Brussels Airlines introducerar ett ”designhotell i luften”

21. Apr 2019
by BusinessClass

Flygbolaget lyfter på förlåten till sin nya inredning på interkontinentala rutter.

Brussels Airlines introducerar en helt ny reseupplevelse ombord sin långdistansflotta. Med en investering på tio miljoner euro per flygplan blir det en helt ny affärs-, premium-ekonomi- och ekonomiklass. Flygbolaget vill skapa en känsla av designhotell på 10 000 meters höjd. Interiören har utformats av JPA Design. Brussels Airlines siktar på att göra resan lika viktig som destinationen. Med tre högt differentierade klasser med kvalitetsprodukter och den typiska belgiska gästfriheten kommer flygbolaget erbjuda samma personliga känsla som på ett småskaligt designhotell. För att förverkliga detta har Brussels Airlines samarbetat med JPA Design för utformandet av en helt ny affärs-, premium-ekonomi- och ekonomiklass. Den belgiska touchen Med material i hög kvalitet såsom trä och läder har alltid varit centralt i belgisk design. Belgisk art nouveau och Victor Horta har inspirerat utformandet av interiören av bolagets A330. Kulinarisk excellens är viktigt för belgare, så Brussel Airliens har ett samarbete med en belgisk stjärnkock varje år för att komponera menyn i affärsklass på långlinjerna. I och med den nya kabininredningen kommer även belgisk öl- och bartradition ombord, bland annat genom en bar med självbetjäning där det kommer gå att välja mellan åtta kända belgiska öl, för alla ombord. Förutom det serveras belgiskt vin, kaffe och choklad från Neuhaus.

Affärsklass, känslan av designhotell med en touch av Art Nouveau

Den nya affärsklasskabinen ger en känsla av designhotell med elegant belgisk design, långt ifrån traditionella kabiner. Hela kabinens utformning återspeglar Art Nouveau-mönstren och den belgiska gästfriheten och ger en sofistikerad och avslappnad atmosfär ombord, vilket överensstämmer med vad flygbolaget erbjuder sina resenärer i loungen "The Loft" på Bryssel Airport. mönstret i mattan är inspirerat av valvkonstruktionen i den historiska centralstationen i Antwerpen, medan kända belgiska designers som Dries Van Noten var en inspiration för utformningen av tyget i sätena. Tack vare sin ringa storlek med endast 30 säten och unika konfiguration fås en hög grad av avskildhet för var och en i affärsklass. Passagerarna kan välja mellan singel- eller dubbelsäten beroende på om de reser själva eller med sällskap. Det nya sätet kan fällas ut att antingen bli en säng eller en soffa. Detta i kombination med den nya belysningen anpassad för de olika faserna i flygningen hjälper till en bättre sömn och anpassning över tidszonerna. I tillägg finns en 15,6 tums skärm och det senaste inom brusreducerande hörlurar. Den kulinariska delen omfattar en trevlig upplevelse med internationella viner och Laurent Perrier Champagne utvalt av den prisbelönta källarmästaren Fiona Morrison. Dessa ackompanjeras av fyrarätters middagar skapade av en belgisk köksmästare prydd med Michelinstjärnor. I år är det Thierry Theis, från restaurangen Nuance, som har ansvaret för menyerna ombord.

Premiumekonomi, en avslappnad upplevelse

I och med omdaningen av upplevelsen på långdistanslinjerna har Brussels Airlines infört en ny kabinklass: premiumekonomi. Den är helt separerad från övriga klasser vilket ger en tyst och avkopplad miljö. Den går i mjuka toner som lila och blått. Med ökad avskildhet, säteskomfort och ett expanderat armstöd ger detta en ostörd flygning. Med ett sätesavstånd på 96 cm (23% mer än i ekonomiklass) och ett bredare säte ger detta möjlighet till avkopplande sömn.

Som alltid med Brussels Airlines personliga service i premiumekonomi och med en utökad kulinarisk upplevelse så erbjuds även en flaska vatten och varm handduk. Senare under flygningen finns även glass och snacks till filmen.

Ekonomiklass, varm,generöst och vänligt

Den nya ekonomiklasskabinen erbjuder extra komfort för varje passagerare. Med en lekfull design, inspirerad av soluppgången över Nordsjön, representerar en varm generositet i form av Brussels Airlines belgiska gästfrihet. Det nya ekonomiklassätet har ett ergonomiskt nackstöd och en ökad avskildhet. USB-uttag och ett stort urval av underhållning och spel på 10,1 tums skärmen säkerställer en avkopplad flygning. Varje resenär kan njuta av ett internationellt mål och ett urval öl, viner och sprit. Den första ombyggda A330 kommer tas i trafik under april 2019.

More from BusinessClass.com