du känner för att spendera lite fler pengar än vanligt, se om en av hotellets Executive Suites är lediga - här får du en stor hotellupplevelse designad av den amerikanska designern Richard Meier. Även om du inte bor på Hotel Raphael kan vi verkligen rekommendera ett besök uppe på taket - La Terrazza.

S

e fler bilder och beställ ditt rum här

  1. Rome Cavalieri Waldorf Astoria Hotels & Resorts  9.1

Här befinner vi oss på en av Roms många kullar eller små berg  - Monte Mario. Hotellet Rome Cavalieri erbjuder klassisk lyx och har Roms enda trestjärniga Michelinrestaurant - La Pergola.

Hotellet har även en imponerande samling konst, tre pooler och en del rum har egna balkonger man kan sitta på och njuta av stadens ljud och dofter på. Man har även ett fint gym, ett läckert spa och hela fyra barer. Ett hotell som har allt!

Se fler bilder och beställ ditt rum här

  1. Hotel Indigo Rome - St George 9.1

Centro Storico betyder "det historiska centrum" på italienska och det är här Indigo Rome ligger. Härifrån kan du faktiskt promenera till Vatikanen, Piazza Navona och Trasteverekvarteret - en bra utgångspunkt för det mesta.

Stilen är stram men samtidigt varmt inbjudande med många läckra detaljer. Det finns 64 rum men vi måste nog erkänna att de flesta är ganska små. Alla rum är dock inredda lite olika - en del har historiska teman, andra bjuder in till 60-talets Rom och som man kan se på bilden kan man även övernatta tillsammans med en bild av en legendarisk Fiat 500 som den såg ut för en del år sedan. Hotellets restaurang heter I Sofa di Via Giulia, och både här samt i vinbaren och i baren uppe på taket får du god mat och fina viner till priser som inte är allt för uppskruvade.

Se fler bilder och beställ ditt rum här

  1. Eden Hotel Rome 9.0

Roms legendariska hotell Hotel Eden har precis öppnat igen den 1 april efter en betydande uppfräschning. Det är inredningsarkitekterna Bruno Moinard och Claire Betaille som står bakom de 98 nyinredda rummen och sviterna. Även hotellets gastronomiska erbjudanden har fräschats upp.

Eden byggdes i slutet av 1800-talet och ligger inte långt från Spanska Trappan och Villa Borghese. Rummen har blivit ljusa och inbjudande och den generösa takhöjden och stora fönstren ser till att det kommer massor av ljus in på rummen. Man har genomgående använt fina mattor, gardiner och andra textilier för att skapa en mjuk men inte allt för feminin stämning. Även på detta hotell heter baren och restaurangen på taket La Terrazza, och här kan du se fram till god mat från det italienska köket, där kockarna tar hänsyn till årets säsonger och vad som smakar bäst just nu.

Se fler bilder och beställ ditt rum här

More from BusinessClass.com