De 10 bästa 5-stjärniga hotellen i Bangkok

3. Mar 2017
by BusinessClass

Bangkok är en av världens mest spännande städer.

Här får du en spännande mix där öst möter väst: hypermoderna skyskrapor ligger bredvid buddisttempel, gourmetrestauranger och enkla gatukök ligger sida vid sida och här finns hotell i absolut alla prisklasser. En positiv aspekt med Bangkok och med Thailand generellt är att du kan bo väldigt bra på lyxiga hotell och oftast till en betydligt mindre kostnad än på motsvarande hotell i Europa eller USA. Här får du 10 av Bangkoks bästa hotell. De betyg du ser kommer från gästernas recensioner och vår hotellsektion.

1. Siam Kempinski Hotel Bangkok 9.4

Här möts du av nästan överdådig lyx - Siam Kempinski är ett av Bangkoks allra bästa hotell. Hotellet är så stort att det nästan känns som ett eget resortområde som kunde ligga på exempelvis Phuket men det ligger i downtown Bangkok. Den kanske bästa boendeformen här är att boka en av de cabanas eller små privata villor man erbjuder: här kan du nämligen hoppa direkt ut i poolen bara minuten efter du har lämnat din sköna säng. Ett perfekt sätt att starta sin dag i Bangkok. Hotellet har en av de mest spektakulära söndagsbrunchar vi har hört talas om: den inkluderar bland annat gåslever, hummer, krabba och champagne.

Se fler bilder från hotellet och beställ din vistelse här

  1. 2. The Peninsula Bangkok 9.3

37 våningar höga Peninsula Bangkok har alltid funnits med på topplistorna över Bangkoks bästa hotell sedan man öppnade 1998. Läget är förhållandevis lugnt på västra sidan av floden Chao Phraya och från alla 370 rum på det W-formade hotellet har man utsikt över just floden och stadens skyline lite längre bort. Rummen på hotellet är klassiska med badrum i marmor med stora badkar, stora vardagsrumsliknande avdelningar och massor av teknologi inbyggt i väggarna som gör att man kan kontrollera det mesta i rummet från en pekplatta. Poolen på hotellet  är hela 60 meter lång vilket är stort även för ett lyxhotell och så har Peninsula ett fint spa (ESPA Spa).  Och hur äter man? Det finns många olika alternativ, från kinesiska restaurangen Mei Jiang till trevliga thairestaurangen Thiptara Thai vid sidan av floden och så ska vi inte glömma restaurangen i lobbyn.

Se fler bilder från hotellet och beställ din vistelse här

  1. 3. Oriental Residence Bangkok 9.3

The Oriental Residence Bangkok erbjuder inga rum att övernatta i - enbart sviter. Om du vill ha lite extra plats omkring dig är detta ett hotell du kan överväga. Stilen är modern utan att bli för modern. Läget är bra nära parken Lumphini och det finns 145 sviter att välja mellan. Alla sviter har kompletta kök, stiliga badrum och snabbt trådlöst internet. Café Claire är stället där du kanske dricker en öl eller äter en eftermuddagssnack men hotellets bästa restaurang heter Savelberg Thailand. Kocken heter Henk Savelberg och stilen är fransk. Man har en trevlig pool där man om vill ha lite avskildhet kan beställa sin egen cabana.

Se fler bilder från hotellet och beställ din vistelse här

  1. 4. Okura Prestige Bangkok Hotel 9.3

Filosofin här är "enkelhet och elegans" och man lyckas bra med kombinationen av enkla japanska linjer och traditionell thailändsk gästfrihet. Läget är i affärsdistriktet så här möter du en hel del affärsresande på gångarna men även en del "vanliga" turister. Det finns 240 rum, samtliga inredda med mörka träsorter och med huvudsakligen stengolv men rummens största attraktion är nog utsikten genom de stora fönster som går från golv till tak. Det finns tre restauranger med olika teman och specialiteter, en fin 25-meters infinity pool, gym och ett spa.

Se fler bilder från hotellet och beställ din vistelse här

  1. 5. Shangri-La Hotel Bangkok 9.2

Man lämnar stadens ljud och kaos bakom sig när man kommer in på det här hotellet. Servicen är som på alla Shangri-La hotell av högsta klass och spaet CHI Spa är kanske ett av Bangkoks bästa. Hotellet blev uppfört 1986 och är med sina 802 rum ett stort hotell uppdelat i två avdelningar eller rättare sagt fördelat på två torn: Shangri-La och Krungthep. Krungthep är lite mer exklusivt och här kan du även få din egen butler. Man har hela sex restauranger. Den bästa av dom om man vill äta riktigt god thaimat är restaurangen Salathip - men det finns också ett annat spännande alternativ: boka in dig på ett dinner cruise. Hotellet har nämligen sitt eget kryssningsfartyg vid namn Horizon och buffeten är inte den vanliga slags buffet man kanske föreställer sig - nivån är väldigt hög.

Se fler bilder från hotellet och beställ din vistelse här

6. 

Sheraton Grande Sukhumvit A Luxury Collection Hotel

9.2

Sheraton Grande ligger precis på berömda gatan Sukhumvit Road vilket betyder att du bor nära många av stadens bästa restauranger, shopping och nattklubbar. Rummen håller hög standard och man har förstås 24-timmars room service. Frukostbuffeten är det många som har skrivit lyriskt om på många ställen på nätet och hotellet kan även fresta smaklökarna med hela sex andra restauranger, där den italienska restaurangen ledd av mästerkocken Luca Cesarini den mest kända bland Bangkoks foodies. Hotellet arrangerar ofta undervisning i koket tillsammans med en duktig kock - kan vara trevligt att delta i.

Se fler bilder från hotellet och beställ din vistelse här

7. The Siam 9.6

The Siam är ett boutiquehotell nära floden och breder ut sig över ett ganska stort område med tanke på att man bara har 39 rum. Stilen är på samma gång modern, lyxig och klassisk. Det är den kända arkitekten Bill Bensley som ligger bakom stilen och den är genomförd in i minsta detalj inne på rummen och sviterna, i de fina poolvillorna och var man än vänder blicken på anläggningen. Man har tre restauranger, kockskola där gästerna gärna får vara med, ett spa och ett gym där man också kan få lektioner i thaiboxning. Men det finns ännu mer att upptäcka på detta fantastiska hotell: man har en yogaterrass och egen biograf och en egen pir ut i vattnet där man kan boka in en båtresa med hotellets motorbåt till exempelvis en av Bangkoks flytande marknader.

Se fler bilder från hotellet och beställ din vistelse här

8. 

Mandarin Oriental Bangkok

När hotellet öppnade var det på inget sätt ett lyxhotell men ett enkelt hotell för sjömän - dat var år 1876. Men nu är det ett av stadens lyxigaste hotell där det ligger vid floden och med bländande utsikt åt de flesta väderstreck. Hotellets restaurang i 30-talsstil är berömd med sina teakmöbler och eleganta tygarrangemang. Om man har läst böcker författade av Joseph Conrad eller Barbara Cartland har man redan besökt hotellet i fantasin och det är också många kändisar som har bott här, från prins Charles till Mick Jagger, Pierce Brosnan och paret Clinton. Man har två pooler, kockskola för gästerna, ett fint spa, gym och så åtta restauranger med allt man kan tänka sig mellan himmel och jord.

Se fler bilder från hotellet och beställ din vistelse här

  1. 9. The St Regis Bangkok 9.1

Detta är ett sofistikerat lyxhotell nära Rajadamri Road och en av stadens finaste hotelladresser. Förutom den imponerande byggnaden imponerar också servicen där du förstås får din egen personliga butler, som om du önskar knäpper med fingrarna och ser till att en limousine står klar till att köra dig dit du vill. Rumme är stora och eleganta men om du vill ha något extra är det The Owner’s Penthouse på fyrtiofjärde våningen du ska beställa. Utsikten från de stora fönstren är fantastisk och även från din stora balkong där en 7 meter bred pool väntar. Här kan du ligga och njuta av staden långt under dina fötter och titta ner på Royal Bangkok Sports Club.

Se fler bilder från hotellet och beställ din vistelse här

  1. 10. SO Sofitel Bangkok 9.1

SO Sofitel Bangkok är ett chict hotell som förstås har allt vad ett hotell i den här klassen ska ha men även en känsla av något extra man kanske bäst ska kalla för "funky". Hotellet är 30 våningar högt och ligger vid Lumpihni-parken. Bäst utsikt har du från baren på toppen av hotellet, där många av Bangkoks unga och smarta samlas för att mingla och bli sedda. Rummen på hotellet är genomförda i fem olika teman: vatten, eld, jord, trä ellet metall. Alla rum har designats av indviduella artister och konstnärer och därför är de alla unika. Om du ska bo på hotellet i låt oss säga 4 nätter är det helt OK att byta rum varje natt för att uppleva något nytt! Hotellets huvudrestaurang heter The Red Oven och har också en gigantisk röd ugn i mitten där olika slags buffeter breder ut sig åt olika håll med olika innehåll, från japanskt till fiskbetonat eller till något helt annat - här kan alla hitta något de gillar.

Se fler bilder från hotellet och beställ din vistelse här

More from BusinessClass.com