Cathay Pacific öppnar sin nya lounge på Heathrow

7. Dec 2016
by BusinessClass

Cathay Pacific har rullat ut den röda mattan för den uppfräschade loungen i terminal 3 på Heathrow. Loungen är öppen för resande på Business och First Class. Den officiella öppningen är i dag så om du har vägarna förbi och rätt status kan du titta in för att se de nya separata områdena för business- och first classresenärer, nya baren och renoverade duschområdet. Loungens design och atmosfär kommer från Londonbaserade designfirman Studioilse. När man ser på bilderna känner man igen stilen från bolagets fina lounger i Hong Kong tycker vi.

Cathay Pacific: ny lounge för First och Business Class i Terminal 3 på Heathrow

Foto: Cathay Pacific

Nya loungen är 1.200 kvadratmeter stor och det är 30% mer plats än i den äldre versionen. Fönster från golv till tak ger fin utsikt över plattan och landningsbanan. Men vad innehåller loungen så? I avdelningen för First Class-passagerare kan man avnjuta sin måltid i restaurangen The Dining Room. Här väljer man från en meny och måltiden tillagas av en duktig kock. Men man kan också välja en lite snabbare måltidsvariant i The Pantry som är en rullande buffet med olika rätter anpassade för dygnets alla timmar.

Cathay Pacific: ny lounge för First och Business Class i Terminal 3 på Heathrow

Photo: Cathay Pacific

I Business Class-avdelningen hittar du förstås Cathay Pacifics signaturmelodi vad gäller flygplatsmat: The Noodle Bar men här finns också The Food Hall med mer västliga och internationella rätter på menyn. En bar finns det förstås också. Runt omkring i loungen hittar man Solostolen, den stol bolaget har fått specialdesignad just för sina lounger. Om du behöver arbeta i loungen finns The Bureau där det utlovas arbetsro, och om du känner för att fräscha upp dig finns hela åtta separata duschrum.

Cathay Pacific: ny lounge för First och Business Class i Terminal 3 på Heathrow

Foto : Cathay Pacific

Nya loungen på Heathrow är öppen från 05:30 under veckorna och från 07:30 på söndagar. Om du inte flyger med Cathay Pacific kan du också komma in med Silver (eller högre) Marco Polo-status eller med Sapphire (eller högre) Oneworld-status. Bolaget öppnar nya eller nyrenoverade lounger i högt tempo just nu: de senaste öppningarna har varit Bangkok, Haneda (Tokyo), Manilla, Taipei och i Vancouver.

More from BusinessClass.com