De 10 bästa 5-stjärniga hotellen i Barcelona

6. Sep 2018
by BusinessClass

Barcelona är som vi alla vet den stolta huvudstaden i Katalonien - en kosmopolitisk smältdegel med konst, kultur, massor av gastronomi och inte minst ett ganska trevligt klimat. En av de perfekta städerna för några dagar eller en romantisk weekendresa, och här kan man kombinera storstad med strand - inte alla ställen man kan det! Man kan besöka Barcelona året runt men med våren kommer också fler anledningar att resa till staden - så här får du vår lista över stadens antagligen tio bästa hotell.

De betyg du ser kommer från gästernas recensioner och vår hotellsektion.

1. Hotel Arts Barcelona 9.1

Ett sofistikerat hotell som har en modern publik. Hotel Arts Barcelona ligger precis nere vid en av Barcelonas stränder och är ett landmärke i staden - alla vet vilket hotell man pratar om när man säger att man bor här.

‘Peix’ på Hotel Arts Barcelona

Foto: Hotel Arts Barcelona

Modern interiör kombinerat med klassisk 5-stjärnig service är vad du får här, och så har man ju också den Michelinbeströdda restaurangen Enoteca. Om du gillar konst ska du boka det här hotellet: man har en fin samling katalansk konst på hotellet och inte minst den kända skulpturen "Peix" av Frank Gehry som du kan beskåda i trädgården med sina terasser nära poolen.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

 

2. Hotel Casa Fuster 9.2

Hotel Casa Fuster var Bareclonas dyraste hotell att övernatta på när det byggdes 1907. Man har kunnat bibehålla sin charmiga historiska stil och är i dag ett av Barcelonas bästa boutique-hotell. Efter en gigantisk renovering år 2004 erbjuder man nu 96 lätt vräkiga rum och en trevlig jazzklubb som heter Café Vienes.

Historiska hotellet Casa Fuster

Foto: Hotel Casa Fuster

Även om du inte väljer att bo här rekommenderar vi att du tittar förbi på torsdagar när man avhåller jazzkonserter på just Café Vienes. På köpet kan du insupa den historiska atmosfären på detta fantastiska hotell.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

 1. 3. Majestic Hotel & Spa Barcelona GL  9.1

Läget är på Passeig de Gràcia inte långt från Gaudis hus Casa Batlló som är ett av arkitektens mästerverk i Barcelona. Hotel Majestic är i Barcelona ungefär vad Grand Hotel är i Stockholm - ett tidlöst klassiskt hotell från den tid när Europas rikaste reste runt mellan huvudstäderna och bodde på de bästa hotell som fanns. Hotellet öppnade 1918.

Majestic Hotel - klassiskt och elegant

Foto: Majestic Hotel & Spa Barcelona

Rummen och sviterna är stora och ytterst komfortabla och det finns förstås en lång rad kulinariska möjligheter. Hotellets spa är lagom stort men Majestics kanske största attraktion är poolen på taket som senare under kvällen transformeras till lounge med DJ.

Se fler bilder från hotellet och beställ

   

 1. 4. Mercer Hotel Barcelona 9.7

Detta hotell är lite hemligt - det är inte alla som känner till det. Det ligger i en stillsam gata i Barcelonas äldre stadsdelar men hotellet andas hög klass i varje detalj. Det är modern lyx i gamla omgivningar tillsatt excellent service och moderna faciliteter - inklusive två restauranger,

Bo modernt men lyxigt på Mercer

Foto: Mercer Hotel

Rummen är rustika men lyxiga och man har bevarat en del av de gamla murarna. Stilen är chic och modern och man har arbetat med den konst du möter på hotellet. Stämningen är tillbakalutad och personalen verkar vara tränad i att utstråla lugn. Hotellets pool på taket är ytterst trevlig, omgiven av gröna växter och en avslappnad atmosfär.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

 1. 5. Hotel Bagues 9.1

Hotel Bagues är ett litet boutique-hotell mitt på huvudgatan Las Ramblas - så läget är perfekt om du vill ha nära till allt i Barcelona. Men även om Las Ramblas kan kännas lite för plastigt och med för lite mycket folk är detta hotell något helt speciellt.

Hotel Bagues på Las Ramblas i Barcelona

Foto: Hotel Bagues

Hotellet har endast 31 eleganta rum och en takterrass med bländande utsikt över staden - och en utomhus pool, gym, bastu och även konferansrum. Även om det är ett litet hotell kan man ståta med en liten trevlig restaurang och en cocktailbar.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

 1. 6. Hotel Omm 9.0

 2. Hotel Omm är ett modernt hotell med många innovativa vinklar. Läget är på shoppinggatan Avinguda Diagonal och när man öppnade 2003 var man ett av de mest populära hotellen för Barcelonas kreativa miljö. Tiden har gått sedan dess men kvaliteten har inte flagnat.

 3. Restaurangen Moo på Hotel Omm

  Foto: Hotel Omm

 4. Du ska boka Omm om du gillar avantgarde-design - det upptäcker du så snart du kommer in i lobbyn med sin eldstad och när du tittar på menyn på hotellets restaurang Moo som har fått Michelinstjärnor. Du kommer också upptäcka att stilen är annorlunda på hotellets spa: omgivningarna, ljuset, musiken och dofterna är inte som på alla andra spa.

 5. Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

7. Alma Barcelona 9.4

Alma är hotellet du bokar om du vill ha en personlig touch. Personalen är mycket personlig och vänlig och man pratar gärna länge och mycket. Interiören är uppseendeväckande snygg.

Trädgården på Alma i Barcelona

Foto: Alma Barcelona

Hotellet erbjuder moderna och förstås komfortabla rum och man har ett fint spa. Ett stort plus är hotellets soldäck med fin utsikt - men hotellets absolut största plus är nog trädgården som man kan se från många av rummen. När du avnjuter din lunch eller middag här är det lätt att glömma att man befinner sig i en av Europas största städer.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

 1. 8. EL Palace Hotel 9.2

The Palace hette tidigare The Ritz och här har folk som Salvador Dali övernattat. Stilen är klassisk och man använder nästan barocka metoder för att göra vistelsen så behaglig som möjligt. Tjocka mattor, tunga gardiner och kristallkronor är vad du får och om du har andra önskemål ringer du bara till hotellets concierge som kan fixa nästan vad som helst.

Salvador Dali-sviten på The Palace

Foto: EL Palace Hotel 9

Du kommer känna dig som en kunglig när du bor här. Om du vill ha ännu högre standard beställ ett av hotellets Classic Rooms för att få mer plats och större och lyxigare badrum i marmor. Hungrig? Beställ bord på hotellets restaurang Caelis där Michelinkocken Romain Fornell står bakom menyn och ser till att du får en stor kulinarisk upplevelse.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

 1. 9. W Hotel Barcelona 8.9

W Hotel Barcelona liknar lite ett annat berömt hotell i Dubai men vi tror det är roligare att bo här. Hotellet är ett landmärke i Barcelona och man attraherar unga och folk med pengar från hela världen. Poolen på taket och den tillhörande baren vibrerar på kvällarna men även lobbybaren kan vara ytterst trevlig.

W Barcelona

Foto: W Hotels

Hotellets enda minus är läget. Du måste åka taxi för att komma hem på kvällarna men du kan också bara stanna kvar på hotellet - det finns flera restauranger och utsikten är formidabel.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

 1. 10. Mandarin Oriental Barcelona 8.9

Mandarin Oriental Barcelona är ett storslaget hotell och populärt hos folk som vill ha det bästa. Läget är perfekt på Passeig de Gràcia och här får du perfekt service och förstklassiga möjligheter att äta och dricka.

Lobbyn på Mandarin Oriental Barelona

Foto: Mandarin Oriental

Ankomsten är spektakulär på en "catwalk" till lobbyn när du anländer till hotellet och checkar in på ditt lyxiga rum eller svit. När du vill utforska resten av hotellet upptäcker du den fina spaanläggningen, takbaren Terrat och restaurangen Moments som leds av kockarna Carme Ruscalleda och Raül Balam.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

--

More from BusinessClass.com