Corinthia Hotel London: Storslaget och livligt i Londons hjärta

10. Feb 2017
by BusinessClass

BusinessClass rating: 10

Det finns många anledningar till att Corinthia Hotel London är ett av våra favorithotell här på redaktionen. Storbritanniens antagligen bästa spa, två trevliga restauranger, perfekt läge i London med utsikt över Themsen och så håller interiören mycket hög klass. Vi är inte dom enda som tycker att detta är ett toppenhotell att bo på, hotellet har vunnit massor av priser och utmärkelser genom åren. Corinthia Hotel London hette från början Metropole och var Europas största hotell när man öppnade år 1885. Hotellet erbjöd moderna och för den tiden lyxiga faciliteter som telefon på rummet och eget badrum. Målgruppen var främst personer från den amerikanska och franska överklassen - folk som ville ha det bästa av det bästa i hotellväg när de besökte London. Faktiskt är hotellets generella stil fortfarande präglad av den franska förbindelsen - atmosfären är mer fransk än traditionellt engelsk. Under första världskriget var hotellet under en del perioder Winston Churchills inofficiella högkvarter (Winston Churchill var bland annat marinminister under kriget eller på engelska "First Lord of the Admiralty") och även under andra världskiget användes hotellet av militären till olika ändamål. Hotellet har en historia omgärdad av mystik. Det finns tunnlar och gångar under hotellet men alla in- och nedgångar är förseglade och vad som finns där under jorden är fortfarande hemligstämplat. En del människor hävdar att myndigheterna helt fram till 2006 hade en del av hotellet till förfogande och att syftet med verksamheten var att spana efter flygande tefat över Londons natthimmel!

Läge 10/10

Läget är unikt för ett hotell som är så här stort. Mitt i området Westminister och precis vid Themsen, 10 minuters promenad från London Eye och Trafalgar Square. Läget i kombination med den livliga stämningen i lobbyn gör att man känner att man är precis i Londons hjärta.

Stil och interiör 10/10

Corinthia Hotel London är briljant. Det är firman GA design som har stått bakom och det de har gjort är imponerande. Fantastiska möbler och lampor, massor av fina detaljer i borstad mässing och marmor och de träsorter man har valt är av exklusivt snitt. Man har generellt valt en diskret färgskala och här finns också textil, skinn och läderdetaljer som tillsammans med möblerna bildar en harmonisk helhet. Man kan använda flera timmar på att beundra de fina omgivningar man befinner sig i - den mix av svunna dagar och modern design man har lyckats så bra med. Corinthia har en egen blomsterhandel - det tycker vi är värt att nämna. Hela bottenvåningen har ovanligt generös takhöjd som imponerar.

Rummet 10/10

Corinthia Hotel London har allt i allt 249 rum varav 40 är sviter och sju är penthousesviter. Vi har övernattat både i ett av de mer "normala" rummen och i en av sviterma. Allt är elegant och behagligt inrättat och inrett. Hotellets penthousesviter är dock något alldeles extra! Man har valt att dela upp dom i olika teman och om du väljer The Musician Suite kan du öva dig på Steinway-pianot i vardagsrummet eller spela klarinett på mezzanin'en. När du beställer en penthouse-svit ingår förstås en magisk utsikt - antingen med London Eye inte långt borta eller så har du Themsen precis nedanför din terrass. Men oansett vilket rum och vilken prisklass du väljer kommer hotellet göra allt för att ge dig en storslagen upplevelse.

Service 9/10

Precis som man tror att det är på ett hotell som detta - ja så är det. Vi blev bemötta endast med glada leenden och välvilja från alla vi mötte från ankomst till avresa. Här finns inget man inte kan ordna eller fixa. Vi beställde en flaska champagne och den blev levererad till vårt rum på 10 minuter. Både receptionen, servitörerna och springsjasarna i restaurangerna var idel vänlighet.

Restaurang och bar 9/10

De två restaurangerna Massimo (italiensk stil) och Northall (brittisk stil) serverar bägge två superb mat. Nivån på det som kommer från restaurangernas kök är hög i förhållande till vad du betalar för det - och på köpet sitter du i spektakulära omgivningar med som tidigare nämnt en imponerande takhöjd och med trevlig interiör. Både de servitörer som vi hade nöjet att stifta bekantskap med och den duktige sommelier som vi pratade vin med hade glimten i ögat. Som det Londonhotell man nu trots allt är, tar man dagens första måltid på stort allvar - den frukost man serverar hos Northall är en upplevelse.

Value for Money 8/10

Corinthia Hotel London är inte det billigaste femstjärniga hotellet i London. Men allt sammantaget tycker vi faktiskt man får mycket för pengarna. Restaurangerna är till och med riktigt prisvärda.

Hotellets spa

har blivit utnämnt till det bästa i Storbritannien och är spaspecialisterna ESPA:s signaturspa. Mycket tankemöda och omsorg har använts för att uppnå det färdiga resultatet och kunna ge ultimativ avslappning och njutning. Spaavdelningen ligger på hela fyra våningsplan så du kan använda många härliga timmar här om du har lust. Eller varför inte beställa en timme hos en av hotellets specialutbildade mindfullness-terapeuter? Man påstår att en timme här gör det samma för kropp och själ som fyra timmars behaglig sömn. Det finns förstås många andra behandlingar att beställa och naturligvis har spaet individuella omklädningsrum - en fin detalj som många verkar uppskatta. Spaavdelningen har också sin egen lounge: den är huvudsakligen inredd med marmor men känns i alla fall varm och inbjudande och här kan man beställa smårätter speciellt framtagna av hotellets kostspecialist - som är hjärnforskare. Faktiskt är detta ett återkommande tema på hotellet som används både i spabaren och hotellets andra bar. Spaavdelningen är ytterst populär hos hotellets gäster men det kommer också en hel del gäster hit som inte bor på hotellet: stressade affärsmän och -kvinnor som behöver en paus.

Konferens:

Konferensrummen på Corinthia håller mycket hög klass och det är också en av anledningarna till att hotellet har haft så många kändisar som gäster genom åren. Rummen är nämligen både stora och lyxiga, utsikten är fantastisk, man kan komma direkt till en av restaurangerna från dom och där kan man välja ett avskilt bord uppe på mezzaninen. Perfekt om man ska bli intervjuad eller ska berätta om ett projekt i lite mer avskilda omgivningar. Hotellet är en perfekt kuliss om du vill kunna kombinera jobb och lyx.

Vem passar hotellet för?

Hotellet har många målgrupper. Det fungerar fantastiskt för en romantisk helg tillsammans med din partner, men också om du är på affärsresa. Familjer med barn trivs också här är vi säkra på. Visste du att hotellet har en cigarr-sommelier? Corinthia är helt säkert på Londons bucket-list hos många.

Läs ännu mer, se fler bilder och beställ din vistelse på Corinthia Hotel London här.

 

More from BusinessClass.com