Cathay Pacific öppnar ny lounge på Taiwan Taoyuan International Airport

20. Nov 2015
by BusinessClass

Cathay Pacific Airways öppnade förra veckan sin nya lounge för resande på första klass och i business class på Taiwan Taoyuan International-flygplatsen. Loungen ligger på fjärde våningen i avgångshallen i terminal 1. Den nya loungen har inretts efter bolagets nya designlinje och nyckelordet för stilen är "diskret lyx".  Loungen är 1.253 kvadratmeter stor och har plats till 245 gäster maximalt.

Fåtöljer i nya loungen                                  Foto: Cathay Pacific Det är London-firman Studioilse med kreatören Ilse Crawford som har arbetat med utseendet och hur loungen ska upplevas. Fokus har legat på att skapa en lounge som känns avslappnad, naturlig och med bra komfort. Man har mest jobbat med naturmaterial som sten och trä, och målet har varit en lounge som känns lite mer som ett vardagsrum än som just en lounge på en flygplats.

Nya Solo-stolarna                                        Foto: Cathay Pacific Taipei-loungen är den första hos bolaget som använder sig av den nya stolen Solo. Den är extra bred och har lite högre armstöd än normalt. Det finns dessutom en krok för kavajen eller jackan, ett litet bord vid sidan av stolen och en läslampa.

Typisk taiwanesisk nudelrätt                    Foto: Cathay Pacific Det man kan välja på att äta då? Man serverar förstås Cathay Pacifics välkända nudelbar, med ett litet extra urval av olika asiatiska smårätter och dessutom några specialiteter från Taiwan. Det finns också ost, sallad, frukt och olika sötsaker och efterrätter. Cocktails, andra alkoholhaltiga drycker, vatten, läsk och juice finns förstås också.

Nya loungen i Taipei                         Foto: Cathay Pacific Generösa arbetsytor och gratis wi-fi är också en del av nya loungen i Taipei.

More from BusinessClass.com