Clarion Hotel Air i Stavanger har öppnat

25. Nov 2015
by BusinessClass

För några dagar sedan, den 23 november öppnade nya hotellet Clarion Hotel Air med adress vid flygplatsen i Stavanger. Det nybyggda hotellet har 296 rum, ett konferenscenter, ett stort atrium och en panoramabalkong med havsutsikt. Avståndet till flygplatsen är inte mer än 800 meter. Öppningen av hotellet blev markerad med att det traditionella bandet blev klippt, och den som klippte var Ole Ueland, kommunfullmäktiges ordförande i kommunen Sola där hotellet ligger.

" Vi har väntat med spänning på den här dagen" sa Laila Neverdahl, som är direktör på hotellet. "Äntligen är vi i mål och kan öppna för våra gäster och lokalbefolkningen. Namnet AIR har vi valt för att visa hur högt det är i tak hos oss, och med tanke på vilka konferensmöjligheter vi har. Vi är jättestolta över hur resultatet blev, och nu kan vi kavla upp ärmarna och börja jobba".

Hotellet har 13 konferenslokaler med plats för 1250 personer. Hotellet har designats av arkitekter från firman KAP och inredningen har man fått hjälp med från inredningsarkitekterna Space Copenhagen. Hotellet bliver en del av kedjan Clarion Hotels som i sin tur är en del av hotellgruppen Nordic Choice Hotels. Med smaker från Manhattan Hotellets restaurangkoncept heter Kitchen & Table, och det är den världsberömda svenska kocken Marcus Samuelsson som ligger bakom idéerna. Samuelsson har länge arbetat i New York, och han vill skapa en blanding av storstadens atmosfär och multikulturella smaker med lokala råvaror från Stavanger-regionen. Inredningen är inspirerad av lokal natur När man anländer till hotellet möter man som det första en staty - The Messenger - gjord av Per Dybvig, en lokal konstnär från Stavanger. När man rör sig längre in i hotellet upplever man personliga och välkomnande designlösningar som har hämtat inspiration från den omkringliggande naturen. Man kombinerar enkla och rustika material med mer raffinerade val. Detta gäller både valet av färger och mönster, men man har huvudsakligen valt naturliga material som sten, trä, metall, läder och olika tyger. Färgskalan är genomgående dämpad och klart inspirerad av naturen.

More from BusinessClass.com