Corinthia i Sankt Petersburg erbjuder lyxigt kulturpaket

18. Oct 2016
by BusinessClass

Gillar du konst och kultur? Kanske dags att besöka Rysslands nästa största stad. Corinthia Hotels erbjuder nu möjligheten att se några av Europas finaste konstgallerier och museer i Sankt Petersburg. Hotellet ligger i hjärtat av Rysslands kulturella huvudstad, och det paket man kan boka heter "A la Carte". Det inkluderar en guidad visning av Eremitaget som en liten aptitväckare (3 miljoner föremål, världens största tavelsamling, världens största samling Rembrandt...osv) följt av huvudrätten biljetter till Mariinskij-teatern (som öppnade 1860) eller till Michalovskij-teatern. Bägge två har opera, konserter och ballet i världsklass på programmet. Desserten väntar man nog med till nästa dag: ett besök på Ryska Museet, som har världens största samlingar av just rysk konst - främst tavlor.

Corinthia Hotel Sankt Petersburg

Photo: Corinthia Hotels

Sankt Petersburg ligger så nära, men har aldrig varit en stor destination för svenskar, visumkravet och tillhörande kostnad gör at det känns besvärligt. Men det går att få hjälp om man inte orkar eller har tid. Belöningen när man väl är i den stad som besökarna själva ofta kallar för "Gorod Muzeij" eller museumsstaden är opera, ballet, kultur och förstås konst i världsklass. Sankt Petersburg grundlades 1703, Peter den Store ville utmana Sverige som den ledande makten i Östersjön - men det är en annan historia. Förutom museerna och kvällsarrangemanget får man stor frukostbuffet, transfer till och från flygplatsen, välkomstdrink vid ankomst och ett fint läge: hotellet ligger på själva paradgatan Nevskij Prospekt. Det som är det fina med just det här paketet är inte så mycket entrén till museerna, det kan man lätt fixa själv, men just biljetter till Mariinskij- eller Michalovskij-teaterne kan vara lite mer knepigt att ordna hemifrån.

Ryska museet

Photo: Russian Museum

Paketet kan bokas från 28.195 rubler eller ungefär 3900 SEK. Annat man kan uppleva i Sankt Petersburg är Freuds drömmuseum, se en av världens finaste fotoutställningar på Rosfoto, eller titta förbi Yusopovpalatset, där munken Rasputin blev mördad 1916.

Se bilder från hotellet och beställ din vistelse här

More from BusinessClass.com