Cathay Pacific har fått sin första Airbus A350-900

2. Jun 2016
by BusinessClass

Cathay Pacific Airways fick under veckan sin första Airbus A350-900XWB, som ankom till Hong Kong International Airport raka vägen från Airbus-fabriken i Toulouse. I Hong Kong blev flyget välkomnat vid en ceremoni för speciellt inbjudna, där man firade det första av i allt 48 stycken A350 som bolaget kommer att få levererat under de kommande åren.

Rupert Hogg är COO (Chief Operating Officer) hos Cathay Pacific: "Vi vet, att en god natts sömn är viktigt för våra gäster, och här har vi genomfört en del förbättringar. Lufttrycket i kabinen har sänkts vilket gör resan mindre påfrestande, och ljudnivån ombord är lägre i ett A350-flyg. Förutom detta har vi uppgraderat underhållningssystemet".

Alla platser - och det gäller för samtliga bokningsklasser - har fått touch screens, och antalet kanaler och filmtitlar har utökats. Det finns också wi-fi tillgängligt för alla passagerare.

Den här lite bredare varianten av A350 ger alla ombord lite mer plats vid sätet, och fönstren är också lite större. Belysningen är av LED-typen och skall vara mer behaglig än i äldre Airbusmaskiner.

Flyget har 280 säten. 38 av dom är i business class och 28 i premium economy.

More from BusinessClass.com