De 10 bästa 5-stjärniga hotellen med Michelinrestauranger

14. Oct 2016
by BusinessClass

Årets Michelinguide släpptes för inte så länge sedan. Bland världens bästa restauranger är det bara några få som ligger på hotell. Vi har gjort förarbetet för dig, och hittat dom hotell som också husar några av världens bästa restauranger. När man vill bo extra bra och bokar in sig på ett extravagant hotell, ska man förstås ha "the full package" med en fin restaurang på hotellet. Så varför inte välja ett hotell med restaurang med stjärna hos Guide Michelin?

The Ritz London

Hotellet firar 110-års jubileum i år, och restaurangen var en av de 19 restauranger i England som fick en stjärna i 2017-versionen av restaurangguiden.

Köket styrs med fast hand av kökschef John Williams, och The Ritz Restaurant serverar en modern variant av klassiska franska rätter i eleganta omgivningar, med fina utsmyckningar på väggar och tak, och med fönster från golv till tak.

Beställ ditt rum på hotellet här.

InterContinental, Hong Kong

Detta lyxhotell med utsikt över den hektiska hamnen har hela fem restauranger och tillsammans fem stjärnor i Guide Michelin. Restaurangen har specialiserat sig på att servera komplexa rätter från Kantonregionen och restaurangen Yan Toh har hela två stjärnor - och ett rykte om att vara en av Asiens bästa restaurange. Spoon by Alain Ducasse och the Steak House Wine Bar & Grill har också var sin stjärna och kan klart också besökas när man bor på hotellet.

The Symphony of Lights är en lasershow du kan se över hamnen varje kväll om du bor här - du ser den bäst från loungen i lobbyn.

Beställ ditt rum på hotellet här.

Ritz-Carlton Abama, Tenerife

Med imponerande 13 restauranger och barer, 7 utomhus pooler, en golfbana i proffsklassen och ett läckert spa har Ritz-Carlton Abama, Tenerife det mesta man kan efterfråga hos ett hotell.

Kökschef Martin Berasategui har etablerat sin 2-stjärnade restaurang MB på säker mark sedan starten, och här får man klassiska rätter från ön på unikt designade tallrikar. Men hotellet har också spännande alternativ som japanska Kabuki och El Mirador, där man äter fisk och skaldjur.

Beställ ditt rum på hotellet här.

Hotel le Meurice, Paris

Läget är i berömda Rue de Rivoli, och Hotel Le Meurice i Paris har hela tre Michelin-stjärnor. Två av dem sitter på Le Meurice, som kökschefen Alain Ducasse leder - kanske Paris bästa hotellkock.

Hotellets eleganta restaurang Le Dali erbjuder klassiska "brasserie" rätter och andra upplevelser från Medelhavsområdet. I Bar 228 kan man både dricka en god cocktail og smaka på kokken Yannick Allénos kreativa snacks.

Beställ ditt rum på hotellet här.

Hotel Arts, Barcelona

Ett av de finaste hotellen i Barcelona är Ritz Carltons lyxhotell Hotel Arts, Barcelona som har hela fem restauranger. Här ligger bland annat den två-stjärniga Enoteca, med rätter från Medelhavet och en kreativ vinkel på hur man serverar dom - speciellt när det gäller fisk och skaldjur. Hotellet har en väldigt stor vinkällare med 700 flaskor.

Hotellet i sig själv är heller inte dåligt. Det har 44 våningar så det säger sig nästan själv att man har fin utsikt från de flesta av de 483 rummen. På våning 43 ligger hotellets spa, och om man vill gå ner till stranden, ligger den inte så långt borta.

Beställ ditt rum på hotellet här.

Four Seasons, Hong Kong

Four Seasons Hong Kong har två restauranger med stjärnor i guiden - men de har bägge två det maximala antalet tre stjärnor. Lung King Heen (View Of The Dragon) er den första kinesiska restaurang i guiden att få tre stjärnor.  Här fokuserar man på rätter från Kanton och mest på fisk, skaldjur och dim sum. Hotellets andra restaurangalternativ Caprice är en upplevelse. Här jobbar 23 kockar i ett öppet kök, och som gäst kan man välja om man vill titta på det eller blicka ut över Victoriahamnen eller halvön Kowloon.

Beställ ditt rum på hotellet här.

Shangri-La Hotel, Paris

När du har tittat klart på Eiffeltornet från din balkong på hotellet går du ner till den franska restaurangen L’Abeille,som har två stjärnor hos Guide Michelin. Du kan också välja Shang Palace, som är Frankrikes enda kinesiska restaurang med en utmärkelse i guiden.

Läget är precis vid Avenue Montaigne och Avenue George. Hotellet har varit ett privat hem: Napoleons systerson Prins Roland Bonaparte bodde här. Hotellet har en fin spaavdelning, cocktailbar och gym. De eleganta rummen har inte bara utsikt över Paris dyraste delar men också väldigt fina badrum i marmor.

Beställ ditt rum på hotellet här.

Waldorf Astoria, Amsterdam

Detta palats vid en af stadens kanaler från 1700-talet är inte bara ett fint hotell - man har också två restauranger. Librije’s Zusje (Librijes lillasyster) har 2 Michelin-stjärnor. Kocken Sidney Schutte har skapat en distinkt och kreativ kombination av asiatiska och lokala holländska smaker som är spännande.

The Goldfinch Brasserie öppnade förra året. Har äter man enklare rätter med utsikt över hotellets trädgård.

Beställ ditt rum på hotellet här.

The Yeatman, Portugal

Älskar du vin? Så kommer du älska The Yeatman. Hotellet ligger i Porto, en av världens äldsta vinstäder. Yeatman har stadens enda restaurang med Michelinstjärna, och man har en vinkällare med över 1300 olika viner - många av dom finns bara här.

Hotellet har 82 rum och de är alla unika designade eftersom de är inspirerade av lokala vinproducenter, Självklart har man en stor vinbar här, och det finns också ett spa med panoramautsikt.

Beställ ditt rum på hotellet här.

Ritz Carlton, Wolfsburg

Med hela tre stjärnor i guiden är Aqua at The Ritz-Carlton Wolfsburg  (där Volkswagen kommer från) i Tyskland en av de kanske bästa resturangerna i hela världen. Med fokus på lokala råvaror och smaker har kökschefen Sven Elverfeld skapat noget unikt.

Beställ ditt rum på hotellet här.

 

More from BusinessClass.com