Conrad Hotels öppnar nytt hotell i Kanton – med överdådig Presidential Suite

5. Jun 2017
by BusinessClass

Hotellkedjan Conrads första hotell i regionen Guangdong (där Guangzhou eller vanligare på svenska Kanton är huvudstad) öppnar nu med utsikt över Pärlfloden.

Man skriver i ett pressmeddelande att hotellet ska fungera som en "urban oas" och det har nog kostat en del att lägga beslag på platsen, där man från de flesta rummen och restaurangerna har utsikt över floden. Conrad Guangzhou har 309 rum i en 27 våningar hög byggnad som ligger i ett nytt område med dyr shopping, nöjen och allahanda aktiviteter dag och natt. Rummen håller absolut 2017-standard och förutom den fina utsikten kan man som gäst på hotellet njuta av sin egen Nespresso-bryggare på rummet, stor platt-TV, blixtsnabbt internet och walk-in-garderob på rummet. En rolig detalj på rummen är skotorkaren. Under våren och hösten kan det regna ganska våldsamt i den här delen av Kina så om du kommer hem från en promenad eller shoppingrunda med våta skor kan dom snabbt och elegant bli torra igen.

Presidential Suitens vardagsrum på Conrad Guangzhou

Foto: Conrad

Den lyxiga Presidential Suite är hotellets kronjuvel. Här får du ett gigantiskt vardagsrum, din egen matsal, kök komplett med ugn och kylskåp och ett badrum stort som en liten lägenhet i sig själv - naturligvis med bubbelpool. Sovrummet är också imponerande med king-size säng. Vilken slags kudde du vill vila huvudet på väljer du själv: hotellet har förstås en kuddmeny.

Badrummet i Presidential Suiten på Conrad Guangzhou

Foto: Conrad

Det finns tre restauranger att välja mellan på hotellet förutom en bar och lounge. Designen både av rummen och hotellets andra områden har tänkts fram av den världsberömda designfirman AB Concept från Hong Kong. Yun Pavilion är restaurangen där du fördjupar dig i nyförtolkningar av det kantonesiska koket. Kocken heter Tan och här kan du om du vill njuta din middag bakom stängda dörrar i ett av de privata middagsrummen. Nästa restaurang heter Sense - det  är hotellets buffetrestaurang, öppen hela dagen och med en blandning av rätter från Kina och internationella rätter. Aroma heter hotellets sista restaurang och här arbetar man med aktuella råvaror från regionen men erbjuder även rätter inspirerade av Medelhavets olika kök.

Restaurangen Sense

Foto: Conrad

På bottenplanet hittar du loungen Gem. Här kommer du in efter en dag ute på stan och upptäckter till din glädje att man erbjuder happy hour på alla drinkar. Loungen har utsikt till konstverk utanför fönstren. När natten faller på besöker du kanske den eleganta cocktailbaren Mg som även erbjuder snacks och enklare rätter.

Mg Bar

Foto: Conrad

På sjätte våningen ligger hotellets gym och fitnesscenter, som för övrigt har en 25 meter lång pool och här hittar du också spaanläggningen som kan massera trötta axlar och fötter som nya igen.

Restaurangen Aroma

Foto: Conrad

Om du har bråttom kan du beställa "Express Room Service" och de gäster som har beställt en av de dyrare rumskategorierna har tillgång till hotellets Executive Lounge där man serverar mat och dryck i princip utan avbrott från tidig morgon till sen natt - självklart utan extra kostnad. Om du behöver sekreterarhjälp eller måste kopiera dokument kan du få hjälp i hotellets Business Centre som är öppet dygnet runt.

Om du ska besöka Kanton kanske du vill bo på Conrad?

Se fler bilder och beställ ditt rum här

.

More from BusinessClass.com