Businessclass.se Resebyråtest 2011: Plats 5 - Kilroy Travels

7. Sep 2011
by Gustav Gnosspelius

Även om de marknadsför sig som en resebyrå riktad mot ungdomar och studenter är

Kilroy Travels

en resebyrå vem som helst kan köpa biljetter av. Hur står sig den en specialinriktad resebyrå gentemot de andra i vårt test? Läs vidare om vår genomgång.

Kilroy klarar sig mycket bra i vår prisjämförelse och är till och med näst billigast av alla dem vi testar. På den interkontinentala sökningen var de billigast av alla, en definitiv bedrift eftersom det är just på sådana resor som resebyråer gillar att lägga på en saftig bokningsavgift. Dessvärre är det med sökmöjligheterna. Jämfört med de tidigare recenserade resebyråerna har de endast en fördel: det går att söka med flexibla resedatum. Förvånansvärt nog finns den här funktionen endast när man söker tur & retur biljetter, hade det inte varit bra att ha den på enkelbiljetter också? Datumsökningen fungerar väl och ger en översikt över olika datumkombinationer där man lätt kan se det billigaste flyget på olika datum bara genom att hålla musen över datumet. Vi gillar att Kilroy erbjuder Open Jaw bokningar (retur från annan ort) och man kan söka på IATA flygplatskoder som ARN. Kilroy är en av två bolag som visar flygplanstypen vid bokning och som beräknar tid för mellanlandningar - något vi uppskattar. Dessa viktiga funktioner saknas dock på Kilroy:

  • Bokning av fler sträckor än tur & retur.

  • Biljettsökning på flygallians.

  • Biljettsökning på kabinklass.

  • Visning av bokningsklass.

  • Tar inte emot American Express eller Diners Club kreditkort.

På resultatsidan överraskar Kilroy genom att presentera biljettregler för den biljett du funderar på. Förvisso visas endast ett urval av biljettreglerna, men de viktigaste bitarna finns med. Tänk vad bra om de också hade visat bokningsklass, nu när avancerade funktioner ändå finns tillgängliga.

För den som väljer att fortsätta sin bokning blir sedan intrycket sämre. Vill du få dina önskemål inlagda i bokningen kostar det extra och tidtabellsändringar kommer du inte höra från din resebyrå. Det är inte möjligt att lägga till hotell/bil i sin bokning och betalningsmöjligheterna är få. De som hoppas på reseförsäkring genom sitt American Express eller Diners Club bör inte handla här. Tyvärr berättar man heller inte enkelt om sina avgifter skulle du senare vilja ändra eller boka av din resa. På vårt mail svarade man mycket snabbt och svaren var även utförliga. Lustigt nog stämde svaren om avgifter inte överens med vad som står på hemsidan.

Testresultat

Kategori Betyg Priser 5/5 Sökning 2/5 Information 3/5 Service 2/5 Extratjänster 1/5 Kundservice 3/5 Totalt 16/30 (53%)

Mycket bra pris och klart godkänd information i sökresultatet överväger tyvärr inte dåliga extratjänster och nästan obefintliga sökmöjligheter.

Resebyråtest 2011 - så här gjordes testet

More from BusinessClass.com